Local

O firmă controversată va restaura Monumentul Eroilor Artileriști, la Focșani

Ionel Sclavone
9 oct 2018 3273 vizualizări

Direcția de Dezvoltare Servicii Publice din subordinea Primăriei Focșani a atribuit contractul pentru restaurarea Monumentului Eroilor din Regimentul 11 Artilerie unei firme al cărei nume apare în celebrul dosar de corupție Apa Nova. Este vorba de ACIM SA cu sediul social în București. 

Tranzacția a fost inițiată și încheiată pe 8 octombrie în mai puțin de o oră, de la momentul publicării în SEAP al anunțului. Astfel, Direcția de Dezvoltare a inițiat în SEAP procedura de achiziție directă pentru lucrările de reabilitare la monumentul cu pricina la ora 10.44. După doar două minute, la ora 10.46, a primit răspunsul de la reprezentanții ACIM care s-au arătat interesați de lucrare. În mai puțin de-o oră, aceștia au studiat devizul și caietul de sarcini astfel că la ora 11.38 cele două părți au și bătut palma. Distanța care separa Focșaniul de București nu a reprezentat un impediment.

Conform înțelegerii, pentru reabilitarea monumentului din curtea fostului MOPAF, ACIM SA, societatea comercială din București, specializată în lucrări edilitare, va încasa suma de 60.040,34 lei la care se adaugă TVA.

ACIM SA este o societate pe acțiuni cu capital integral privat, înființată în 1994 care are ca acționari pe Petru Ioan Împușcatu – care ocupă și funcția de director general, Ștefan Deli, Cristina Luana Împușcatu, Ana Maria Manea și Dan Mihail Tudorică.

ACIM apare între societățile controlate de afaceriștii Ovidiu Semenescu şi Costin Berevoianu care, potrivit DNA, ar fi primit contracte fictive de la Apa Nova, furnizorul de apă-canal din București, în schimbul intervenției celor doi la Primăria Generală și în Consiliul General al Municipiului București.

Dosarul de corupţie de la Apa Nova a vizat o grupare de interese care opera la nivelul administrației locale a Capitalei. Procurorii au stabilit că, prin aceste contracte fictive, proprietarii francezi ai Apa Nova plăteau mită anumitor anumite persoane, între care și cei doi afaceriști de mai sus, pentru a influența Consiliul General să aprobe majorări de prețuri la apă și canalizare, apa curentă şi canalizare, finanțări pentru o serie de investiții etc.

Rețeaua a ajuns până la nivelul primarului general de la acea vreme, Sorin Oprescu, și la cel al sectorului 1, Andrei Chiliman.

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.