Foto | Crucea Roșie Vrancea anunță că pregătește cel de-al doilea transport umanitar pentru Ucraina
Crucea Roșie Vrancea a făcut public următorul comunicat de presă referitor la cel de-al doilea transport umanitar pentru Ucraina, care urmează să plece din Focșani către Vama Siret, în noaptea de marți spre miercuri, 2 martie.Citiți textul integral al comunicatului amintit
Crucea Roșie Vrancea luată cu asalt!
Suntem în cea de a șasea zi de război!
Crucea Roșie Vrancea pregătește cel de-al doilea transport umanitar pentru Ucraina, care urmează să plece din Focșani către Vama Siret, în noaptea de marți spre miercuri, 2 martie.
Primul transport umanitar, cu produse în valoare de 88400 lei, a ajuns sâmbătă seara, pe 26 februarie, în zona Cernăuți. De aici, produsele au fost direcționate către civilii refugiați din calea conflictului în zona Bucovina de Nord și parte din medicamente către forțele militare ucrainiene.
În urma apelului umanitar pentru colectă de bunuri și fonduri, făcut pe paginile social media ale organizației, incepand de ieri si continuand astăzi, marți, 1 martie, sediul Filialei din Focșani - punct de colectă ajutoare pentru Ucraina, a fost luat cu asalt de donatorii vrânceni, atât persoane fizice, persoane juridice cât și autoritati publice locale.
Reamintim că Filaila de Cruce Roșie Vrancea primește următoarele categorii de produse, ca donație alimente neperisabile și de bază, alimente de prima necesitate / produse instant, băuturișiapăplată, cazarmament, produse de igiena personală, articole pentru copii, produse medicale destinate primului ajutor, medicamente. (lista detaliată, în anexă). În plus, organizația colectează și fonduri cu destinație, atât prin contul special destinat (RO28BTRLRONCRT00I1030407 - Banca Transilvania, cod SWIFT BTRLRO22) cât și prin donații directe în bani, la caseria din sediul Filialei din Focșani.
Pentru a face față afluxului mare de donații individuale, Filiala a deschis și un apel de recrutare de voluntari. Tineri și adulți vin către organizație pentru a-și dona timpul, printre care si un student german, pe perioada cât se află în vacanță, în vizită la rude, în Focșani.
Un număr de 8 familii vrâncene și-au arătat disponibilitatea de a pune la dispoziția refugiaților spații de locuit, informații centralizate de filiala Vrancea.
“Ceea ce se întâmplă acum este fără precedent. Sunt zile cu o înaltă încărcătură emoțională și tensiune. Solidaritatea se simte, se trăiește cu fiecare persoană care vine către sediul nostru. Și ajutorul vine de la oameni de toate vârstele – de la tineri de 16 – 17 ani care doresc să doneze, pănă la persoane de peste 75 de ani, și doresc să menționez aici, în mod special, membrii Asociației Clubul Seniorilor Unirea Focșani, care au acoperit cu resursă umană, de luni până luni, tot programul de colectă și procedura de înregistrare și inventariere a bunurilor primite, pe categorii.
Cu primul transport umanitar, mesajul principal pe care l-am transmis a fost spijinul continuu și necondiționat pe care locuitorii județului Vrancea îl oferă tuturor cetățenilor ucrainieni, care trec prin momente de mare dificultate.
Doresc să răspund și la o întrebare frecventă din partea tuturor cetățenilor care conștientizează dimensiunea dezastrului pe care îl lasa razboiul in urma minut de minut si oră de oră, în Ucraina - Cu ce vă putem ajuta? Ce este prioritar? Răspunsul este legat de resursele care pot veni în sprijinul organizației noastre acum: fie ca voluntari/resursa umană, fie ca donatori, sub formă logistică, sau ca. experientă. Este un atribut si un scop în sine al Crucii Roșii, de a asista persoanele vulnerabile in situatii de dezastre si de criza.
Și suntem doar la început! Efectele crizei din Ucraina se văd deja, iar urmările se vor resimți pentru mult timp. În fața conflicutului care afectează o lume întreagă și a făcut deja atâtea victime, este important ca entuziasmul și dorința noastră de a ajuta , de a le fi alături, să rămână constante, să le păstrăm în suflet.
Este un maraton umanitar, care nu se va încheia prea curând. Este o intervenție de lungă durată, pentru care este important să fim pregătiți și să ne unim eforturile. Multumesc tuturor celor care au contribuit, pana la acest moment, donând bunuri, bani sau timpul lor! TOTUL STA IN PUTEREA UMANITATII!!!” - director, Rodica Davidean
Lista produselor colectate de către Crucea Roșie
- Alimente neprisabile și de bază:
•mălai, făina de grâu, zahar, ulei, orez, grâu, griş, fasole, mazăre uscată, linte, arpacaș, lapte praf
• conserve: conserve de carne, peşte, pate de ficat, pate vegetal, mazăre, fasole, bulion, zacuscă, ghiveci, compot
• paste făinoase, cereale
• dulciuri, printre care biscuiți, napolitane, ciocolată
• hrană pentru bebeluși, precum piureuri, supe, cereale, ceaiuri, sucuri, lapte praf
• Alte produse, precum produse dietetice, alune, miez de nucă, semințe de floarea soarelui, fistic, fructe confiate, fructe uscate
- Alimente de prima necesitate / produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi
- Băuturi: ceai, apă, sucuri, cacao, cafea
- Apă plată
- Cazarmament: paturi, pături, lenjerii, saci de dormit – NOI
- Produse de igiena personală : pastă și periuțe de dinți, absorbante, șampon, gel de duș, săpun, șervețele umede, deodorant.
- Articole pentru copii: scutece de unica folosinta, servetele umede, produse de igiena, tetine, biberoane, creme, produse de igienă pentru bebeluși, termometre;
- Dezinfectanti, măști
- Produse medicale destinate primului ajutor: bandaje sterile, unguente, plasturi și bandaje articulare.
- Medicamente : doar de la farmacii și/sau producători
- Informații + fotografii transmise de conducerea filialei Vrancea a Crucea Roșie