Local

Fostul primar, ținut pe jar de instanță: Judecătorii au amânat pronunțarea în dosarul lui Bacinschi

Ionel Sclavone
21 nov 2020 3724 vizualizări

Judecătorii îi țin în suspans pe fostul primar al municipiului Focșani, Decebal Bacinschi și pe fosta șefă a investițiilor din Primărie, Cristina Costin, în prezent administrator special la ENET SA. Instanța Tribunalului Vrancea a amânat pentru finalul acestei luni pronunțarea în dosarul celor doi, în care au fost judecați pentru achiziția plasei de luminițe din Piața Unirii.

La ultimul termen al procesului, judecătorii au stabilit că vor da o decizie în acest dosar pe 27 noiembrie. Dosarul a stat în instanță mai bine de un an de zile, primul termen al procesului având loc pe 15 noiembrie 2019. De atunci s-au scurs un număr de 11 termene până la finalizarea analizei judecătorilor .

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, pe 25 aprilie 2019, pe fostul primar PSD al municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, în dosarul achiziției instalației de iluminat festiv în 2013. Fostul primar este acuzat de abuz în serviciu. Anchetatorii au stabilit că acesta a atribuit un contract cu dedicație unei firme agreate pentru o plasă de luminițe de sărbători. Alături de Bacinschi, în dosar a fost trimisă în judecată și șefa Serviciului de Investiții, Cristina Costin, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Cercetările DNA în acest dosar au început după descinderea procurorilor la Primăria Focșani, în primăvara anului 2016. Deși au ridicat mai mulți saci cu documente, singurul dosar penal care s-a încheiat cu o trimitere în judecată a fost acesta legat de luminițele de sărbători.

Procurorii au apreciat că cei doi inculpați, Decebal Bacinschi și Cristina Costin au prejudiciat bugetul local cu aproape 400.000 de lei. Potrivit DNA, în decembrie 2013 - ianuarie 2014, Decebal Bacinschi, în calitate de primar, a atribuit un contract cu „dedicație“, unei firme „agreate“, având ca obiect achiziția unei instalații de iluminat ornamental ce urma să fie montată în Piața Unirii. Achiziția, susțin procurorii, s-ar fi făcut la un preț supraevaluat.

 „În ambele situații, edilul a acționat contrar dispozițiilor legale, rezultatul acestor acțiuni fiind prejudicierea bugetului local cu suma de 394.855 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în cuantum de 267.482 lei de către societatea respectivă“, se arată într-un comunicat de presă al DNA în care sunt prezentate faptele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.