Local

Focșăneanca Oana Adriana Alexandrescu a debutat în poezie

Alexandra TĂTARU
20 iun 2017 3343 vizualizări

Volumul de debut ”Ecoul din suflet” a fost lansat la Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu”. Poeziile scrise de Oana Adriana Alexandrescu sunt poezii autoreflexive.

”Nașul” talentelor literare, profesorul Culiță Ușurelu, a mai determinat încă un autor să-și publice scrierile. Este vorba despre Oana Adriana Alexandrescu care a editat la ”Salonul Literar” volumul de poezie intitulat ”Ecoul din suflet”. Potrivit criticilor, poezia Oanei Adriana Alexandrescu este reflexivă și autoreflexivă, ea însăși fiind o persoană care a trecut prin numeroase încercări, dar care și-a păstrat optimismul și energia pentru a trata și alte suflete, atât la locul său de muncă, dar și prin intermediul poeziei sale. ”Poeziile mele am ales să le public la îndemnul mamei mele, dar și la insistențele prietenilor mei. Am așteptat-o pe mama în mod special să se întoarcă în țară și să-i înmânez acest volum personal. Îi dedic întregul volum și mai dedic una dintre poeziile de suflet bunicii mele care m-a iubit foarte mult”, a spus autoarea celor prezenți la evenimentul de lansare. Poetul Virgil Panait a spus despre poezia Oanei că ”mustește de sinceritate, trăiri și iubire, este ca un roman care tratează iubirea sub toate aspectele sale”, iar scriitorul Radu Borcea, care de asemenea și-a lansat cartea ”Peregrin prin Europa”, a spus despre poezia autoarei că provoacă foarte multe emoții. ”În carte am găsit foarte multe poezii care provoacă emoții intense. Oana este un poet reflexiv și autoreflexiv, este optimistă și consider că ar putea scrie foarte bine poezie pentru copii”, a spus Radu Borcea. Poetul Hristache Lungu, de 84 de ani, cel care a publicat prima sa carte abia la 81 de ani, a amintit celor prezenți, cu lacrimi în ochi, că literatura nu trebuie uitată în sertare.  ”Vreau să vă reamintesc că există foarte mulți oameni talentați care așteaptă să fie descoperiți și ale căror scrieri nu sunt cunoscute și zac în sertare, chiar și literatură pentru copii, pentru că nu este ușor a scrie acest gen de literatură. Poeziile Oanei Alexandrescu sunt poezii vibrante care te fac să trăiești ideile redate, mă refer în special la poeziile ”Bunica” și ”Marea”. Oana și alți tineri talentați ca ea fac cinste literaturii vrâncene”, a spus poetul Hristache Lungu.  ”Ecoul din suflet” reprezintă abia volumul de debut, dar tânăra autoare a promis că va continua să scrie și va selecta poeziile sale în funcție de stil și idee. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.