Local

Militarii au probat tehnica de lucru pentru Teatrul de Operaţii din Afganistan

Dan Chiriac
25 mai 2017 1024 vizualizări

Programul de instrucţie din această perioadă s-a încheiat cu şedinţele de tragere specifice

Programul de pregătire al Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei a continuat şi va continua cu aceeaşi abnegaţie, dăruire şi profesionalism. În această perioadă, a fost verificat, în mediu contaminat, noul model de mască contra gazelor intrată din acest an în dotarea batalionului, model care va fi folosit de către militari şi în Teatrul de Operaţii din Afganistan. Totodată, a fost analizat, pe baza înregistrărilor video efectuate de către echipa combat camera a detaşamentului, modul în care comandanţii de microstrucuri au interacţionat, în cadrul unui exerciţiu de tip Securizare SHURA (activitate care presupune o întâlnire între forţele de Coaliţie, Forţele de Securitate şi Apărare Afgane şi liderii din district, în cadrul căreia se discută probleme de securitate din zonă), cu lideri reprezentativi ai comunităţilor afgane şi modul de reacţie a militarilor în cazul producerii unor incidente posibile. Programul de instrucţie din această perioadă s-a încheiat cu şedinţele de tragere specifice, efectuate după executarea unei deplasări  pe distanţa de kilometri şi rezolvarea unor situaţii tactice, dar  şi  cu exerciţiile de conducere pe timp de noapte, unde au fost verificate fiabilitatea aparatelor de vedere pe timp de noapte, atât de necesare ducerii acţiunilor de luptă pe timp noapte, în condiţiile actuale ale câmpului de luptă modern. „Orice act instructiv performant impune şi tinde spre o formă optimală de organizare. Din perspectivă sistemică este necesar să se aibă în vedere că instruirea forţelor trebuie planificată coerent şi riguros, desfăşurată cu competenţă şi realism, precum şi evaluată în raport cu standardele de performanţă stabilite cât mai obiectiv”, a spus locţiitorul comandantului Batalionului de Infanterie Protecţia Forţei locotenent colonel Gabriel Vrabie. Locotenent Bădulescu  Vladimir,  specialist CIMIC consideră că ”în instruirea CIMIC este imperios necesară ordonarea logică a activităţilor, de la teoretic la practic-aplicativ, de la simplu la complex,  în vederea fundamentării instruirii personalului şi forţelor pe principii, concepte şi tehnologii moderne (specifice NATO)”. (D.C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.