Local

Galerie foto | Vrancea noastră cea curată, de gunoaie sufocată

Ziarul de Vrancea
13 ian 2020 2746 vizualizări

Într-o postare activată pe contul de facebook Institutia Prefectului judetul Vrancea, prefectul Gheorghiță Berbece precizează că a verificat duminică, 12 ianuarie 2020, sesizările legate de problemele de mediu din zona Slobozia Bradului – Obrejița – Tâmboești.

Citiți și:În Jitia unde pășești, doar gunoaie întâlnești!

”Pe rețelele de socializare au apărut zilele trecute mai multe postări despre posibile cazuri de poluare cu fum și abandonare de gunoaie în zone nepermise, fapt pentru care prefectul Gheorghiță Berbece a vrut să verifice situația din teren. Prima constatare făcută a fost aceea că Garda de Mediu Vrancea este funcțională exact după cum scrie în orarul de funcționare: de luni până vineri, între orele 8 – 16, sâmbăta și duminica închis. Nu există un telefon pentru urgențe, iar domnul comisar-șef a fost de negăsit telefonic de către prefect. În zona Podul Găinii (Slobozia Bradului) se aflau două mașini, iar în spatele lor ardeau câteva cauciucuri, aceasta fiind o practică des întâlnită la cei care scot metalul ce le ranforsează, fumul cauzând disconfort pe o arie foarte mare. La intrarea în satul Cornetu, pe malurile pârâului Pietriș, situația este deplorabilă, aproape de nedescris în cuvinte, un adevărat dezastru ecologic. La fața locului a sosit și primarul comunei, care a ridicat neputincios din umeri, aruncând vina pe locuitori, predecesori și lipsa banilor. A promis că până în vară zona va fi curățată și îngrădită, fiind în plan chiar și plantarea de gard viu și gazon. Este curios cum vor avea acces cetățenii la presupusa platformă din pavele puse direct pe pământ, care va găzdui pubelele de colectare selectivă din programul Vrancea Curată. Presupusă, pentru că mai mult de jumătate dintre pavele au dispărut, în celelalte puncte putând fi văzute doar bordurile ce delimitau zona. Prefectul Gheorghiță Berbece a solicitat să vadă și alte zone nevralgice, de același tip, iar următoarea oprire a fost la marginea satului Coroteni. Acolo s-au putut observa grămezi foarte mari de gunoi, de toate tipurile, dispuse într-un mod care dovedește că au fost aduse în remorci sau mașini mari. Explicația primarului a fost că „le mai împingem noi cu buldo”. La plecarea din același sat, văzând un indicator despre o investiție finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prefectul Berbece a ținut să facă o fotografie, pentru a verifica dacă pe 12.04.2020, la doi ani de la demararea lucrărilor, școala va fi gata. Nu că ar intra în sarcinile sale, dar ar fi o adevărată minune.

Revenind la motivul deplasării de astăzi, prefectul a declarat: „Chiar dacă am fost acuzat de faptul că verificările mele din teren au o direcție anume, țin să precizez că tot ceea ce fac se înscrie în linia Guvernului Orban, fiind doar în beneficiul cetățenilor. Vor urma verificări în absolut toate domeniile, legate de instituțiile ce sunt coordonate de Instituția Prefectului, iar rezultatele vor fi la fel de transparente, asumându-mi supărarea unuia sau altuia. Luni voi avea o discuție cu domnul comisar-șef Cristian nu doar pe acest subiect, eu cerându-i un raport detaliat încă de anul trecut.””-Text informații + foto:Institutia Prefectului judetul Vrancea

Citiți și:În Jitia unde pășești, doar gunoaie întâlnești!

Deși cetățenii comunei Jitia plătesc pentru a li se ridica gunoiul, pădurile comunei sunt pline de gunoaie. Autoritățile locale ori nu văd, ori nu vor să vadă, cert este că natura are cel mai mult de suferit în acest caz.

 Din sursele noastre am aflat că sunt familii care au și câte zece membri, ei plătind pentru fiecare membru, iar gunoiul le este ridicat o dată pe lună sau chiar la două luni. Oare nu de aici ar putea să aparã asemenea nereguli?!

În fotografiile de mai jos puteți “admira” satul Măgura din comuna Jitia.

Oare Garda de mediu nu are atribuții în acest sens? Nu știu, dar întreb și eu!?!

Text informații:jitiapress.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.