Local

Încă o lucrare de la Consiliul Județean Vrancea: NS Consart și Dedal Bahamat, angajate să reabiliteze și Casa Alaci

Ionel Sclavone
16 oct 2019 2692 vizualizări
Foto: Casa Alaci este monument istoric, fiind construită de o familie de târgoveţi armeni, în stilul eclectic de la sfârşitul secolului al XIX- lea. Sursa foto: cjvrancea.ro
Foto: Casa Alaci este monument istoric, fiind construită de o familie de târgoveţi armeni, în stilul eclectic de la sfârşitul secolului al XIX- lea. Sursa foto: cjvrancea.ro

Asocierea NS Consart 96 SRL, Dedal Bahamat SRL și SPA Inovations SRL a obținut contractul de lucrări pentru reabilitarea Secției de istorie a Muzeului Vrancei, Casa Alaci. Licitația a fost organizată de Consiliul Județean iar asocierea formată din cele trei firme a fost singura care s-a înscris cu o ofertă de preț.

Oferta câștigătoare a fost de 3.053.551,34 lei, sumă la care se adaugă TVA, cu 9.155,95 lei mai mică decât valoarea la care a fost estimată lucrarea - 3.062.707,29 lei plus TVA.

Finanțarea pentru consolidarea și reabilitarea Casei Alaci a fost asigurată din fonduri europene printr-un proiect implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a contractului de fianțare a fost de 4.602.962 lei (1 milion de euro), din care suma nerambursabilă a fost de 4.371.433 lei (950.311 euro), reprezentând 98% din valoarea totală eligibilă aprobată. Diferența de 89.212 lei (19.393 euro), echivalentul a 2% din valoarea totală, a fost asigurată de Consiliul Judeţean sub formă de cofinanțare.

Investiția urmează să se deruleze pe o perioadă de 28 de luni, doi ani și jumătate de la emiterea ordinului de începere. În cadrul proiectului se vor derula mai multe lucrări, atât în interiorul clădirii cât și la exterior. Între altele va fi reabilitată fântâna din fața clădirii, amplasată în 1980, care a făcut parte din primul sistem de alimentare cu apă a oraşului Focşani. De asemenea, vor fi amenajate spaţiile verzi, mobilierul urban, aleile, spaţiile carosabile/pietonale din jurul monumentului, vor fi amplasate corpuri de iluminat de epocă şi va fi reconstruită împrejmuirea clădirii.

Casa Alaci, situată pe B-dul. Gării Nr.1 din Focşani, este monument istoric, fiind construită de o familie de târgoveţi armeni, în stilul eclectic de la sfârşitul secolului al XIX- lea.

Două firme conectate la bugetul județului

NS Consart 96 și Dedal Bahamat sunt abonate de mai mulți ani la banii publici din județul Vrancea. De-a lungul vremii cele două societăți au obținut mai multe angajamente de la Consiliul Județean și Primăria Focșani. Cele două societăți au colaborat la refacerea Centrului Civic – Piața Unirii, lucrări încheiate cu o întârziere de câțiva ani, dar și la reabilitarea celor patru Mausolee din Vrancea, Mărășești, Mărăști, Soveja și Focșani. O altă lucrare la care au colaborat a fost amenajarea parcării din strada Eroilor, din spatele Magazinului Milcov. Cele două societăți au fost angajate ca să finalizeze și lucrările de consolidare la sediul fostei Prefecturi Putna, pentru 4.412.052 lei, cu TVA inclus.

Reabilitarea Prefecturii Putna a început în urmă cu mai bine de zece ani, firma angajată la vremea respectivă fiind  Vega 93 din Galați, patronată de miliardarul Corneliu Istrate. Cam în aceeași perioadă, familia miliardarului Istrate a intrat în afaceri imobiliare cu mama lui Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.