Local

Incredibil! CJ a organizat „Vrancea Trophy 2022” într-o bază sportivă neautorizată să funcționeze, conform legislației în vigoare

Ziarul de Vrancea
3 aug 2022 3454 vizualizări
Cine află despre cum a organizat Consiliul Județean Vrancea (foto dreapta) competiția ”Vrancea Trophy
Cine află despre cum a organizat Consiliul Județean Vrancea (foto dreapta) competiția ”Vrancea Trophy" (etapa I, 8 – 24 iulie 2022) pe baza sportivă aparținând Școlii de Tenis George Bucuroiu, pe care conform adresei nr 9554 din 26 iulie 2022 a Direcției de Sănătate Publică (DSP) nu puteau fi organizate competiții sportive oficiale, poate trage concluzia că-n județul nostru se aplică lozinca afișată pe panoul din foto stânga?

Această constatare, că  ”Vrancea Trophy 2022”, (etapa I, 8 – 24 iulie 2022) a fost organizată într-o bază sportivă neautorizată să funcționeze, conform legislației în vigoare, este menționată într-un răspuns dat unor întrebări adresate de Ziarul de Vrancea Direcției de Sănătate Publică (DSP ) din județul nostru.

1)-Întrebare adresată de Ziarul de Vrancea Direcției de Sănătate Publică (DSP)

În atenția doamnei director Iuliana Mircea

În vederea documentării unui articol de presă care urmează a fi publicat în edițiile cotidianului nostru, vă rugăm să ne precizați dacă baza sportivă aparținând Școlii de Tenis George Bucuroiu, situată în Focșani la capătul Străzii Alunului, intrare din Str. Cuza Vodă (Cartier Livadă) are obținut avizul de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică Vrancea. Vă rugăm de asemenea să ne precizați dacă, din punctul dvs. de vedere, fără acest aviz pot fi organizate competiții sportive oficiale la această bază.”

Răspunsul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea

Precizările Ziarului de Vrancea referitoare la răspunsul primit de la Direcția de Sănătate Publică pe subiectul autorizării legale a bazei sportive aparținând Școlii de Tenis George Bucuroiu, situată în Focșani la capătul Străzii Alunului, intrare din Str. Cuza Vodă (Cartier Livadă):

Așa cum se poate constata din răspunsul clar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, pe baza sportivă aparținând Școlii de Tenis George Bucuroiu, situată în Focșani la capătul Străzii Alunului, intrare din Str. Cuza Vodă (Cartier Livadă)până la data transmiterii adresei nr 9554 din 26 iulie 2022, nu puteau fi organizate competiții sportive oficiale, cum din păcate Consiliul Județean Vrancea n-a avut ezitări să o facă, încălcând legislația în vigoare.

2)-Solicitare transmisă de Ziarul de Vrancea, pe 27 iulie 2021, în atenția purtătorului de cuvânt al Consiliului Județean, pe subiectul organizării competiției Vrancea Trophy 2022, într-o bază sportivă neautorizată legal să funcționeze

Răspunsul primit de Ziarul de Vrancea luni, 1 august 2022 la solicitarea adresată pe 27 iulie 2022, în atenția purtătorului de cuvânt al Consiliului Județean, pe subiectul organizării competiției Vrancea Trophy 2022 într-o bază sportivă neautorizată legal să funcționeze

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră, cu privire la organizarea competiției de tenis «Vrancea Trophy», vă transmitem următoarele: 

Consiliul Județean Vrancea a solicitat operatorului care a prestat serviciile de organizare a evenimentului «Vrancea Trophy» (etapa I, 8 – 24 iulie 2022), să îndeplinească următoarele condiții pentru desfășurarea competiției: 

  • asigurarea unei baze sportive cu 3 terenuri de tenis cu suprafață de zgură în Municipiul Focșani, care să îndeplinească toate criteriile tehnice ITF (International Tennis Federation) necesare pentru competițiile oficiale de tenis de acest gen, care să aibă în vecinătatea lor alte trei terenuri cu suprafață rapidă, care să reprezinte o alternativă la zgură. 

Menționăm faptul că aceste condiții au fost îndeplinite. 

De asemenea, terenul pe care s-a desfășurat competiția deține autorizație de construire, ceea ce denotă faptul că au fost obținute toate avizele solicitate. 

Noua bază sportivă din cadrul Tenis Club Focșani este Centru Regional de Pregătire al Federației Române de Tenis, întrunind toate condițiile în acest sens. 

Prin organizarea «Vrancea Trophy», Consiliul Județean dorește promovarea tenisului la nivel județean, național și internațional, precum și promovarea valorilor turistice și culturale ale județului Vrancea în rândul participanților la eveniment.”   

Precizările Ziarului de Vrancea referitoare la răspunsul primit de la purtătorului de cuvânt al Consiliului Județean, pe subiectul organizării competiției Vrancea Trophy 2022, într-o bază sportivă neautorizată legal să funcționeze:

Așa cum se poate constata din răspunsul primit, Consiliul Județean Vrancea consideră că „terenul pe care s-a desfășurat competiția deține autorizație de construire, ceea ce denotă faptul că au fost obținute toate avizele solicitate”. Un asemenea răspuns poate fi catalogat în opinia noastră ca fiind o gravă eroare. Întrucât nici o lege în vigoare în România nu prevede că avizele obținute pentru autorizația de construire țin loc de avize pentru autorizația de funcționare. Răspunsul mai arată însă, fără vreo umbră de îndoială, că nici nu s-a pus măcar problema să se întrebe cineva de la Consiliul Județean Vrancea dacă baza sportivă aparținând Școlii de Tenis George Bucuroiu, situată în Focșani la capătul Străzii Alunului, intrare din Str. Cuza Vodă (Cartier Livadă) are sau nu aviz legal de funcționare. Ceea ce pentru o instituție de talia Consiliului Județean Vrancea constituie în sine un fapt impardonabil. Fie că faptul s-a petrecut din neglijență, din incompetență ori din nepăsare. 

3)-Solicitările Ziarului de Vrancea și răspunsurile primite de la Școala de Tenis George Bucuroiu pe subiectul autorizării legale a bazei sportive situată în Focșani la capătul Străzii Alunului, intrare din Str. Cuza Vodă (Cartier Livadă)

I-Solicitare adresată de Ziarul de Vrancea ofițerului de presă al competiției Vrancea Trophy 2022, Ciprian Bogoi, pe 20 iulie 2022:

Avem o sesizare primită la Ziarul de Vrancea pe care vă rugăm să ne ajutați să o lămurim.

Conform acestei sesizări, baza sportivă pe care se va desfășura European Summer Cups U12 By Dunlop - Campionatul European de Vară pe Echipe U12 - Zona D, competiție organizată de Consiliul Județean Vrancea, derulată în cadrul Circuitului Vrancea Trophy nu ar avea autorizație de la Direcția de Sănătate Publică (DSP). Vă mulțumim! ”  

-Răspunsul ofițerului de presă al competiției Vrancea Trophy 2022, Ciprian Bogoi pe 21 iulie 2022:

”Vom reveni în cel mai scurt timp cu o clarificare în acest sens.”

-Revenire cu solicitare a Ziarului de Vrancea  la ofițerul de presă al competiției Vrancea Trophy 2022, Ciprian Bogoi pe 22 iulie 2022:

”Bună ziua! Aveți vreo noutate legată de rugămintea noastră? Au trecut mai mult de 24 de ore de la promisiunea că veți reveni «în cel mai scurt timp cu o clarificare» și nu s-a întâmplat nimic. Ne puteți explica de ce? Mulțumim!”

-Răspuns primit pe 28 iulie 2022 de la profesorul Răzvan Bucuroiu la solicitarea Ziarului de Vrancea

”Mulțumindu-vă pentru interesul manifestat, informăm persoana anonimă interesată că suntem în proces firesc de autorizare! ”

Precizările Ziarului de Vrancea referitoare la răspunsul primit de la profesorul Răzvan Bucuroiu pe subiectul autorizării legale a bazei sportive situată în Focșani la capătul Străzii Alunului, intrare din Str. Cuza Vodă (Cartier Livadă): Practic, prin acest răspuns, profesorul Răzvan Bucuroiu recunoaște că la data organizării competiției ”Vrancea Trophy” (etapa I, 8 – 24 iulie 2022) de către Consiliul Județean, baza sportivă situată în Focșani la capătul Străzii Alunului, intrare din Str. Cuza Vodă (Cartier Livadă), nu era autorizată legal, ci era „în proces firesc de autorizare! ”

II-În cursul serii de 1 august 2022, la ora 19:13, cel mai probabil sfătuit de reprezentanți ai Consiliului Județean Vrancea, profesorul Răzvan Bucuroiu revine cu următoarea completare la răspunsul solicitat de Ziarul de Vrancea pe subiectul autorizării legale a bazei sportive situată în Focșani la capătul Străzii Alunului, intrare din Str. Cuza Vodă (Cartier Livadă): „Revenind la răspunsul anterior oferit, fac precizarea, după reluarea discuției cu echipa mea, că având în vedere înregistrarea firmei la registrul comerțului, există anumite prevederi prin care suntem exceptați de la avizarea DSP. Adăugam însă faptul că, mai mult decât atât, am asigurat, ca la fiecare dintre cele 14 ediții precedente, tot necesarul prevăzut de reglementarile naționale (FRT) și internaționale (ITF și TE), cu referire la siguranța participanților la evenimentele din cadrul Vrancea Trophy (ofițer Covid, solicitat de către TE și ITF, cât și asistența medicala permanentă). Bineînțeles că în acest sens, suntem deschiși pentru orice altă lămurire ar fi solicitată de către instituții ale statului, în domeniu.”

Precizările Ziarului de Vrancea referitoare la completările la răspunsul primit de la profesorul Răzvan Bucuroiu pe subiectul autorizării legale a bazei sportive situată în Focșani la capătul Străzii Alunului, intrare din Str. Cuza Vodă (Cartier Livadă): După cum se poate constata, sfătuit probabil de reprezentanți ai Consiliului Județean Vrancea, care în loc să-și asume greșeala aleg din nou ca în atâtea alte ocazii „coafarea realității”, profesorul Răzvan Bucuroiu a ajuns să invoce pentru nerespectarea legii o justificare lipsită de credibilitate. Conform acesteia în „înregistrarea firmei la Registrul Comerțului, există anumite prevederi” prin care firma sa ar fi „exceptată de la avizarea DSP”. Dacă există așa ceva, lucru greu de crezut și cel mai probabil imposibil, profesorul Bucuroiu și echipa sa ar fi trebuit să menționeaze concret numărul legii și ale articolelor care prevăd astfel de excepții. Iar faptul că „s-a asigurat, ca la fiecare dintre cele 14 ediții precedente, tot necesarul prevăzut de reglementarile naționale (FRT) și internaționale (ITF și TE), cu referire la siguranța participanților la evenimentele din cadrul Vrancea Trophy” nu ține în nici un caz loc de autorizare legală de funcționare a bazei sportive situată în Focșani la capătul Străzii Alunului, intrare din Str. Cuza Vodă (Cartier Livadă). Ca să fie clar!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.