Local

O firmă din Craiova va face strategia de dezvoltare a județului Vrancea

Ionel Sclavone
12 nov 2020 2826 vizualizări

ACZ Consulting, firma familiei șefului BNR Dolj va realiza strategia de dezvoltare a județului Vrancea, pentru perioada 2021 – 2027 pentru suma de 290.150 lei plus TVA. Contractul a fost semnat pe 3 noiembrie 2020, la Consiliul Județean Vrancea. ACZ Consulting SRL are sediul în municipiul Craiova și este reprezentată de Adelina Gherghinescu, soția șefului BNR Dolj, Gheorghe Gherghinescu.

Firma din Craiova a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean pentru servicii de elaborare a strategiei de dezvoltare a județului Vrancea pentru perioada 2021-2027. Finanțarea este asigurată printr-un proiect european - „Inovare și performanță în administrația publică a Consiliului Județean Vrancea”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

Contractul de prestări servicii pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a fost scos la licitație de Consiliul Județean Vrancea la începutul lunii iulie 2020  pentru suma de 400.000 de lei la care se adaugă TVA.

Scopul documentului, după cum reiese din anunțul publicat pe Portalul guvernamental de achiziții publice este ca Autoritatea Contractantă să poată depune cereri în cadrul programelor care vor fi active, în vederea obținerii de finanțări nerambursabile.

În acest sens, viitoarea strategie de dezvoltare trebuie să corespundă cerințelor impuse de Regulamentul Fondului European de Dezvoltare Regională și identifice obiectivele de dezvoltare pentru programarea financiară 2021-2027. De asemenea, prin această strategie se urmărește corelarea obiectivelor locale cu cele regionale și naționale.

„Strategia va fi elaborată cu respectarea tuturor cerințelor din Ghidul pentru planificarea și fundamentarea procesului decizional din administrația publică locală”, se arată în anunțul publicat pe SICAP.

La licitația câștigată de ACZ Consulting s-au înscris mai înscris alți patru ofertanți, respectiv Basic Resal SRL, RomActiv Business Consulting SRL având ca subcontractant Ramboll South East Europe și Asociația formată din TAAS Consultancy SRL și Urbasofia SRL.

Serviciul de proiecte europene reînființat la presiunea Ziarului de Vrancea

TAAS Consultancy SRL este o firmă din Iași care a avut mai multe contracte în derulare cu Consiliul Județean Vrancea pentru scrierea de proiecte cu finanțare europeană, după ce instituția, pe vremea când era condusă de Marian Oprișan, a desființat departamentul de specialitate.

După ce „Ziarul de Vrancea” a publicat mai multe articole pe tema desființării acestui departament -  decizie unică la nivelul instituțiilor publice din întreaga țară – el a fost reînființat, printr-o hotărâre de Consiliu Județean adoptată în luna august 2020, înainte de alegerile locale.

Prin hotărârea nr. 140/27 august 2020, a fost reînființat Serviciul de implementare și monitorizare proiecte finanțate din fonduri nerambursabile, în cadrul căruia își desfășoară activitatea un număr de 10 funcționari publici.

De altfel, decizia de desființare a acestui compartiment a fost surprinzătoare, la vremea respectivă, deși s-a bucurat și de susținerea consilierilor PNL, având în vedere problemele pe care Consiliul Județean Vrancea le întâmpină în derularea proiectelor finanțate din bani europeni.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.