Local

Misăilă caută firmă să-i scrie proiecte europene deși are serviciu specializat

Ionel Sclavone
22 sep 2017 2273 vizualizări

Primăria intenționează să angajeze o firmă care să scrie cererea de finanțare pentru obținerea unei finanțări din fonduri europene pentru reabilitarea termică a zece blocuri de locuințe din oraș, pentru 120.000 de lei plus TVA. În cadrul aceluiași contract, societatea angajată va trebui să întocmească și documentațiile tehnice aferente. Achiziția  serviciilor de întocmire a cererii de finanțare are loc în contextul în care în cadrul municipalității funcționează un serviciu de specialitate iar în urmă cu câteva luni, Cristi Misăilă a transferat cu scandal, la Poliția Locală, pe singurul specialist în finanțări europene din Primărie, Eugenia Drăgușanu.

Primăria Focșani a scos la licitație elaborarea cererii de finanțare și a documentației tehnice necesare obținerii unei finanțăridin fonduri europene, prin POR 2014-2020, pentru reabilitarea termică a zece blocuri din Focșani. Valoarea achiziției a fost estimată la 120.000 de lei, sumă la care se adaugă TVA. Prin caietul de sarcini, contractul a fost împărțit în două etape distincte.

În prima fază vor fi elaborate expertizele tehnice, auditul energetic și certificatul de performanță energetică, tema de proiectare, documentațiile necesare avizării lucrărilor (DALI) și a celor pentru obținerea acordurilor și avizelor. În etapa a doua, firma câștigătoare va întocmi cererea de finanțare cu anexe și va asigura asistență tehnică în perioada de evaluare și verificare a proiectului, până la semnarea contractului de finanțare.

Contractul se va derula pe o perioadă de trei luni, firma angajată având la dispoziție două luni pentru a finaliza prestațiile în prima etapă și încă o lună pentru a elabora cererea de finanțare.

Cele zece blocuri care vor fi anvelopate prin proiect

Prin acest proiect, Primăria intenționează să obțină finanțarea necesară reabilitării termice a unui număr de 345 de apartamente, repartizate în zece blocuri, după cum urmează: Bl.28, sc.3 din Bulevardul Unirii nr. 28, Bl. A din Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 21, Bl.A4, scările 1 și 2 Bulevardul București nr. 17, Bl. 12, Strada Poieniței nr 12, Bl.7, Bulevardul Brăilei nr. 7, Bl. 1 scările 1-7, Strada Piața Independenței nr. 1, Bl. 6, Bulevardul Independenței nr. 6 și Bl.8, Bulevardul Independenței nr. 8.

În situația în care unul sau mai multe blocuri din cele propuse nu corespund cerințelor din Ghidul Solicitantului sau dacă se retrage din program, Municipalitatea va proceda la înlocuirea acestora, în condițiile în care există solicitări în acest sens.  

Misăilă externalizează scrierea proiectelor deși primăria are un serviciu specializat

Externalizarea contractului de prestări servicii de scriere pentru acest proiect european are loc în contextul în care în cadrul municipalității funcționează un serviciu de specialitate condus de Adrian Imireanu, unul dintre oamenii de încredere ai actualului primar. Deși în acest serviciu s-au făcut mai multe angajări, în ultima perioadă,  se pare că funcționarii săi nu sunt capabili să completeze singuri cererile de finanțare pentru proiectele europene.  

Mai mult, în luna martie Cristi Misăilă a dispus transferarea singurului specialist care a scris proiecte europene pentru Primărie, Eugenia Drăgușanu, la Poliția Locală. Ca și în alte ocazii când Misăilă a intenționat să scape de anumite persoane care nu i-au fost pe plac, acest transfer s-a făcut cu scandal.

Eugenia Drăgușanu l-a acuzat că prin îndepărtarea ei, urmărește tocmai externalizarea serviciilor de scriere și implementare a proiectelor europene unor firme apropiate de PSD. În prezent, după atâtea luni, previziunile sale par să se îndeplinească.

De altfel, externalizarea serviciilor de administrare ale orașului este singura politică pe care actuala conducere a Primăriei o ia în calcul. De altlfel, Misăilă și-a exprimat intenția, în mai multe rânduri, de a privatiza serviciile publice de iluminatul public, de îngrijire a spațiilor verzi sau de reabilitare a străzilor.  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.