Local

FOTO | Singura elevă din Panciu care a obținut media 10 la Evaluarea Națională din acest an, premiată de primărie

Ziarul de Vrancea
12 aug 2022 4434 vizualizări

Informația și amănunte despre ea au fost făcute publice pe conturile de facebook Nicolai Mărăscu al primarului din Panciu dar și pe  Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu 

”Duminică, 7 august, am avut bucuria de a cunoaște și de a o premia pe Gabriela Iuliana Andrei - absolventa clasei a VIII-a de la Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza» Panciu, care a obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională din această vară.

Alături de o Diplomă de excelență, i-am oferit și premiul de 5.000 de lei, acordat de Consiliul Local Panciu, pentru performanța de la Evaluarea Națională, care confirmă evoluția școlară de excepție a elevei de 10 pe linie în clasele V-VIII.

Rezultatele reflectă, fără îndoială, munca și strădaniile unei fetițe care a pus mai presus de orice pasiunea pentru carte și studiu. La toate acestea se adaugă, bineînțeles, și meritul profesorilor care au îndrumat-o, dublat de eforturile părinților care au susținut-o, cu dorința ca al lor copil să fie bine pregătit pentru a reuși în viață.

Gabriela Iuliana Andrei este un drept exemplu demn de urmat pentru tânară generaţie. Prin performațele sale, şcoala pănceană şi-a dovedit, încă o dată înalta valoare. Tocmai de aceea, dorința mea este ca numărul elevilor pănceni de nota 10 să fie din ce în ce mai mare și să-i premiem în fiecare an.

Pot să vă asigur că, și pe viitor, având sprijinul colegilor din Consiliul Local Panciu, vom continua să investim în învățământul păncean, astfel încât elevii și profesorii să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu.

Festivitatea de premiere a Gabrielei Iuliana Andrei s-a desfășurat în cadrul evenimentului «Hai să ne jucăm!», prin care am lansat oficial Proiectul «Zilele Colorate 2022», inițiat de Casa de Cultură «Mihai Eminescu» Panciu și susținut de Primăria și Consiliul Local Panciu.

M-am bucurat să fiu alături de copii, părinți și bunici și să particip la momentele pregătite special pentru ei: un program artistic susținut de tinerele noastre talente locale Maria Bucur, Daria Ianușcovschi și Miruna Ciupercă; ateliere de teatru cu Trupa de Teatru «Protha», jocuri interactive cu profesoara de sport Oana Ioan; dansuri populare cu «Româncuțele» de la Clbul Copiilor; întâlnirea cu Papucilă și prietenii lui - Minnie & Mickey Mouse, Batman și Elsa; face painting; desene pe asfalt; baloane; jocuri și concursuri distractive.

Să ne revedem cu bine la viitoarele evenimente!

Cu stimă,

Primar - Nicolai MĂRĂSCU”-Nicolai Mărăscu

Citiți și postarea activată pe contul de facebook Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu 

”Am «colorat» prima duminică a lunii august cu evenimentul «Hai să ne jucăm!», prin care am inaugurat proiectul cultural atât de drag nouă și care a devenit deja un adevărat reper al vacanței mari - «Zilele Colorate 2022».

Am cântat, am dansat și.... ne-am jucat într-o atmosferă plină de bucurie și bună dispoziție la reușita căreia am contribuit cu toții: organizatori, invitați, copii, părinți, bunici, precum și cei care au acceptat invitația de a ne fi alături într-o zi atât de frumoasă.

Evenimentul a debutat cu o surpriză: festivitatea de premiere a elevei de 10 - Gabriela Iuliana Andrei - care a absolvit în luna iunie clasa a VIII-a de la Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza» Panciu.

Ea a primit din partea domnului primar, Nicolai Mărăscu, o «Diplomă de Excelență pentru munca, pasiunea, perseverența, exigența, rigurozitatea, seriozitatea, curajul și dorința de autodepășire dovedite în pregătirea școlară, pentru rezultatele deosebite la învățătură și pentru atingerea celor mai înalte standarde de performanță, prin NOTA 10, obținută la Evaluarea Națională - Sesiunea Iunie 2022».

«Este singura elevă din Panciu care, în ultimii 8 ani, a obținut nota 10 la acest examen», a ținut să precizeze domnul primar, care a adăugat faptul că, și în clasele V-VIII, Gabriela Iuliana a reușit performanța de a termina fiecare an școlar cu media generală 10.«Sunt bucuros că avem astfel de copii în oraș. Sper ca la anul să avem și mai mulți elevi pe care să-i premiem pentru rezultate foarte bune la învățătură», a spus domnul primar.

Gabriela Iuliana Andrei a fost recompensată și de Consiliul Local - reprezentat la festivitate prin domnii consilieri Constantin Belibou și Ion Tătaru - cu suma de 5.000 lei. Totodată, adolescenta a primit din partea domnului consilier Tătaru și cel mai recent volum al său de versuri.

Programul artistic a fost deschis de Maria Elena Bucur. Solista- binecunoscută pentru vocea ei deosebită, participările încununate de numeroase premii la concursurile de muzică din țară - ne-a încântat cu melodia «Mai stai, copilărie!», pregătită împreună cu domnișoara profesoară Mirela Georgescu.

Tot împreună cu domnișoara Mirela Georgescu s-au pregătit pentru acest eveniment și micuța micuța Daria Ianușcovschi - care a cântat melodiile «Sunt șic» și «Rock în Roz» și Miruna Mădălina Ciupercă. Aceasta a interpretat cântecele: «Să fim copii!» și «Asta-s lume, vreți nu vreți».

Am dansat pe ritmuri de muzică populară împreună cu o parte din Grupul Folcloric «Româncuțele Mici», de la Clubul Copiilor Panciu - coordonate de doamna profesoară Maria Cristescu. Ele ne-au invitat la o «Brașoveancă», dar și la tradiționala horă moldovenească.

Nu a lipsit Trupa de Teatru «Protha», reprezentată atât de «veterani», cât și de «bobocei»: George Cristea, Sebastian Crucianu, Marina Boșcan, Denisa Voicu, Giulia Pomponi, Melania Drilea, Ryan Ignat, Davide Dobrea, Ștefan Cristian Bucă, Alexia Cruceanu, Mihaela Lipan, Karla Bucătaru, Victor Bâra, Andrei Răzvan Diaconu, Elena Dumitrache, Iustina Găman, Maria Găman, Claudia Elena Rusu, Giulia Manolache, Patricia Andreea Găman și Ana Puiu.

Cu acest prilej, George Cristea ne-a vorbit despre cea de-a IV-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr <<Ora de Teatru>>, din perioada 7-11 septembrie, la care Casa de Cultură <<Mihai Eminescu>> Panciu este și în acest an partener. <<Festivalul se va desfășura la resortul Zaga Zaga. Vor veni multe trupe din țară și mai mulți invitați surpriză. Vom avea multe ateliere și workshop-uri>>, a spus George.

Pentru cei interesați de arta teatrului, tinerii actori pănceni au susținut un atelier de teatru chiar în Parcul Primăriei.

O adevărată pledoarie pentru sport și mișcare în aer liber a venit din partea doamnei profesoare Oana Ioan, care i-a captivat pe cei mai mici dintre participanți cu multe jocuri interactive amuzante.

Bineînțeles, momentul maxim de atracție al evenimentului nu putea fi altul decât reîntâlnirea cu îndrăgitele personaje din desenele animate Minnie & Mickey Mouse care, în acest an, au venit însoțiți de două personaje surpriză, la fel de iubiți de copii: Elsa și Batman. Împreună cu ei, cei mici, dar și cei mari, s-au jucat, au cânta și au dansat pe ritmuri vesele.

Nu putem uita de face painting (desene pe față) și de baloanele oferite cu generozitate de Papucilă și prietenii lui și nici de desenele pe asfalt care au colorat parcarea din Parcul Primăriei.

Putem spune că au fost patru ore pline veselie, dar și de emoții (credem - constructive) și impresii (sperăm - plăcute) pentru reușita căruia trebuie neapărat să le mulțumim:

- Domnului primar, Nicolai Mărăscu și Consiliului Local Panciu pentru implicarea în organizarea evenimentului și sprijinul acordat derulării Proiectului Cultural <<Zilele Colorate 2022>>;

- Domnilor consilieri locali Constantin Belibou și Ion Tătaru, care au fost alături de noi la acest eveniment;

- Doamnei Maria Cristescu - de la Clubul Copiilor Panciu - care și, de această dată, a promovat cu pasiune și dăruire, tradițiile și obiceiurile populare;

- Doamnei profesoare Oana Ioan, care ne-a demonstrat cât de necesară este pentru fiecare dintre noi mișcarea în aer liber;

- Prietenului nostru Papucilă care, împreună cu Minnie și Mickey Mouse, Prințesa Elsa și Batman au creat atmosfera de poveste a desenelor animate;

- Poliției Orașului Panciu și Plutonului 2 de Jandarmi Panciu - care ne-au asigurat ordinea și liniștea publică, atât pe strada Ciprian Porumbescu, cât și în Parcul Primăriei.

- Nu în ultimul rând, vă mulțumim dumneavoastră, părinților și bunicilor, care ați ales să petreceți, alături de cei mici, o după-amiază cu adevărat magică!

<<Zilele Colorate 2022>> continuă!

În perioada următoare, respectiv în zilele de:

- Duminică, 14 august 2022 - intervalul orar 14.00-22.00

- Luni, 15 august 2022 - intervalul orar 14.00-22.00

- Luni, 21 august 2022 - intervalul orar 14.00-22.00

- Duminică, 28 august 2022 - intervalul orar 14.00-22.00

strada Ciprian Porumbescu - tronsonul cuprins între intersecțiile cu strada Ion Heliade Rădulescu și strada Mihail Kogălniceanu - va deveni spațiu pietonal.

Astfel, în zilele și intervalele orare menționate, veți avea la dispoziție un perimetru sigur pentru socializare și promenadă, pentru plimbări cu bicicletele, rolele și trotinetele, precum și pentru organizarea unor activități recreative proprii în aer liber.

Să aveți o vacanță de vară ... magică!”-Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu 

 Citiți și:Cum a prezentat-o Ziarul de Vrancea în articolul FOTO | ZdV vă prezintă cele șase „fete de 10” ale județului. Ele au obținut media generală maximă la Evaluarea Națională 2022 publicat în luna iunie 2022 pe Gabriela Iulia Andrei - Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu  

Despre examen pot spune că a fost destul de ușor. Profesorii au făcut să fie așa, deoarece ne-au acordat din timpul și din cunoștințele lor și au făcut posibile notele mari prin munca lor neîncetată. Le mulțumesc profesoarei de română, Elisabeta Murgoci și dirigintei mele, Buzatu Paraschiva, care mi-a arătat rolul matematicii în viața de zi cu zi, dar și celorlalte cadre didactice, care au avut încredere în noi. 

Deoarece acesta a fost primul meu examen important, am avut emoții, însă acestea au dispărut în momentul în care am văzut subiectele, care au fost de dificultate medie. Nu reflectă în totalitate nivelul elevilor, dar fac cumva diferența între ei. 

La limba și literatura română mi-a plăcut faptul că subiectul al doilea ne-a stimulat imaginația și creativitatea, iar la matematică a fost nevoie de puțină atenție pentru a rezolva ultimele subiecte. Astfel, mulți elevi au reușit să obțină note bune. Sper ca anul viitor să fie subiecte asemănătoare, deoarece și acea generație care le va parcurge a fost sacrificată și a întâmpinat dificultăți în timpul pandemiei. 

Cât despre liceul pe care îl voi urma, pot spune că este unul accesibil tuturor. Liceul Teoretic «Ioan Slavici» din Panciu are porțile deschise pentru elevi din toate clasele sociale, atât pentru elevi mai puțin buni la învățătură, cât și pentru cei care excelează în anumite domenii. Diversitatea aceasta m-a făcut să aleg ca o parte din drumul meu în viață să treacă prin băncile acestei instituții”, a precizat pentru Ziarul de Vrancea Gabriela Iulia Andrei, elevă a Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Panciu.

Foto: Eleva Gabriela Iulia Andrei, care a promovat examenul de Evaluare Națională din acest an cu media generală 10, împreună cu dirigintă sa, profesoara de matematică Paraschiva  Buzatu de la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu

Ca profesor de matematică și diriginte a elevei Gabriela Iulia Andrei, vă pot spune că nu este de mirare reușita ei memorabilă de la primul examen din viața ei. Iulia este șefa de promoție a Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» Panciu pe care l-a absolvit cu media generală 10.

Pe parcursul celor 4 ani de gimnaziu Iulia a devenit un model prin modestia și seriozitatea de care a dat dovadă. Înzestrată cu inteligență nativă, extrem de perseverentă și corectă, a reușit să obțină rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare. Totodată, a dat dovadă de generozitate și toleranță în relația cu colegii, pe care i-a sprijinit cu fiecare ocazie. 

Aș vrea să mulțumesc părinților pentru educația aleasă pe care i-au oferit-o și cadrelor didactice care au îndrumat această clasă”, a precizat diriginta Gabrielei Iulia Andrei, profesoara de matematică Paraschiva Buzatu de la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.