Local

În loc să explice ce se întâmplă cu deșeurile, CJ acuză ”inducerea în eroare” a opiniei publice

Mihai Boicu
31 aug 2017 1827 vizualizări
Foto Nu avem unde duce gunoaiele, dar la CJ nu ”miroase” nimic
Foto Nu avem unde duce gunoaiele, dar la CJ nu ”miroase” nimic

Deșeurile din Vrancea nu mai sunt primite la rampele din alte județe, dar la CJ acest lucru înseamnă inducerea în eroare a opiniei publice, potrivit unui comunicat de presă. În acesta este explicat stadiul proiectului ”Vrancea Curată”, dar și cum a fost acesta ”sabotat”.

Consiliul Județean Vrancea a ieșit la rampă cu un comunicat de presă, pentru a explica stadiul proiectului ”Vrancea Curată”, dar fără a oferi informații care să clarifice unde vor fi duse gunoaiele din județ, în condițiile în care rampele de deșeuri din alte județe nu le mai primesc. Mai mult, după ce reprezentanții rampei de la Muchea, județul Brăila, au spus că nu vor mai primi deșeuri din Vrancea, oficialii CJ spun că nu există nicio problemă. După ce au trimis chiar ei adrese primăriilor în care cer reducerea cantităților, în comunicatul de presă aceștia acuză apariția unor informații ”lipsite de responsabilitate”. ”Conducerea Consiliului Judeţean Vrancea informează cetăţenii judeţului Vrancea despre faptul că la această dată nu există probleme referitoare la transportul şi depozitarea gunoiului menajer la nivelul judeţului şi nici nu există pericolul unui blocaj al gunoaielor, aşa cum, în mod eronat, s-a vehiculat în mass media, prin intermediul unor informaţii lipsite de responsabilitate, menite să inducă în eroare opinia publică”, este punctul de vedere pe lângă subiect al CJ. În următoarea perioadă  trebuie găsită o soluție pentru depozitarea deșeurilor, având în vedere faptul că proiectul ”Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Solide în Județul Vrancea” are ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2018. Potrivit CJ, stadiul de realizare este de 90%. Trei din cele 5 contracte pentru realizarea proiectului au fost finalizate. Al patrulea contract, pentru construirea a 600 de puncte de colectare a deșeurilor, este în curs de perfectare. De asemenea, a fost pregătită documentația pentru scoaterea la licitație a ultimului contract, pentru desemnarea unui operator pentru Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) de la Haret. Reprezentanții CJ spun că din punct de vedere legal și potrivit normelor impuse de Uniunea Europeană, infrastructura realizată în cadrul proiectului poate fi folosită doar după desemnarea operatorului de la Haret. ”Problemele cu care s-a confruntat autoritatea județeană în calitate de beneficiar și care au generat întârzieri în implementarea totală a proiectului de management al deșeurilor până la această dată au fost: lipsa de acţiune și implicare a proiectantului (desemnat de Ministerul Mediului în anul 2007),  procedurile de licitaţie îngreunate timp de 2 ani de contestaţiile formulate, precum și încercarea de sabotare a proiectului în ansamblul său de către PNL Vrancea, formațiune politică a cărei primari au refuzat timp de 2 ani să-și îndeplinească angajamentele asumate inițial, prin nepredarea amplasamentelor necesare contruirii punctelor de colectare. Acest ultim aspect a generat litigii aflate și la acest moment pe rolul instanțelor de judecată”, se arată în comunicatul de presă al CJ. (M. B.)

Citiți în documentul fișierul prezentului articol, conținutul integral al Comunicatului de presă trimis de Consiliul Județean Vrancea 

Citiți și:Noua ”criză a deșeurilor” poate duce la scumpiri și rezilieri de contracte


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.