Foto | Răspunsul în ZdV al administratorului public al Municipiului Focșani la o sesizare referitoare la ridicarea gunoiului
În cursul zilei de joi 5 decembrie 2024 administratorul Asociației de locatari nr 263 din Focșani a sesizat redacției Ziarului de Vrancea că „pe strada Tinereții nr. 4-6( n.r. din Municipiul reședință a județului Vrancea) nu s-a mai ridicat gunoiul de 5 zile.Am făcut sesizare la Salubritate( n.r. S C CUP Salubritate Focșani) ieri( n.r. miercuri 4 decembrie 2024) și azi gunoiul e încă acolo.” Preciza joi 5 decembrie 2024 ora 10:30 în sesizarea transmisă redacției Ziarului de Vrancea, administratorul Asociației de locatari nr 263 din Focșani.Ulterior aceasta a revenit în jurul orei 13:30 precizând că „S-a ridicat doar gunoiul împrăștiat pe trotuar.Tomberoanle au rămas neridicate.Reprezentatul de la SC CUP Salubritate a precizat că nu au mașini(n.r. să ridice și tomberoanele).”
Ziarul de Vrancea a solicitat punctul de vedere al administratorului public al Municipiului Focșani, Cătălin Kanty Popescu în legătură cu sesizarea menționată.Citiți în continuare precizările acestuia
Fotografii trimise redacției Ziarului de Vrancea de către administratorul Asociației de locatari nr 263 din Focșani
Cătălin Kanty Popescu, administratorul public al Municipiului Focșani, joi 5 decembrie 2024, ora 14:40: „Zona autogara veche( n.r. din Focșani) se află astăzi în programare pentru schimbul 2.Astăzi am avut ședintă cu Polaris(n.r. S C Polaris M Holding SRL- operatorul de salubritate pentru zona 1 a județului Vrancea din care face parte și Municipiul Focșani) .Din 1 ianuarie 2025 preiau ei(n.r. ridicare gunoiului în Municipiul Focșani).O să fie mult mai bine.”
Fotografiile transmise de Cătălin Kanty Popescu, administratorul public al Municipiului Focșani, joi 5 decembrie 2024, ora 14:40 odată cu răspunsul la sesizatea trimisă redacției Ziarului de Vrancea de către administratorul Asociației de locatari nr 263 din Focșani
Reamintim că prin intermediul unui comunicat de presă s-a anunțat faptul că marți 17 septembrie 2024 la Consiliul Județean Vrancea a avut loc semnarea contractului pentru delegarea prin concesiune a gestiunii serviciilor de colectare și transport a deșeurilor pentru zona 1 din județul Vrancea (28 de localități).Citiți în continuare conținutul integral al comunicatului de presă amintit
La Consiliul Județean Vrancea a avut loc astăzi semnarea contractului pentru delegarea prin concesiune a gestiunii serviciilor de colectare și transport a deșeurilor pentru zona 1 din județul Vrancea (28 de localități), în cadrul proiectului „Vrancea Curată”. Noul operator desemnat prin licitație, Polaris M. Holding SRL, se va ocupa în perioada următoare de colectarea și transportul deșeurilor din localitățile: Focșani, Odobești, Golești, Cotești, Cârligele, Câmpineanca, Vârteșcoiu, Jariștea, Broșteni, Vânători, Gologanu, Biliești, Urechești, Mera, Reghiu, Poiana Cristei, Andreiașu de Jos, Bălești, Tătăranu, Milcovul, Slobozia Ciorăști, Ciorăști, Suraia, Popești, Măicănești, Nănești, Vulturu și Răstoaca.
La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, președintele ales al CJ Vrancea, Nicușor Halici, directorul Asociației de Dezvoltare Intracomunitară (ADI) „Vrancea Curată” Gabriel Raneti, Adrian Petre Itu, administratorul Polaris M. Holding SRL și doamna Roxana Manea, director executiv al Eco Sud SA (operatorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret), alături de primari din localitățile menționate.
„În urma licitației desfășurată de ADI Vrancea Curată a fost stabilit operatorul de salubritate pentru zona 1. După o perioadă de mobilizare a firmei Polaris, va începe colectarea deșeurilor menajere și a celor reciclabile din această zonă, care cuprinde 28 de localități, astfel încât să avem cât mai curând un circuit funcțional al colectării deșeurilor din județul nostru, la standarde europene”, a declarat vicepreședintele Ionel Cel-Mare, care a semnat contractul alături de domnul Adrian Petre Itu, administratorul Polaris M. Holding SRL și de directorul ADI ”Vrancea Curată”, Gabriel Raneti.
În perioada următoare, de maximum 90 de zile, operatorul Polaris se va mobiliza și vor avea loc întâlniri între reprezentanții firmei și primarii din cele 28 de localități în parte, pentru stabilirea particularităților fiecărei localități și intrarea efectiv în funcționare a serviciului.
Pentru următoarele 4 zone din județ (Adjud, Vidra, Gugești, CMID Haret) licitația pentru desemnarea operatorilor de colectare și transport a deșeurilor este în plină desfășurare. Ieri s-au împlinit 2 luni de operare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret, timp în care se intră în normalitate în ceea ce privește gestionarea deșeurilor la nivelul județului Vrancea.
Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea