Local

Locuitorii din Vrancea caută de două ori mai multe informaţii despre stres decât anul trecut

Ziarul de Vrancea
19 sep 2017 720 vizualizări

În doar 11 luni, numărul căutărilor pe Google referitoare la stres efectuate de locuitorii din Vrancea a crescut de două ori, arată o cercetare realizată de Dynamic HR, o companie cu  activităţi în domeniul resurselor umane

 Datele surprinzătoare colectate cu ajutorul motorului de căutare Google i-au determinat pe reprezentanţii Dynamic HR să vadă în ce măsură nivelul de trăi al locuitorilor din Vrancea a influenţat în vreun fel creşterea explozivă a numărului căutărilor referitoare la stres. Compania a pornit analiza de la premisa că angajaţii care câştigă mai puţin şi au joburi mai nesigure sunt mai stresaţi faţă de cei cu salarii mari şi locuri de muncă stabile.Demersul Dynamic HR s-a bazat pe mai multe date: câştigul salarial mediu net lunar (conform Institutului Naţional de Statistică), rată şomajului (potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă) şi numărul căutărilor înregistrate de Google pentru circa 20 de cuvinte cheie relevante referitoare la stres.Astfel, câştigul salarial mediu net al locuitorilor din Vrancea a crescut cu 20% în cele 11 luni analizate, de la 1.562 de lei în iulie 2016, la 1.872 de lei, în mai 2017. În paralel cu avansul  câştigurilor, a reieşit că rată şomajului din judeţul Vrancea a înregistrat o scădere, de la 5,93% în iulie 2016, la 5,24%, în mai 2017. Pe de altă parte, datele Google arată că, în iulie 2016, locuitorii din Vrancea au efectuat 210  căutări referitoare la stres, iar în mai 2017 s-au înregistrat 440 de căutări. La nivel naţional,Google a înregistrat, în mai 2017, peste 25.000 de căutări referitoare la stres. Mai mult, în  intervalul iulie 2016 – mai 2017, românii din toată ţară au făcut aproape 170.000 de căutări  referitoare la stres.„Nouă noastră cercetare, care a încercat, practic, să continue studiul Stres Naţional , efectuat în  prima jumătate din 2017, a evidenţiat că nu există nicio legătură directă între stres şi evoluţia salariilor românilor, dinamică şomajului şi volumul de căutări pe Google referitoare la stres. Deşi studiul Stres Naţional a scos în evidenţă că 99,7% dintre angajaţii din România sunt stresaţi, este evident, conform ultimelor date, că nu suntem mai mai mult sau puţin stresaţi dacă avem un loc  de muncă stabil şi un salariu cu mult peste medie. Se pare că manifestările fizice, emoţionale şi sociale contează mai mult când vine vorba de factorii care ne perturbă starea de echilibru. Vom  continuă să analizăm efectele stresului asupra vieţilor românilor, din diverse perspective, având  în vedere misiunea noastră de a încuraja oamenii să descopere un echilibru între viaţă personală  şi cea profesională”, declara Simona Nicolăescu, business owner Dynamic HR. Cercetarea realizată de Dynamic HR a luat în considerare cele mai recente date publicate de  Institutul Naţional de Statistică şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.