Local

Focșăneanul Cristian Botan a lansat cea mai amplă bază de date despre administrație publicată vreodată pe Internet

Ziarul de Vrancea
17 mai 2017 3451 vizualizări

Focşăneanul Cristian Botan,  originar din Focşani, se regăseşte între cei trei romani care au fost incluşi pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est. Lista este elaborată de mai multe companii, între care se numără şi Google, ca parte a unei campanii care are ca scop promovarea inovaţiei în regiune. Cei trei romani sunt Ionuţ Budişteanu, Paul-Andre Baran şi Cristian Botan, ei regăsindu-se pe lista finală a proiectului New Europe 100 (NE100). Lista NE100 a fost creată ca parte a unei campanii care are ca scop promovarea inovaţiei în Europa Centrală şi de Est, prin evidenţierea celor care sunt motorul schimbărilor pozitive în societate. Candidaţii pentru NE100 sunt oameni şi echipe care utilizează noile tehnologii în sectoarele lor de activitate, ale căror acţiuni au impulsionat economia, ştiinţa, cultura şi comunitatea. Focşăneanul Cristian Botan a creat portalul jobs.gov.ro, realizat cu scopul de a combate nepotismul în administraţia publică. Apariţia acestui instrument online a deschis drumul către transparenţa în administraţia publică în România. Botan este doctorand şi  a  fost  consilier de transparenţă al premierului Victor Ponta. Iată mesajul pe care Cristian Botan l-a  postat  ieri pe pagina sa de facebook însoțit de explicațiile conținute într-un montaj VIDEO la  lansarea oficială a  platformei https://institutii.publicjob.ro/,

 

”Astăzi lansez oficial platforma https://institutii.publicjob.ro/, cea mai amplă bază de date despre administrație publicată vreodată pe Internet. Fiecare cetățean are acum oportunitatea să contribuie la îmbunătățirea eficienței, profesionalismului și integrității instituțiilor noastre publice în cel mai simplu mod posibil: descriind interacțiunea sa directă cu aceste instituții.

Dacă ați participat la un concurs de angajare la stat organizat în condiții suspicioase, dacă pentru obținerea unei autorizații din partea primăriei ați fost nevoit să parcurgeți o procedură excesiv birocratică, dacă ați solicitat o informație publică iar instituția în cauză a refuzat să vă răspundă ori v-a răspuns tardiv – toate aceste situații pot fi acum raportate online. Instituțiile vor putea folosi feedback-ul constructiv transmis de către cetățeni pentru a corecta, a simplifica și a îmbunătăți calitatea în ansamblu a serviciilor pe care le furnizează în beneficiul acestora.

În termeni ceva mai tehnici, platforma este o inițiativă digitală de open government având la bază conceptul de crowdsourcing. Este, dacă vreți, un fel de Yelp american adaptat pentru administrația românească. Mai mult, este prima platformă care geolocalizează peste 14.000 de instituții publice. Dincolo de ministere, consilii județene și primării, spitale, inspectorate de poliție, institute de cercetare etc., platforma include și 346 misiuni diplomatice ale României răspândite pe întreg globul (ambasade, consulate, delegații, misiuni, reprezentanțe), oferind astfel cea mai reală imagine asupra administrației noastre.

Așadar, vă adresez invitația ca prin experiența voastră să ajutați administrația să devină exact așa cum ne-o dorim cu toții: eficientă, profesionistă și lipsită de corupție.”

 

 

Citiți și:

 

Cristian Botan dezvăluie care sunt metodele prin care se pot frauda angajările la stat;

 

Focşăneanul Cristian Botan aleargă pentru a ajuta o familie cu opt copii


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.