Local

Galerie foto | Crâmpeie din istorie – pasiunea unui polițist vrâncean

Ziarul de Vrancea
17 apr 2019 1476 vizualizări

Detalii în legătură cu acest subiect ne-au fost transmise prin intermediul comunicatului de presă nr 115, din 17 aprilie 2019, editat de compartimentul de relații publice al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ ) Vrancea

Pasiunea lui a început în urmă cu aproape 40 de ani, atunci când, copil fiind, a găsit o monedă românească de la 1873, de 2 lei, cu chipul regelui Carol I gravat pe ea în țărâna dintr-un cartier din municipiul Focșani.

Polițistul vrâncean adună bucățele de istorie de aproape patru decenii. A strâns monede cu valoare numismatică, fotografii, documente oficiale îngălbenite de vreme, cărți poștale, ziare, decorații, și multe alte crâmpeie din vremuri.         

”Cred că aveam vreo șapte-opt ani când am găsit prima mea monedă. Mă jucam în țărână, cu alți copii, când am scos din pământ un bănuț vechi, mâncat de vreme. Mi s-a părut interesant și l-am dus tatălui meu, care l-a curățat și  l-a  păstrat pentru mine. Moneda aceea de 2 lei de la 1873, cu chipul regelui Carol I gravat pe ea, este temelia colecției mele…Acela a fost, fără să realizez, momentul în care am pornit pe acest drum”,  ne-a povestit colegul nostru, Daniel Ungureanu.

Printre activitățile dedicate Zilei forțelor terestre, începând cu data de 15 aprilie și până pe data de 19, la Cercul Militar Focsani are loc o expoziție de carte, ce are ca temă ”Forțele terestre de-a lungul timpului”, o expozitie de icoane dar și expoziția de cărți poștale, fotografii, documente și decorații ale colegului nostru, intitulată ” Mărturii ale Primului Război Mondial”.

Ieri, la deschiderea evenimentului, circa 100 de elevi, cadre militare sau didactice au admirat colecția sa, în cadrul activităților din ”Săptămâna Altfel”. Printre piesele sale ”de suflet”,  crâmpeie din timpuri îndepărtate adunate de prin târguri și păstrate cu grijă, s-au aflat o scrisoare de mulțumire pentru un erou căzut la datorie, semnată de către generalul Averescu alături de fotografii realizate pe raza județului Vrancea de către ostașii germani, în perioada primului război mondial.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.