Local

Galerie foto | Avertismentul și recomandările polițiștilor vrânceni :Atenție la neatenție!

Ziarul de Vrancea
21 nov 2019 1453 vizualizări

Joi, 21 noiembrie 2019, o fetiță, în vârstă de 8 ani, din municipiul Focșani, a fost găsită plângând, pe stradă, de către doamna comisar de poliție Manolache Monica, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Coordonatoarea Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Vrancea tocmai se întorcea de la activități informativ – preventive pe care le-a desfășurat în două unități de învățământ de pe raza municipiului. Obișnuită să ajute copiii, de data aceasta a făcut mai mult decât să ofere recomandări: a întrebat-o cea mică ce a pățit și, când a aflat povestea, a adus-o la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea pentru a o ajuta.

Ce se întâmplase?

Plecând de la școală, în drum spre casă, minora a coborât din autobuz mai devreme decât trebuia și s-a văzut deodată într-o zonă necunoscută, neștiind încotro să se îndrepte, astfel încât să ajungă înapoi acasă.

SIGURANȚĂ DE NOTA 10!

La sediul I.P.J. Vrancea copila a primit de la polițiști câteva sfaturi, pentru a ști cum să reacționeze în astfel de situații pe viitor și pentru a nu deveni victima unor infracțiuni. De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității i-au oferit mai multe materiale cu mesaje preventive, pe care să le citească, în compania părinților.

Liniștită și simțindu-se în siguranță, fetița a fost condusă apoi acasă, unde mama o aștepta îngrijorată. Polițiștii au sfătuit-o pe mamă cu această ocazie să respecte următoarele recomandări:

Varianta MERSULUI PE JOS este preferată de mulţi copii, mai ales dacă sunt în compania colegilor de clasă.

• Alege cea mai sigură rută de acasă spre instituţia de învăţământ şi mergi pe jos împreună cu copilul tău pentru a îl învăţa drumul şi a-l avertiza de eventualele pericole.

• Traversaţi strada doar pe trecerea de pietoni sau la colţul intersecţiei, în cazul în care nu există un semafor. Învață-l pe cel mic să urmărească semnalul dat de semafor şi să traverseze doar pe verde. 

• Copilul trebuie să meargă doar pe trotuar. În cazul în care acest lucru nu este posibil, mersul spre şcoală se va face lângă trotuar şi astfel încât să se meargă opus traficului de pe acea bandă. Este cea mai sigură metodă pentru a observa maşinile care vin şi a le evita.

• Tehnologia are avantaje, dar ne poate pune şi în pericol. Învață-l pe cel mic să nu folosească telefonul mobil atunci când se pregăteşte să treacă strada, deoarece îl poate distrage. Nu este recomandată nici folosirea căştilor. Muzica nu îi va permite celui mic să audă maşinile care vin.

• Este necesar să îi explici copilului că nu trebuie să comunice cu străinii.

• Încearcă să găsești colegi de clasă care stau în aceeaşi zonă. În acest mod, cel mic nu se va duce singur către şcoală.

 Indiferent de mijlocul de transport pe care îl alegi pentru copilul tău în drum spre şcoală, siguranţa acestuia trebuie să fie o prioritate. Respectarea regulilor de circulaţie, acordarea unei atenţii sporite autovehiculelor din trafic şi folosirea unui traseu sigur sunt elemente importante de care fiecare copil trebuie să țină cont pentru a ajunge cu bine la școală.

În cazul în care modalitatea de transport pe care o foloseşte copilul este AUTOBUZUL:

• Este recomandat ca cel puţin pentru o perioadă să îţi conduci copilul la autobuz. Explică-i faptul că trebuie să aştepte în staţie sosirea vehiculului şi să nu se urce în acesta până când nu opreşte regulamentar.

• În cazul în care copilul tău trebuie să treacă strada după ce coboară din autobuz, el/ea ar trebui să se asigure că acesta nu pleacă din staţie tocmai în acel moment. Dacă autobuzul încă staţionează, este necesar ca cel mic să verifice atât în stânga, cât şi în dreapta, pentru a se asigura dacă poate trece strada în siguranţă.

• În  calitate de şofer şi părinte, o altă responsabilitate este de a reduce viteza atunci când în apropiere se află o staţie de autobuz sau lângă o şcoală. Acordă mai multă atenţie acestor zone deoarece cu siguranţă se vor afla copii, iar protecţia lor depinde de fiecare dintre noi!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.