Local

Furtună evitată în ultimul moment la ceremonialul de la Mausoleul din Mărășești

Alexandra TĂTARU
9 aug 2017 1795 vizualizări

Înainte de începerea manifestărilor dedicate Centenarului Primului Război Mondial, de la Mausoleul din Mărășești, pe 6 august 2017, lumea adunată în spațiul amenajat a stat cu sufletul la gură pentru că vremea a dat semne să se schimbe brusc și o furtună de proporții stătea să înceapă. Chiar dacă au fost mai multe minute de vânt puternic, furtuna a ocolit zona. De ce credeți?

Mulți dintre cei prezenți acolo au crezut că înalții prelați prezenți, printre care Mitropolitul Nifon al Târgoviștei și Arhiepiscopul ÎPS Ciprian al Buzăului și Vrancei s-au rugat intens pentru evitarea compromiterii manifestării, mai ales că din minut în minut urma să sosească și președintele României, Klaus Iohannis. Mai mult de atât, o mulțime de camere de televiziune și aparatură electrică erau montate peste tot și nu aveau protecție împotriva ploii sau a grindinei. Se pare că furtuna a ocolit zona, grație rachetelor antigrindină lansate cu puțin timp înainte, după cum a mărturisit și ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent, de asemenea, la manifestarea Centenarului Marelui Război, alături de alți miniștri din Guvernul României. Faptul că s-au lansat rachete antigridină a fost confirmat și prin comunicatul de presă transmis după două zile de la eveniment. “Primele celule convective asupra cărora s-a intervenit au pătruns în zona de intervenţie în data de 6 august, la ora 18:34, în zona de protecţie a Punctului de Lansare Poiana, acolo unde greloanele de grindină erau de aproximativ 2 cm. În intervalul 18.34 şi 19.06 s-a intervenit asupra celulelor convective care prezentau potenţial de grindină cu 19 rachete antigrindină, evitându-se căderile de grindină care ar fi produs pagube asupra culturilor agricole cu înaltă valoare economică”, se arată în comunicatul Ministerului Agriculturii. Astfel că, fie că au fost lansate rugăciuni sau rachete antigrindină, manifestarea de la Mausoleul Mărășești și-a urmat cursul pe o vreme liniștită, ploaia venind abia după finalul manifestărilor, în jurul orei 23.00. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.