Local

La Salvamont se vor angaja muncitori pentru că nu sunt salvamontiști în județ

Mihai Boicu
17 aug 2017 1227 vizualizări

 Liberalii au ridicat obiecțiuni la proiectele privind angajările la Salvamont și la rectificarea bugetară la ședința Consiliului Județean de joi, la care s-au abținut u deficitul mare și sumele mici propuse pentru cheltuire prin PNDL în acest an au fost printre nemulțumirile aleșilor PNL. La Salvamont vor fi angajați 12 oameni pe posturi de muncitori, care se vor pregăti după aceea ca salvamontiști, pentru că în județ nu sunt oameni pregătiți în acest domeniu

Toate proiectele propuse la ședința ordinară a Consiliului Județean de joi au trecut fără probleme de votul consilierilor, chiar dacă aleșii PNL au avut obiecțiuni la unele dintre ele. Pe ordinea de zi s-au aflat 13 proiecte de hotărâri. Discuții au fost la proiectul în care s-a propus ca la Serviciul Salvamont  12 posturi de salvamontiști să fie transformate în posturi de muncitori. Liberalul Liviu Bostan a întrebat dacă s-au făcut toate demersurile necesare pentru angajarea unor salvamontiști. De menționat că Serviciul Salvamont vrea să angajeze muncitori, să îi școlească ulterior după aceea să devină salvamontiști și după aceea să schimbe iar posturile din cadrul serviciului. Laurențiu Mocanu, directorul Serviciului, a susținut că s-a recurs la această modalitate deoarece în Vrancea nu sunt oameni calificați, iar cum calificarea costă foarte mult, nimeni nu cheltuie o sumă mare de bani pentru a deveni salvamontist și apoi să se angajeze pe salariul minim la Serviciul Salvamont. ”Noi nu avem cum să dăm anunț de angajare pentru că nu avem salvamontiști. În Vrancea este un singur salvamontist autorizat, care nu este interesat să vină la noi. În rest, nu sunt salvamontiști autorizați”, a spus Laurențiu Mocanu. Proiectul a fost votat cu abținerea liberalilor. Discuții au fost și la rectificarea de buget. Emilian Diaconu a afirmat că CJ și-a propus în acest an să cheltuie foarte puțini din banii veniți prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru investiții. ”Avem un deficit foarte mare. Mergem în continuare cu cheltuieli foarte mare cu funcționare. Anul viitor cum vom acoperi acest deficit?”, a întrebat Emilian Diaconu. ”Suntem la jumătatea lunii august. Credeți că până în noiembrie vom cheltui toți acești bani?”, a răspuns vicepreședintele Ionel Cel – Mare, cel care a condus ședința CJ în locul absentului Marian Oprișan. Reprezentanții CJ au explicat că nu este timp pentru cheltuirea unor sume mai mari și că investițiile se vor derula pe perioada a patru ani. Rectificarea bugetară a fost aprobată cu abținerea PNL.

Unanimitate pentru investiții

Un alt proiect votat ieri are ca obiect garantarea unei finanțări nerambursabile interne în valoare de 6,939 milioane lei, în vederea refinanțării împrumutului contractat de CUP SA în anul 2014. Șase proiecte au privit actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico – economici pentru investiții realizate de CJ. Aceste investiții sunt: construire pod beton armat peste pârâul Lărguța, sat Gura Văii, comuna Cîmpuri; reabilitare DJ 204 E Focșani – Petrești, pod peste pârâul Șoimu la Mircești; construire pod beton armat pârâul Vizăuți, sat Vizantea Răzășească, comuna Vizantea – Livezi, consolidare și reabilitare pod beton armat peste pârâul Pietroasa, sat Faraoanele, modernizare DJ 205 J, comuna Fitionești; consolidare și reabilitare pod beton armat peste pârâul Cheii, comuna Valea Sării. Alte trei proiecte de hotărâri care au nevoie de aprobarea consilierilor județeni privesc reactualizarea devizului general, a indicatorilor tehnico – economici și a categoriilor de cheltuieli după încheierea contractelor de achiziție pentru investițiile reabilitare și modernizare DJ 115, Gura Văii – Fetești – intersecție DN 2L, consolidare și reabilitare pod din beton armat pe DJ 205 C, peste pârâul Dalgov, comuna Cotești și consolidare și reabilitare pod din beton armat pe DJ 205 D peste pârâu Țipău, comuna Paltin. Toate  aceste proiecte au fost votate în unanimitate. (Mihai BOICU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.