Local

Fitioneşti și Vânători trec în scenariul roșu, în urma hotărârilor adoptate de CJSU Vrancea în ședința extraordinară de astăzi

Ziarul de Vrancea
8 dec 2020 2771 vizualizări

Astăzi, 07.12.2020, a avut loc o nouă ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, pentru stabilirea unor măsuri de siguranță privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS COV-2 la nivelul județului Vrancea, în urma căreia a fost adoptată următoarea hotărâre:

HOTĂRÂREA nr. 207 din 07.12.2020 privind menținerea/stabilirea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, în funcție de încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, la nivelul localităților din județul Vrancea, care dispune:

Art. 1 La nivelul localităților, prevăzute în Anexa nr. 1 la prezenta hotărâre, în care incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 /1.000 și mai mică sau egală cu 3/1.000, se mențin/stabilesc următoarele măsuri, pe o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia, astfel:

(1) Organizarea și desfășurarea activității cu public, în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului.

(2) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(4) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(5) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(6) Activarea Planului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, prin punerea în aplicare a Hotărârii C.J.S.U. Vrancea nr. 185 din 12.11.2020.

Art. 2 La nivelul localităților, prevăzute în Anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, în care incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, se stabilesc următoarele măsuri, pe o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia, astfel:

(1) Organizarea și desfășurarea activității cu public, în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise.

(2) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.

(4) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

(5) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

(6) Activarea Planului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, prin punerea în aplicare a Hotărârii C.J.S.U. Vrancea nr. 185 din 12.11.2020.

Art. 3

(1) Direcția de Sănătate Publică Vrancea calculează zilnic, pentru fiecare localitate din județul Vrancea, incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile și prezintă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea analiza rezultată, în cel mult 24 ore de la data constatării atingerii limitelor prevăzute în prezenta hotărâre.

(2) La stabilirea incidenței la 1000 de locuitori în ultimele 14 zile nu se iau în considerare focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele și spitalele.

Art. 4 Prezenta hotărâre va fi înaintată Comitetului Național pentru Situații de Urgență, tuturor instituţiilor și unităților administrativ-teritoriale interesate. prin grija Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

Anexa nr. 1 la HOTĂRÂREA C.J.S.U. Vrancea Nr. 207 din 07.12.2020

LISTA CU LOCALITĂȚILE DIN JUDEȚULVRANCEA ÎN CARE INCIDENȚA CUMULATĂ A CAZURILOR PE ULTIMELE 14 ZILE ESTE MAI MARE DE 1,5/1.000 ȘI MAI MICĂ SAU EGALĂ CU 3/1.000

1. Bilieşti

2. Ciorăşti

3. Gugeşti

4. Slobozia Ciorăşti

Anexa nr. 2 la HOTĂRÂREA C.J.S.U. Vrancea nr. 207 din 07.12.2020

LISTA CU LOCALITĂȚILE DIN JUDEȚULVRANCEA ÎN CARE INCIDENȚA CUMULATĂ A CAZURILOR PE ULTIMELE 14 ZILE ESTE MAI MARE DE 3 /1.000 DE LOCUITORI.

5. Fitioneşti

6. Vânători

Informații transmise de Institutia Prefectului judetul Vrancea

DSP Vrancea: Ratele de infectare în fiecare UAT din Vrancea

Direcția de Sănătate Publică Vrancea a întocmit tabelul cu valorile ratei de incidență a infectării cu COVID-19 în județ, valabile pentru ziua de 7 decembrie 2020. Rata de infectare pentru Vrancea are valoarea de 1,70%00, în scădere.

Localități cu rata de infectare peste 4: Cîmpineanca – 4,34 în stagnare, Fitionești – 4,72 în creștere, Vînători – 4,58 în stagnare.

Localități cu rata de infectare peste 3: Milcovul – 3,06 în scădere.

Localități cu rata de infectare peste 2: Focșani – 2,72 în scădere, Bălești – 2,10 în stagnare, Dumitrești – 2,03 în stagnare, Jariștea – 2,81 în stagnare, Panciu – 2,82 în scădere, Poiana Cristei – 2,30 în stagnare, Sl. Ciorăști – 2,00 în stagnare, Suraia – 2,34 în stagnare.

Localități cu rate de infectare peste 1,5%00: Adjud – 1,58 în scădere, Biliești – 1,63 în stagnare, Cîrligele – 1,65 în scădere, Ciorăști – 1,78 în stagnare, Gologanu – 1,66 în stagnare, Gugești – 1,66 în stagnare, Movilița – 1,85 în creștere, Odobești – 1,90 în scădere, Popești – 1,70 în stagnare, Străoane – 1,96 în stagnare, Valea Sării – 1,55 în stagnare.

Localități cu rate de infectare peste 1 (până la 1,5%00): Bîrsești – 1,46 în stagnare, Bolotești – 1,25 în stagnare, Bordești – 1,15 în stagnare, Broșteni – 1,28 în stagnare, Chiojdeni – 1,24 în scădere, Golești – 1,04 în stagnare, Jitia – 1,27 în stagnare, Mărășești – 1,19 în stagnare, Nănești – 1,33 în stagnare, Pufești – 1,42 în scădere, Răcoasa – 1,28 în stagnare, Răstoaca – 1,23 în stagnare, Reghiu – 1,37 în stagnare, Ruginești – 1,42 în stagnare, Tătăranu – 1,35 în stagnare, Urechești – 1,10 în stagnare, Vîrteșcoiu – 1,40 în creștere, Vrîncioaia – 1,12 în stagnare.

Localitățile cu rate de infectare 0: Boghești, Cotești, Dumbrăveni, Spulber.

Informații transmise de Direcția de Sănătate Publică Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.