Local

FOTO | Administrație de cumetrie la Primăria Vânători

Ziarul de Vrancea
31 ian 2020 18995 vizualizări

Primăria Vânători are unul dintre bugetele cele mai consistente din județul Vrancea, în comparație cu alte unități administrativ teritoriale din aceeași categorie (comune). Un prim aport consistent la bugetul comunei Vânători îl aduc firmele solide din punct de vedere financiar - precum SC Ricora, SC Fan Stef, SC Servicii Ecologice Negrea SRL, SC Stone Parc etc. - care contribuie cu cotele aferente, în conformitate cu legislația în vigoare, din impozitul pe salarii, impozitul pe profit sau pe active. Acestora li se adaugă și veniturile din concesiunile imobilelor situate în cartierului de vile din zonă, sume la rândul lor consistente.

Exemplificând cele afirmate mai sus, în anul 2019, la capitolul venituri, bugetul aprobat al comunei Vânători a fost de 78 miliarde 145 de milioane de lei vechi, adică peste 1,6 milioane de euro.

Cu astfel de venituri, comuna ar fi trebuit să arate înfloritor din toate punctele de vedere și să fie una dintre cele mai atrăgătoare comune din județ. Cruda realitate arată însă altfel: la Vânători, nici un proiect de anvergură, în care administrația comunei să fie decident principal, nu s-a derulat pe parcursul ultimilor opt ani, sub mandatele primarului în funcție, PSD-istul Ionel Lupu. Iar de prosperat, prosperă cu siguranță doar primarul și câțiva acoliți din jurul său (firme sau persoane fizice).

Întrucât mai mulți cititori ai Ziarului de Vrancea din comuna Vânători ne-au semnalat suspiciuni cu privire la modul în care conducerea primăriei comunei Vânători cheltuie aceste fonduri din bugetul public, ne-am hotărât să ne interesăm, apoi să prezentăm mai în amănunt câteva din realitățile acestei comunități.

Vă prezentăm în cele ce urmează constatările demersului nostru, cu precizarea că nu excludem posibilitatea unor reveniri în articole ulterioare, dacă vom ajunge la concluzia că acest lucru se va impune.

S.C. Servicii Ecologice Negrea SRL, firma de casă a Primăriei Vânători

Conform informațiilor obținute de redactorii Ziarului de Vrancea, Societatea Comercială Servicii Ecologice Negrea SRL a stat timp de 8 ani, până în luna octombrie 2019, pe un teren al primăriei situat în zona plajei Putna (vis-a-vis de Stone Park), fără a plăti nimic primăriei. Întrebat de către un consilier local de ce permite acest lucru, primarul ar fi prezentat drept unic argument faptul că așa au votat consilierii acum 8 ani! Abia în 2019, folosindu-se de majoritatea pe care o are în CL, primarul Ionel Lupa a concesionat firmei S C Servicii Ecologice  Negrea SRL - pe o perioadă de 49 de ani - toată suprafața de 7900 m2. Pentru această suprafață, firma plătește o chirie între 8-9 lei/ m2 pe an.

Sursele noastre spun că firma S C Servicii Ecologice Negrea SRL are instalată de acum 4 ani o stație de sortare pietriș pe terenul de la Plaja Putna, pe care nu a plătit nimic până în 2019. Faptul că în toată această perioadă firma nu a plătit nici un leu chirie, deși a obținut venituri consistente din activitatea de sortare pietriș ridică mari semne de întrebare.

Din răspunsurile la întrebările transmise instituțiilor abilitate, Ziarul de Vrancea a aflat că S C Servicii Ecologice Negrea SRL nu a avut în ultimii ani în zonă autorizație pentru „extracție pietriș și nisip”: Cu toate acestea, utilajele sale au fost văzute extrăgând agregate minerale (cum se spune în termeni de specialitate pietrișului și nisipului) din albia râului Putna sau din alte locații din extravilanul comunei Vânători, dar și transportând în locația de la Plaja Putna câte 2-8 mașini pe zi pentru sortare.

Din informațiile publice solicitate de Ziarul de Vrancea, atât la Agenția de Protecția Mediului (APM) Vrancea, cât și la Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea, nu rezultă că firma S C Servicii Ecologice Negrea SRL ar fi deținut în ultimii ani vreo autorizație pentru extracție de pietriș și nisip, respectiv pentru „exploatare de agregate minerale”. Cu toate acestea, între anii 2012 -2018, firma a exploatat agregate minerale, alternând locațiile.

„Când la Balta Raței, când la Jorăști, când la Vânători, din albia râului Putna. Știe toată comuna”, au precizat locuitori ai comunei pentru Ziarul de Vrancea. Este ciudat cum instituțiile statului care ar fi trebuit să controleze dacă această activitate se defășura legal, sau chiar primăria Vânători, n-au consemnat cu prilejul vreunei acțiuni de verificare în zonă ce se întâmplă de fapt acolo!

Despre strânsa colaborare dintre primăria Vânători și Societatea Comercială Servicii Ecologice Negrea SRL, Ziarul de Vrancea a publicat în urmă cu aproximativ cicnci ani articolul intitulat ”Primar acuzat că a “umflat” de zece ori balastarea unui drum”. La acea vreme, după ce Primăria comunei Vânători plătise 435 de maşini cu balast pentru un drum preluat de la CJ Vrancea pentru reparaţii, acolo s-ar fi cărat doar 21 de maşini. Primarul Ionel Lupu era atunci acuzat de adversarii politici și nepolitici din comună că ar fi umflat prețul lucrărilor de la 500 - 600 de milioane lei vechi la peste 5 miliarde lei vechi. Oamenii spuneau că în dreptul caselor s-a „arat” şi compactat drumul, dar nu s-a pus piatră. Primarul Ionel Lupu ne-a declarat la timpul respectiv că el nu este de specialitate şi că a făcut plata după ce a semnat comisia de recepţie. Cert este că relațiile mai mult decât prietenești dintre primarul din Vânători și firma Servicii Ecologice Negrea SRL s-au conservat și dezvoltat în timp, ajungându-se la ceea ce puteți afla din articolul publicat astăzi în Ziarul de Vrancea.

 Din 2018, s-a trecut la exploatarea de agregate minerale „sub acoperire”

În anul 2009, primăria Vânători i-a concesionat firmei S C Vanesmar SRL, a omului de afaceri Sava Dumitru, pe o perioadă de 49 de ani, o suprafață de aproximativ 32 ha cu destinația „amenajare bazin piscicol”. Concesiunea prevedea însă în caietul de sarcini o serie de obligații precise pentru concesionar.

Astfel, la punctul 8.7 al caietului de sarcini se menționează: „Durata de execuție a obiectivului va fi de 12 luni de la data eliberării autorizației de construcție, care poate fi prelungită conform legii nr 50/1991 cu maxim 12 luni la cererea concesionarului”.

La punctul 8.8 al aceluiași document scrie: „Durata de începere a lucrărilor va fi de maxim 6 luni de la data semnării contractului de concesiune”.

Dacă s-ar fi respectat prevederile celor două articole din caietul de sarcini care ar fi trebuit să apară obligatoriu și în contractul semnat în 2009, firma S C Vanesmar SRL, ar fi trebuit să aibă de mult contractul de concesiune reziliat.

Nu s-a întâmplat acest lucru, iar concluzia la care a ajuns Ziarul de Vrancea este următoarea: Începând din 2018, această presupusă investiție a firmei S C Vanesmar SRL este folosită ca exploatare de agregate minerale „sub acoperire”. Concret, piatra care este extrasă de pe această suprafață de către S.C. Servicii Ecologice Negrea SRL și apoi vândută primăriei Vânători dar și altor primării din Vrancea, pentru balastare pe străzile comunelor respective de către aceeași S..C. Servicii Ecologice Negrea SRL.

Din informațiile noastre, o mașină de piatră sortată pleacă de la prețul de minim 500 de lei, iar cea mai recentă comandă primită de firma de casă despre care vorbim a fost de 300 de mașini. Socotiți cam ce sume se vehiculează pe contractele din care și primăria Vânători, dar și instituțiile abilitate ale statului se aleg cam cu praful de pe tobă.

Foto: Utilajele S C Servicii Ecologice Negrea SRL, excavând pietriș de pe terenul primăriei Vânători, concesionat pe 49 de ani firmei S C Vanessmar SRL. Deși au trecut 11 ani de când acolo trebuia să fie amenajat un bazin piscicol, cu acordul tacit al primăriei și pasivitatea inexplicabilă a instituțiilor statului, de aici sunt doar alimentate afaceri de multe miliarde de lei vechi, din care prosperă doar prietenii primarului Ionel Lupu.

Mai mulți contribuabili din comuna Vânători pun următoarea întrebare administrației comunei, prin intermediul Ziarului de Vrancea: „Cum este posibil ca tu, primărie, să-ți dai pământul pentru excavare unei societăți, iar apoi să-i cumperi piatra extrasă?!”. „Această firmă face absolut toate lucrările în comună: balastare străzi, deszăpezire, vidanjare, reparații școli și dispensare. Cu toate acestea, de 8 ani, primarul a binevoit să o ocolească sau să o trateze mai mult decât prietenos la taxe și impozite”, ne-a declarat sub protecția anonimatului un localnic din Vânători.

„Iar morala este: cetățeanul de rând, dacă are o datorie la primărie, nu i se eliberează un document până nu achită datoria, iar S.C.Servicii Ecologice Negrea SRL de 8 ani a stat pe un domeniu public și și-a desfășurat activități economice fără a fi deranjată!”

Nu-ți trebuie cunoștințe de specialitate să constați că în anii de mandat ai primarului Ionel Lupu, 2012-2020, firmei S.C.Servicii Ecologice Negrea SRL i-au mers afacerile din plin. Din păcate, comuna Vânători, în ansamblul său, nu a putut ține pasul în privința proiectelor realizate în folosul locuitorilor ei, cu prosperitatea vizibilă a acestei firme de casă a primăriei.

Foto: Terenul pe care firma S C Servicii Ecologice SRL nu a plătit nimic până în 2019, deși după numărul utilajelor care au „răsărit”, acolo firma, evident, prosperă. Aici este amplasată și o stație de sortare pietriș și material antiderapant, în vecinătatea unei zone de agrement  

„Gândiți-vă că în 2011, S.C.Servicii Ecologice Negrea SRL avea 2 vidanje, 2 camioane transport și 2 mașini de salubrizare. Acum are 6 gredere, 2 mașini de salubrizare, 2 vidanje, 3 vole, 4 SCAN-ii, 2 trailere, 2 buldoexcavatoare și 4 stații de sortare! Cum o fi reușit așa ceva cu 4-5 angajați?!”, se întreabă cu localnic din Vânători.

Menționăm că sunt exemple de comune chiar din județul Vrancea care și-au înființat și dezvoltat în timp societăți având ca acționar Consiliul Local respectiv, pentru executarea unor lucrări de genul celor care la Vânători ajung la „firme de casă”. A se vedea cazul comunei Ciorăști, care realizează asemenea lucrări prin firma primăriei, SC Prestări Servicii Ciorăști SRL. Costurile unor lucrări care la Vânători ajung la prieteni ar fi fost cu mult reduse și transparente, poate, dacă primarul Ionel Lupu l-ar fi „copiat” pe primarul Braicău de la Ciorăști!

Alte afaceri cu iz de cumetrie ale administrației comunei Vânători 

Foto: Așa arată dispensarul de la Mirceștii Vechi, pentru care s-au alocat în bugetul pe anul 2019 500 milioane de lei vechi

Tot din informații intrate în posesia redactorilor Ziarului de Vrancea, rezultă că la dispensarul de la Mirceștii Vechi s-a alocat în 2019 din bugetul local suma de 500 milioane lei vechi pentru igienizare (modernizare); Pentru această sumă, doar scările de la intrare au fost „mânjite” cu un pic cu ciment, conform surselor noastre.

A fost cumpărat prin hotărâre a Consiliului Local Vânători încă un autovehicul marca Duster cu suma de 970 de milioane lei vechi, deși primăria mai avea un Duster și un Logan, dar acestea erau înmatriculate cu PRI. Se discută în diverse cercuri ale contribuabililor din comuna Vânători că ultimul autovehicul marca Duster achiziționat ar fi fost înmatriculat intenționat cu VN-07-EEB, nu cu aceeași combinație de litere PRI cum sunt înmatriculate celelalte autovehicule ale primăriei. S-ar fi recurs la o asemenea strategie pentru ca domnul primar să-l folosească în scop personal și fără ca oamenii de rând să știe că de fapt sunt banii lor la această mașină. Cea mai mare parte a locuitorilor consideră că e mașina lui, întrucât o ține doar la el acasă, nu în fața primăriei, și merge cu ea peste tot prin țară.

Foto: Dusterul pentru situații de urgență al primăriei Vânători, pentru o „urgență” acasă la primar

Conform surselor noastre, Dusterul care a fost achiziționat cu 970 de milioane de lei vechi de primărie și în acte figurează ca mașină pentru situații de urgență, având alocați 100 de litri de motorină lunar, ar fi în realitate folosit de primar, de cele mai multe ori în scop personal. 

Incompatibilitățile primarului Lupu

Ionel Lupu, primarul comunei Vânători, are deja pe rolul instanței dosarul nr 1088/44/2016, în care a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate și care urmează să obțină o soluție finală în perioada următoare.

La redacția Ziarului de Vrancea au ajuns mai multe informații, pentru care am solicitat răspunsuri primarului Ionel Lupu. 

Întrebări fără răspuns, adresate de Ziarul de Vrancea primarului Ionel Lupu

1. Avem informația că în mandatul dvs de viceprimar din perioada 2008-2012 ați strămutat o suprafață de teren (de 4000 de m2) pe numele mamei dvs, Lupu Irina, din extravilan în intravilan, la Petrești. Cum comentați acest lucru? 

2. Avem informația că în anii mandatului dvs de viceprimar ați inițiat un proiect de hotărâre prin care ați concesionat suprafața de aproximativ 1000 mteren la Rădulești (Pădurea Neagră) pentru dvs. Ulterior, în cursul mandatelor de primar, printr-un alt proiect de hotărâre, ați cumpărat acea suprafață. Informațiile noastre spun că după ce ați devenit proprietar, ați vândut suprafață respectivă fiului dvs. Ce aveți de comentat față de aceste informații?

3. Ce sume a încasat în anul 2019 din bugetul UAT Vânători firma Oente SRL? Este adevărat că firma respectivă îl are drept acționar pe d-l Nelu Oprea care este vărul dumneavoastră?  

Alte nereguli, aflate de redactorii Ziarului de Vrancea

Acoperișul școlii din Vânători a fost reparat cu 500 de milioane de lei vechi; nimeni nu știe, însă, în ce a constat reparația!

În incinta primăriei, s-a montat o pompă (forată la 35-40 de metri). Cu tot cu pompa submersibilă, s-a declarat că între 400-700 de milioane de lei vechi ar fi fost costurile pentru această lucrare. Specialiști în domeniu, consultați de redactorii Ziarului de Vrancea, spun că de banii aceștia se puteau monta 10 astfel pompe (forări cu tot cu pompă submersibilă).

În anul 2019, urma să se toarne al doilea strat de asfalt în satele Vânători-Petrești-Jorăști. Domnul primar, însă, cu 2-3 săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, ar fi mutat destinația acestei lucrări pentru satele Mirceștii Noi-Rădulești. Totul în scop electoral, spun sursele noastre. Satele acestea trebuiau asfaltate cu primul strat în 2020, conform unei hotărâri anterioare a CL Vânători. Cetățenilor din aceste sate - prin vocea domnului viceprimar Ion Cotigă - li s-ar fi spus că nu s-a asfaltat deoarece vine canalizarea și le taie asfaltul. O mare minciună, spun sursele noastre! Deoarece acum totul se face cu traversare subterană, așa cum prevede legea.

Trebuie specificat faptul că asfaltarea care a fost luată (ca lucrare) din satele Jorăști, Vânători, Petrești și a fost mutată înainte de alegerile prezidențiale la Mircești și Rădulești nu are grosimea mai mare de 7 cm. Explicația ar fi că respectivul strat trebuia turnat ca strat de uzură la primele sate (al doilea strat în satele Vânători-Petrești-Jorăști). La Mircești și Rădulești, primul strat ar fi trebuit să aibă grosimea de cel puțin 10 cm, întrucât așa se toarnă pentru o lucrare corect realizată. De aceea, în aceste sate, deși asfaltul turnat are doar 2 luni, el a început deja să se deterioreze. Pentru că lucrarea realizată în scop electoral nu e de calitate corespunzătoare!

Sunt foarte multe lucrări de care CL Vânători nu știe, adică ținute la secret, în mare parte pentru că primarul poate plăti sume de până la 100000 de euro prin încredințare directă, diverselor firme, pentru lucrări realizate. Nici faptul că în 2018, primarul Ionel Lupu și-a negociat singur salariul, aducându-l la valoarea de 100 de milioane lei vechi (10000 lei noi), deoarece venitul comunei depășește 78 de miliarde lei vechi, nu-i privit și comentat prea favorabil în interiorul comunității, din constatările redactorilor Ziarului de Vrancea.

Și lucrările realizate de CUP SA sunt asumate de primarul Lupu în scop electoral, deși el nu are nici un merit

CUP SA  a câștigat licitația pentru canalizare pentru mai multe comune din județ, dar lucrarea se derulează doar pe drumul județean din localități, fără a racorda pe cineva la această rețea de apă și canal (primarul folosindu-se de acest fapt în scop electoral).

Ce ar trebui să știe locuitorii comunei Vânători este faptul că aceste lucrări pentru canalizare apar abia după două mandate ale primarului Lupu și fără merite deosebite ale acestuia. Este vorba de un proiect finanțat din fonduri europene la nivel de județ, care deocamdată instalează traseele magistralei. În ritmul de lucru actual, probabil vor mai fi necesare alte două, trei mandate pe primar la Vânători ca rețeaua să ajungă să fie trasă și pe străzi.

Concluzie

Cu venituri de aproape peste 78 miliarde de lei vechi ( peste 1,6 milioane de euro), comuna Vânători ar fi trebuit să arate înfloritor din toate punctele de vedere. Cu toate acestea nici un proiect de anvergură în care administrația comunei să fie decident principal nu s-a derulat pe parcursul ultimilor opt ani, sub mandatele primarului în funcție, PSD-istul Ionel Lupu. În toată această perioadă, administrația comunei pare să fi avut drept pilon de bază al preocupărilor doar prosperitatea proprie și a cercului de apropiați (oameni și firme). Altfel spus, avem de-a face cu ceea ce s-ar putea numi o administrație de cumetrie a comunei Vânători!

După trei mandate, dintre care unul de viceprimar și două de primar, Ionel Lupu nu se poate prezenta cu realizarea unor obiective importante în fața locuitorilor comunei Vânători. Astfel, comuna este încă neracordată la rețele de apă, canal sau gaze. Asfaltul, prin puținele locuri pe unde s-a turnat, este foarte subțire și a început să se degradeze. Consilierii locali din opoziție, dar și locuitori cu care redactorii Ziarului de Vrancea au vorbit la documentarea acestui articol spun că Ionel Lupu, în exercitarea funcției publice, ar fi început să se schimbe ca om, să devină dictatorial și să conteze doar părerea și interesele lui în ceea ce face.

Deși foștii primari, actualmente consilieri locali, Mihalache și Macovei i-au cerut domnului primar Lupu timp de 4 ani raportul la 3 luni, execuția bugetară, pentru a lua la cunoștință întreg Consiliul Local al comunei Vânători și prin intermediul lui locuitorii comunei felul în care se cheltuie bugetul public, acest lucru nu s-ar fi realizat până acum. La fel stau lucrurile și în cazul raportului privind patrimoniului primăriei care ar fi trebuit prezentat anual.

Ce a pățit consilierul local Ștefan Gurițoiu

„Având o suprafață de teren de 7000 de m pătrațiîn zona padoc, în anul 2019 am fost contactat de către doi oameni de afaceri străini care mi-au oferit suma de 70000 de euro pe această suprafață, având intenția de a construi un azil de bătrâni deoarece acest teren și amplasament fiind situat lângă sat, le permitea acest lucru. Acest lucru nu s-a mai concretizat deoarece domnul primar, deși l-am rugat în două ședințe de CL într-un mod civilizat să vorbească cu domnul Negrea să remedieze dezastrul pe care mi l-a făcut în fața acestei suprafețe atât mie, cât și celor alăturați mie, domnul primar nici până în ziua de azi nu a luat nici o măsură!!! Am vrut ca acest lucru să se rezolve pe cale amiabilă și de respect din ambele părți, dar văd că cei care au spus că această firmă e abonatul banului public și primarul inchide ochii la neregulile acesteia AU AVUT DREPTATE. Sunt deversări de dejecții pe albia râului Soimu, cât și pe terenurile oamenilor părăsite și multe altele. Pentru că tot am fost contactat de Ziarul de Vrancea, vreau ca opinia publica să știe cum procedează domnul primar vizavi de această firmă SC Servicii Ecologice  Negrea SRL în această comună. Intenționez să dau primăria în judecată, implicit pe domnul primar, pentru a-mi recupera cei 70000 de euro deoarece din cauza acestei SC Servicii Ecologice Negrea SRL și a domnului primar am pierdut acești bani. De menționat faptul că tot pământul extras din fața terenului meu, de ordinul zecilor de mașini, a fost cărat la casele făcute de firma domnului Badiu ca pământ fertil în curți. Majoritatea cetățenilor cred că funcția de consilier îți aduce și beneficii materiale din partea primăriei. Eu nu am beneficiat de așa ceva și nici nu m-a interesat acest lucru, deoarece cred că rolul consilierului este să apare interesul cetățeanului al comunității, nu pe al său.”

Foto: Așa arată terenul distrus de excavări al consilierului local Ștefan Gurițoiu

Ce spun locuitorii comunei Vânători despre primarul lor

La Balta Raței, pe data de 21 decembrie 2019, localnica Maria Pascuci s-a adresat unui consilier local PSD trimis de primar, căruia i-a reproșat :”Nu mai aveți cum fura banii și la sfârșitul anului râcâiți străzile din comună?”

Foto: ulița din Balta Raței unde localnica Maria Pascuci a avut dialogul cu consilierul local PSD trimis de primar

Florin Munteanu – Inginer - Petrești: ”Din postura de locuitor al satului Petrești, aflat la doar 3 km de Focșani, vă pot spune că deși sunt mutat aici de 8 (opt) ani, am așteptat în zadar toată această perioadă să regăsesc confortul urban promis de autoritățile locale pentru o zonă aflată în dezvoltare accelerată. Suntem în anul 2020 și nu avem rețea de apă curentă, rețea de canalizare, doar câteva gospodării sunt racordate la rețeaua de gaze naturale și avem în tot satul doar trei drumuri asfaltate. Gunoiul de gradină stă de astă toamnă în curte așteptând o rezolvare din partea primăriei, iar comunitatea cânilor vagabonzi este în continuă creștere generând astfel un mare pericol pentru noi și copiii noștri.”

Florin Vintilă – antreprenor - Petrești:”Nu suntem racordați la o rețea de apă potabilă, nu avem sistem de canalizare, nu avem asfalt pe stradă, ne rupem mașinile în gropile de pe stradă, pe scurt nu avem confortul așteptat și promis de autorități de când ne-am mutat în comună. Suntem de 7 (șapte) ani mutați aici și tot de atâți ani așteptam să se implinească promisiunile actualului primar. În aceste condiții, consider că actualul primar, care știu că are deja trei mandate în fruntea Primăriei Vânatori, două ca primar și unul ca viceprimar, ar trebui să lase locul altcuiva, cu viziune și intenții bune pentru dezvoltarea comunei.”

 Augustin Negruț –  antreprenor – Petrești: ”Având experiența de antreprenor și manager de proiecte, am accesat și derulat de mai multe ori fonduri europene nerambursabile și sunt foarte deranjat de faptul că administrația locală se laudă cu câteva asfaltări din fonduri proprii, și acelea realizate la standarde necorespunzătoare, în alte sate, în loc să fi accesat fonduri UE nerambursabile cu care s-ar fi putut asfalta toate drumurile comunei și realiza rețea de apa, canal, gaze etc.”

Întrebările adresate primarului Ionel Lupu, pentru corecta informare a contribuabililor din comuna Vânători, la care Ziarul de Vrancea nu a primit încă răspuns

Pentru corecta informare a contribuabililor din comuna Vânători, redacția Ziarului de Vrancea a transmis prin e-mail și fax primarului Ionel Lupu următoarele întrebări:

Menționăm că deși l-am rugat pe domnul primar Ionel Lupu să ne răspundă în timpul cel mai scurt posibil, acest lucru nu s-a întâmplat până la data publicării prezentului articol. Facem precizarea că imediat după primirea răspunsurilor, Ziarul de Vrancea va reveni cu detalii și le va publica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.