Local

Foto | Exercițiu pe linia managementului situațiilor de urgență, la Dumvrăveni, în cazul unor căderi masive de zăpadă și viscol

Ziarul de Vrancea
21 nov 2021 870 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis de Biroul de comunicare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea se relatează faptul că vineri 19 noiembrie 2021 începând cu ora 11:00, pe raza comunei Dumbrăveni s-a desfășurat un exerciţiu pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ce ar putea fi generate de fenomenele meteorologice periculoase în timpul sezonului rece, în zona de Sud a județului Vrancea.Citiți mai jos conținutul intergal al comunicatului de presă pe acest subiect

Exercițiu de cooperare pe linia managementului situațiilor de urgență în cazul unor căderi masive de zăpadă și viscol

 Astăzi, începând cu ora 11.00, pe raza comunei Dumbrăveni s-a desfășurat un exerciţiu pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ce ar putea fi generate de fenomenele meteorologice periculoase în timpul sezonului rece, în zona de Sud a județului Vrancea.

Exerciţiul a avut ca temă: Activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea și a instituțiilor cu atribuții în domeniu, pentru gestionarea, monitorizarea, organizarea conducerii, coordonarea acțiunilor și intervenția în scopul limitării și înlăturării urmărilor produse de căderi masive de zăpadă și viscol, la care au participat reprezentanți ai instituţiilor şi serviciilor publice judeţene şi locale, respectiv: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Dumbrăveni, Inspectoratrul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea, Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea, Garnizoana Focșani, Secția Drumuri Naționale șiElectrica.

Scenariul exercițiului a constat în simularea a patru situații operative speciale.

Prima situație a inclus salvarea a două victime încarcerate ca urmare a producerii unui accident rutier pe DN2 N, între localitățile Bogza și Dumbrăveni, pe fondul vizibilității reduse, stratului consistent de zăpadă și neadaptării vitezei la condițiile de trafic.

A doua situație a presupus salvarea unei persoane rătăcite pe câmpul dintre localitățile Bogza și Dumbrăveni, care nu mai poate să se deplaseze fiindcă, din cauza vizibilității reduse, s-a accidentat la membrele inferioare.

A treia situație a fost determinată de prăbușirea unui acoperiș din cauza căderilor masive de zăpadă, iar trei persoane au fost surprinse sub dărâmături, fiind necesară intervenția serviciilor profesioniste pentru extragerea acestora.

Ultima situație s-a axat pe remedierea avariilor produse din cauza viscolului la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Fiecare instituţie cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă create a intervenit cu personal şi tehnică pentru salvarea persoanelor care au necesitat ajutor, au sprijinit populaţia afectată şi au acționat pentru  remedierea avariilor semnalate.

Acțiunile planificate s-au desfășurat conform așteptărilor, fiind atinse obiectivele stabilite, care au vizat, în principal, evaluarea stadiului pregătirii personalului cu funcţii de decizie şi al resurselor de intervenţie stabilite în documentele operative existente; eficientizarea fluxului informaţional decizional și perfecționarea deprinderilor de lucru în echipă a personalului din cadrul forţelor de conducere, coordonare şi  răspuns, inclusiv cu echipele care asigură sprijin.

Exerciţiul a urmărit, în principal,verificarea modului de organizare a cooperării între instituțiile participante şi stabilirea modalităților de perfecţionare a acesteia, verificarea modului de aplicare a planurilor comune de acţiune  pentru limitarea şi înlăturarea  efectelor situaţiilor de urgenţă și, îndeosebi, verificarea concepţiei de acţiune stabilită prin planurile de organizare şi desfăşurare a intervenţiei în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase, respectiv accidente rutiere, acordare prim-ajutor calificat, etc.

Exercițiul a fost o reală experiență câștigată în ceea ce privește modul de acțiune, privind eventualele situații de urgență similare, care ar putea apărea în viitor.

Biroul de comunicare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.