Local

Întâlnire la Consiliul Județean Vrancea pe tema rețelelor de alimentare cu gaze din județ

Ziarul de Vrancea
27 ian 2021 3149 vizualizări

Consiliul Județean Vrancea anunță că până acum au fost depuse 9 proiecte pentru înființarea de rețele noi de gaze naturale, în care au fost cuprinse următoarele localități din Vrancea: Biliești, Bolotești, Golești, Gologanu, Gugești, Homocea, Jariștea, Obrejița, Ploscuțeni, Popești, Milcovul, Răstoaca, Sihlea, Slobozia Bradului, Suraia, Tâmboești, Urechești, Vârteșcoiu, Vidra și Vulturu. După evaluarea proiectelor, finanțarea acestora ar urma să fie asigurată integral din fonduri nerambursabile.

Amănuntele transmise de Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea despre întâlnirea de astăzi, 27 ianuarie 2021, pe tema rețelelor de alimentare cu gaze din Vrancea:

Investițiile pentru dezvoltarea județului și pentru racordarea la gaze a localităților din Vrancea sunt o prioritate pentru președintele Consiliului Județean, Cătălin Dumitru Toma, care a găzduit astăzi la sediul instituției o întâlnire la care au participat deputatul Ion Ștefan, Carmen Moraru, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Andrei Chivu, director monitorizare în cadrul POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare) și prefectul Gheorghiță Berbece.

Discuțiile s-au axat pe proiectele de înființare de noi rețele de alimentare cu gaze în  comunele din județul Vrancea. Până la această dată, au fost depuse 9 proiecte de înființare rețele de gaze naturale, în care au fost cuprinse 20 de comune din Vrancea. Proiectele urmează să intre în evaluare în luna februarie 2021. ”Mă bucur că un proiect de mare importanță, pentru racordarea la gaze naturale a localităților din Vrancea, cu zeci de mii de vrânceni beneficiari, inițiat și susținut de mine și de către domnul deputat Ion Ștefan, este pus în practică. Am promis și ne ținem de cuvânt”, a declarat Cătălin Dumitru Toma.

În cadrul vizitei de astăzi, Carmen Moraru, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și Andrei Chivu, director monitorizare POIM, s-au întâlnit și cu responsabilii din cadrul aparatului de specialitate al CJ Vrancea pe tema derulării proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deșeurilor Solide în județul Vrancea”, co-finanțat din fonduri europene în cadrul POIM.

Proiectul derulat de administraţia judeţeană face parte din cele 7 proiecte prioritare de management al deşeurilor implementate la nivelul României și este aproape de finalizare, fiind realizat în proporție de peste 90%. Secretarul de stat Carmen Moraru a felicitat echipa CJ Vrancea pentru stadiul avansat de realizare al proiectului. ”Ne bucurăm că există și astfel de proiecte de succes, printre primele care vor fi finalizate în țară. Un exemplu de bună practică este și proiectul de extindere a rețelelor de apă și canalizare”, a spus secretarul de stat Carmen Moraru. Cei doi oficiali de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au vizitat și Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret.

La finalizarea proiectului, întreaga populație a județului Vrancea va beneficia de un sistem îmbunătățit de management al deșeurilor.

Din Vrancea au fost depuse nouă proiecte pentru înființarea de rețele noi de gaze, în care au fost cuprinse 20 de comune. Acestea proiecte sunt:

  1. Înființare rețea de distribuție gaze în comuna Vulturu
  2. Înființare sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comunele Tâmboești, Sihlea, Obrejița și Slobozia Bradului
  3. Înființare sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comuna Golești
  4. Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Milcovul, județul Vrancea. Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Gologanu și înființarea rețea de alimentare și distribuție gaze naturale în comuna Răstoaca, județul Vrancea.
  5. Înființare sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în comunele Urechești, Gugești și Popești.
  6. Înființarea rețea de alimentare și distribuție gaze naturale în comunele Homocea și Poscuțeni.
  7. Înființarea rețea de alimentare și distribuție gaze naturale în comunele Biliești și Suraia.
  8. Înființare rețea de gaze comuna Vîrteșcoiu
  9. Înființare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în comunele Jariștea, Bolotești și Vidra.

Citiți și postarea pe contul de facebook despre întâlnirea de la Consiliul Județean Vrancea a președintelui instituției Cătălin Toma:

”Astăzi (n.r miercuri 27 ianuarie 2021) am găzduit la Consiliul Județean o întâlnire pe tema proiectelor de gaze naturale, la care au participat colegul Ion Ștefan, deputat, Carmen Moraru, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Andrei Chivu, director monitorizare în cadrul POIM (Programul Operațional Infrastructura Mare) și prefectul Gheorghiță Berbece.

Avem bucuria să anunțăm că s-au depus deja 9 proiecte pentru alimentarea cu gaze a unui număr de 20 de localități, astfel: Biliești, Bolotești, Golești, Gologanu, Gugești, Homocea, Jariștea, Obrejița, Ploscuțeni, Popești, Milcovul, Răstoaca, Sihlea, Slobozia Bradului, Suraia, Tâmboești, Urechești, Vârteșcoiu, Vidra și Vulturu. Am promis că vom aduce gazul în localitățile din Vrancea și ne ținem de cuvânt. Demersurile noastre nu au rămas fără lucruri concrete. Mulțumim primarilor care au depus proiectele și au înțeles să facă pași rapizi pentru comunitățile lor. Urmează evaluarea proiectelor, finanțarea totală fiind asigurată integral din fonduri nerambursabile.”

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.