Local

Foto | Vrancea va fi gazda Conferinței Anuale a Societății de Geografie din România din 2022

Ziarul de Vrancea
7 sep 2021 1146 vizualizări

Informația apare într-o postare activată de viceprimarul municipiului Focșani, Alexandra Tătaru care a participat în acest weekend la ediția 2021 a Conferinței Anuale a Societății de Geografie din România de la Iași.

”Am fost extrem de bucuroasă să-mi revăd colegii geografi, din toată țara, participanți la Conferința Anuală a Societății de Geografie din România, fondată în 1875 de către Majestatea sa Regală, Carol I.

Tradiția merge mai departe, indiferent de piedici, și, după anul pandemic, s-a reușit și aniversarea a 145 de ani de la înființarea societății.

Conferința a fost o reușită și adresez felicitări membrilor SGR Iași pentru organizare și buna desfășurare a evenimentului.

După o zi în care am asistat solemn la o festivitate de deschidere deosebită în prezența oficialităților locale și universitare, la cina festivă, delegația SGR Vrancea, alcătuită din prof.dr.Săcrieru Răzvan (președinte), prof.dr. Nicolae Damian (prim-vicepreședinte), subsemnata (vicepreședinte), prof.dr. Costică Neagu (cenzor), prof. Florin Roman (membru), a primit cu bucurie ștafeta organizării conferinței în anul 2022. Contăm, evident, pe sprijinul autorităților locale și județene cărora le mulțumim anticipat!

Este o onoare pentru noi, membrii geografi ai SGR Vrancea, să avem anul viitor oaspeți de seamă din țară și străinătate. Trebuie să facem față onorabil provocării, astfel încât "unirea" să nu rămână doar în cuget și simțiri, în oricare oraș al istoriei Unirii, ci să demonstreze mai mult de atât. Unirea membrilor unei bresle este foarte importantă spre a promova meleagurile țării/județului, tradițiile, obiceiurile locului, omenia și tot ceea ce înseamnă dăruire și implicare pentru un crez specific.

Dacă organizatorii ieșeni nu au ezitat să ne conducă spre cunoașterea unor obiective din cele mai diverse, cum ar fi reședința lui Al.I.Cuza din Ruginoasa, Mănăstirea Voroneț, Masivul Rarău cu vestitele Pietrele Doamnei, Hanul Ancuței și, nu în ultimul rând, superbele clădiri de patrimoniu din fosta capitala a Moldovei, tot așa vom demonstra că și Vrancea are o zestre de neocolit.

Au fost trei zile minunate în județul Iași, iar tradiția Societății de Geografie din România de a promova identitatea geografică a spațiului românesc va continua. În anul 2022, Vrancea va fi centrul Geografiei!”-Alexandra Tătaru 

Text informații + foto:Alexandra Tătaru 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.