Local

Municipalitatea a achiziționat exemplare din volumul „Focșanii în straie monahale(1661-1863)”

Alexandra TĂTARU
29 sep 2017 929 vizualizări

Cel puțin așa s-a înțeles din discursul primarului Cristi Valentin Misăilă, prezent la evenimentul de inaugurare a Târgului de Carte, din Piața Unirii.

Lucrarea, pe care edilul șef a declarat că municipalitatea a reușit să o achiziționeze în 100 de exemplare, este primul volum din proiectul VRANCEA ISIHASTĂ, dedicat istoriei religioase de la Curbura Carpaților, proiect inițiat de Romeo-Valentin Muscă, doctor în teologie medievală. Volumul a fost lansat de Zilele Municipiului Focșani, pe 6 iulie a.c., la Ateneul Popular ”Mr. Gh. Pastia” din Focșani, în prezența IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, dar și a altor invitați. Încă de atunci, primarul Cristi Misăilă și-a exprimat dorința ca această carte să devină o parte din patrimoniul cultural al municipiului Focșani. Chiar dacă o vreme a lăsat impresia că nu va mai respecta promisiunea, se pare că autorul va avea parte de o surpriză plăcută și binemeritată. ”Iată că aici, în Piața Unirii, dăm posibilitatea tuturor focșănenilor să vadă că ne preocupăm de viața culturală a orașului. Cartea este baza a tot ceea ce înseamnă cultură, iar dacă aici, în Piața Unirii, au venit în număr mare și copiii, înseamnă că ei sunt cu adevărat preocupați de lectură. Primăria Focșani, de câte ori are ocazia, achiziționează cărți pe care le donează bibliotecilor. Și zilele trecute, municipalitatea a achiziționat 100 de exemplare din cartea scrisă de domnul Valentin Muscă, o carte care descrie istoria siturilor arheologice și a lăcașelor de cult care au existat și există în municipiul Focșani”, a spus primarul municipiului Focșani, la evenimentul de deschidere a Târgului de Carte.  La final, edilul șef a fost invitat să scrie în Cartea de Onoare a evenimentului.

Reamintim că, la chioșcurile „Ziarului de Vrancea”, cititorii pot găsi prima istorie a monahismului din Focșanii Moldovei și Focșanii Munteniei. „Focșanii în straie monahale(1661-1863), cu subtitlul „Pelerin prin Orașul Unirii”, prima încercare de reconstituire a istoriei medievale focșănene, privită prin prisma vieții monahale din cele două localități omonime de la frontiera dintre Țările Române. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.