Local

Ministerul Agriculturii caută produse tradiţionale în Vrancea să le promoveze în Uniunea Europeană

Alexandra TĂTARU
19 iul 2017 957 vizualizări

Miercuri, la Restaurantul Laguna din Focșani a avut loc o întâlnire de lucru a echipei de specialiști din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care se ocupă cu segmentul de industrie alimentară şi fermierii implicați în realizarea produselor tradiționale.

Această întâlnire a avut ca scop informarea fermierilor și promovarea sistemelor de calitate, s-au purtat discuții despre înregistrarea produselor tradiționale, dar punctul central al acestei reuniuni a fost identificarea posibilelor produse tradiționale din județ.Vrancea nu are niciun produs tradiţional, niciun produs pe schemă de calitate. În perspectivă am identificat în jur de 20 potenţiali beneficiari pe diferite scheme de calitate, în general pe produse lactate, dulceţuri şi sucuri naturale din legume şi fructe, produse din carne, pe procesări primare şi produse din pâine”, a precizat Carmen Popescu, reprezentant al Direcţiei Agricole Vrancea.

Promovarea produselor şi atestarea lor ca produse tradiţionale, prioritate naţională

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, promovarea produselor şi atestarea lor ca produse tradiţionale a devenit o prioritate naţională, iar pentru acest lucru s-au făcut întâlniri în fiecare judeţ din ţară pentru identificarea acestor produse, cum a fost cazul la Vrancea. “Un mic pas cred că astăzi s-a făcut în ceea ce priveşte atestarea produselor tradiţionale din Vrancea şi mi-aş dori ca acest judeţ să nu mai fie lacrima pe harta ţării. Am descoperit că aveţi potenţial pentru reţetele consacrate şi segmentul industriei alimentare este foarte bine reprezentat şi cred că este mult accesibil acestora, având tehnologii şi oameni implicaţi în acest sector. Eu sper să lucrăm împreună, cu echipa de aici de la Direcţia Agricolă, cu Direcţia Sanitar Veterinară şi, de ce nu, România să transmită prin Ministerul Agriculturii, aceste produse către Uniunea Europeană”, a spus Daniela Popa, consilier superior Serviciul Industrie Alimentara din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.La final a avut loc o degustare a produselor aduse de producători. (A.T.)

VIDEO preluat de pe contul de youtube TaraVrancei12

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.