Local

Noi reguli stabilite vineri de CJSU Vrancea pentru localitățile cu rate de incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori

Ziarul de Vrancea
7 nov 2020 2383 vizualizări

Vineri , 06.11.2020, a avut loc o nouă ședință extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, pentru stabilirea unor măsuri de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Vrancea, în urma căreia au fost adoptate următoarele hotărâri: 

HOTĂRÂREA Nr. 180 din 06.11.2020 pentru aprobarea distribuirii unei construcţii uşoare din elemente modulate către Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Pantelimon” Focșani, care dispune:

Art. 1 Se aprobă distribuirea a unei construcţii uşoare din elemente modulate, către Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Pantelimon” Focșani.

Art. 2 Construcţia uşoară din elemente modulate va fi predată, pe bază de proces verbal de predare - primire, către Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Pantelimon” Focșani, în calitate de primitor, cu respectarea prevederilor H.G. nr. 1355/03.11.2005. 

Art. 3 Încărcarea, descărcarea şi transportul construcţiei uşoare din elemente modulate va fi asigurată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea și Sucursala de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice Focșani,.

Art. 4 Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Pantelimon” Focșani va asigura utilităţile necesare, respectiv, energia electrică necesară iluminatului şi, după caz, încălzirii din sursă electrică, grup sanitar şi sursă de apă potabilă, în conformitate cu prevederile Art. 6 din H.G. nr.1355/03.11.2005 și se va obliga să urmărească respectarea prevederilor Art. 4 alin (5) din același act normativ.

HOTĂRÂREA nr. 181 din 06.11.2020 privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, în funcție de încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, la nivelul localităților din județul Vrancea, care dispune: 

Art. 1 La nivelul localităților, prevăzute în Anexa nr. 1 la prezenta hotărâre, în care incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 0/00 și mai mică sau egală cu 3 0/00, se stabilesc următoarele măsuri, pe o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia, astfel:

(1)  Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, se menține obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii. 

(2) Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului;

(3)  Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

(4) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 - 23:00.

(5) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă  fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00 - 23:00;

(6) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar: 06:00 - 23:00.

(7)  Activarea Planului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori prin punerea în aplicare a Hotărârii C.J.S.U. Vrancea nr. 111 din 08.10.2020.

Art. 2 

(1) Direcția de Sănătate Publică Vrancea calculează zilnic, pentru fiecare localitate din județul Vrancea, incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile și prezintă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea analiza rezultată, în cel mult 24 ore de la data constatării atingerii limitelor prevăzute în prezenta hotărâre;

 (2) La stabilirea incidenței la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile nu se iau în considerare focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele și spitalele.  

ANEXA nr. 1 la HOTĂRÂREA nr. 181 din 06.11.2020

LISTA CU LOCALITĂȚILE DIN JUDEȚULVRANCEA   ÎN CARE INCIDENȚA CUMULATĂ A CAZURILOR PE ULTIMELE 14 ZILE ESTE MAI MARE DE 1,50/00 ȘI MAI MICĂ SAU EGALĂ CU 3 0/00

Ratele de infectare în fiecare UAT din județul Vrancea, la data de 6 noiembrie 2020: COVID-19: Rate de infectare peste 2 cu tendință de creștere în Focșani, Golești și Corbița. Situația în fiecare UAT 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.