Local

ISU a acordat doar două autorizații de incendiu pentru spațiile mari

Mihai Boicu
28 iul 2017 1544 vizualizări

 în perioada 2005 – 2017 au fost autorizate 876 construcții u în continuare, sunt clădiri fără astfel de autorizații

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea a prezentat la ultima ședință a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) situația autorizațiilor securitate la incendiu emise. În perioada 2005 – 2017 au fost autorizate 876 construcții. În anul școlar 2016 – 2017 au funcționat 499 de unități de învățământ. Dintre acestea au obținut autorizația de securitate la incendiu șapte licee, două școli postliceale, 37 de școli primare – gimnaziale și 22 grădinițe. Unitățile care necesită și nu dețin autorizația de securitate la incendiu sunt: patru licee, 57 școli primare – gimnaziale și 29 grădinițe. În evidențele ISU Vrancea există 10 instituții cu domeniu de activitate de îngrijire și cazare a copiilor instituționalizați, bătrânilor și persoanelor cu handicap. Dintre acestea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului deține peste 40 de spații pe întreg teritoriul județului, din care 27 de spații dețin autorizații de securitate la incendiu, iar trei funcționează fără autorizație. ”Cu toate că în conformitate cu legislația actuală construcțiile sau amenajările temporare pentru spectacole sau întruniri, cu capacitatea mai mare sau egală cu 200 de locuri pe scaune ori având destinația comercială cu aria desfășurată/suprafața mai mare sau egală cu 2.500 mp se supun avizării – autorizării, la nivelul județului au fost solicitate și obținute autorizații securitate la incendiu la doar două astfel de amenajări”, se arată într-un comunicat de presă al ATOP. La ședința ATOP s-a discutat și problema accidentelor care au loc pe drumul european E 85, între Focșani și Buzău. La discuții au fost prezenți primarii din Urechești, Popești, Dumbrăveni și Slobozia Bradului. Concluzia a fost că membrii ATOP și responsabilii altor instituții trebuie să se deplaseze în comunele respective pentru a identifica soluțiile concrete.

(M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.