Local

FOTO | De Ziua Pământului, opt berze reabilitate și îngrijite la ACDB Petrești au fost eliberate în natură

Ziarul de Vrancea
25 apr 2022 1368 vizualizări

De Ziua Pământului, comisarul șef al Comisariatului Județean (CJ) al Gărzii de Mediu Vrancea, împreună cu 2 subordonați, au eliberat în natură opt berze reabilitate și îngrijite peste iarnă la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice - al Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) de la Petrești, județul Vrancea.

Citiți amănunte despre acest subiect într-o postare activată pe contul de facebook ACDB

Astăzi de Ziua Pământului, am fost tare bucuroși ca împreună cu doamna Mărioara Gătej, Comisarul General de la Garda Națională de Mediu și domnii Nicolae Badea - Director controlul biodiversității și Comisarul Șef Relu Cristian de la Comisariatul Județean Vrancea, să eliberăm opt berze reabilitate si îngrijite peste iarnă la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice - ACDB de la Petrești, județul Vrancea.

Salvarea acestor opt berze arătă că instituțiile și organizațiile de mediu pot colabora și pot împreună ajuta la conservarea diversității biologice. Berzele au fost transferate la centrul de la Petrești cu ajutorul și implicarea directă a Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu din Botoșani, fiind mare parte dintre ele incapabile să zboare și să supraviețuiască peste iarnă în natură. La ACDB, au fost tratate, îngrijite și adăpostite aproape 7 luni, iar astăzi, complet refăcute se bucură de reîntoarcerea în natură.

_______________________________________________________________________

„ Azi, au revenit în natură și avem speranța că se vor acomoda rapid în libertate”, a spus Marioara Artemis Gătej, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, care a fost alături de echipa asociației și de cea a Direcției Controlul Poluării, Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate din cadrul GNM, în momentul eliberării berzelor.

„O dată eliberate în habitate naturale, berzele se vor îndrepta către zone de hrănire, cu ape de mică adâncime, apoi se vor readapta mediului natural, fără vreun alt ajutor”, a afirmat Adrian Cosmin Stîngă, președintele Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB), care deține și Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice aflat la trei kilometri de orașul Focșani.

Eliberarea exemplarelor reabilitate s-a făcut în situl Natura 2000, în Lunca Siretului Inferior, din zona localităților Biliești/ Suraia/ Vânători.

Text informații + foto:ACDB


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.