Local

Firmă cu un singur salariat, angajată de CJ Vrancea pentru un studiu de trafic de 50.000 de euro

Ionel Sclavone
26 sep 2018 5666 vizualizări

O firmă, cu un singur salariat dar cu un nume sofisticat, Sigma Mobility Engineering SRL, va încasa, de la Consiliul Județean, suma de 189.888 lei, la care se adaugă TVA, pentru un studiu de trafic și mobilitate pentru transportul de persoane prin curse regulate în judeţul Vrancea pentru perioada 2019-2025. Lucrarea este atât de complexă încât elaborarea acesteia va dura doar patru luni. Consiliul Județean a eliminat din licitație un institut aflat sub egida Ministerului Cercetării și Inovării și a preferat o firmă de apartament. Sigma Mobility Engineering SRL a fost înființată de Gabriela Mitran și Sorin Ilie, cadre universitare la Facultatea de Mecanică şi Tehnologie a Universității din Pitești. Aceeași firmă a încasat de la Primăria Focșani, în 2016, aproximativ 72.000 de lei pentru un Plan de Mobilitate Urbană.

În luna iunie a acestui an, Consiliul Județean a scos la licitație contractul pentru elaborarea unui studiu de trafic și mobilitate pentru transportul de persoane prin curse regulate în judeţul Vrancea pentru perioada 2019-2025. Valoarea prestației a fost estimată la 294.117,65 lei plus TVA.

Obiectul contractului constă în prestarea serviciilor de elaborare a unui studiu de trafic si mobilitate pentru transportul de persoane prin curse regulate care să fie aplicat în toate localitățile componente ale județului Vrancea.

Potrivit documentației de achiziție, acest document urmează să fie un instrument de lucru necesar pentru evaluarea cerințelor zilnice de transport public la nivel județean, identificarea unor posibile trasee, a structurii acestora, a numărului de stații corespunzătoare fiecăruia dar și a capacităților de transport necesare pentru fiecare dintre rute. De asemenea, studiul ar trebui să anticipeze evoluția viitoare a necesităților de transport public la nivelul județului și să identifice posibile soluții.

„Pe baza acestui studiu de trafic, corelat cu eventualele obiecțiuni/observați din partea cetățenilor, operatorilor de transport sau din partea Unităților Administrativ-Teritoriale, Biroul județean de transport public va proceda la întocmirea proiectului de hotărâre pentru Programul de transport public județean prin curse regulate pentru perioada 2019-2025, în județul Vrancea, armonizat cu legislația în vigoare în domeniul transportului județean de persoane efectuat prin curse regulate în vederea aprobării acestuia prin hotărârea Consiliului Județean Vrancea“, se arată în documentația de achiziție.

Consiliul Județean a preferat firma cu un singur angajat

Au depus oferte de preț două societăți comerciale, respectiv, Sigma Mobility Engineering SRL cu sediul social în Pitești, reprezentată de Sorin Ilie, și Institutul de Cercetări în Transporturi INCERTRANS SA din București, al cărui director general este Flavius Cladoveanu.

Contractul a fost câștigat de Sigma Mobility Engineering SRL din Pitești care a oferit 189.888 lei plus TVA, un preț care reprezintă aproape 60% din valoarea estimată a lucrării. Contractul a fost atribuit la finalul lunii august.

Conform înțelegerii, societatea comercială din Pitești are la dispoziție 120 de zile pentru a lucra toate documentele necesare și pentru a le preda beneficiarului, Consiliul Județean.

Cine sunt ofertanții

INCERTRANS SA este o societate pe acțiuni care funcționează sub egida Ministerului Cercetării și Inovării care este acționar majoritar cu 64,5 % din acțiuni. Institutul funcționează cu peste 50 de salariați, ingineri specializați în transporturi rutiere și feroviare, construcția de drumuri și poduri, în domeniul hidrotehnic, în construcția navelor, chimiști, geologi, economiști, specialiști în analiza economico - financiară, psihologi, traducători.

Conform site-ului de prezentare, INCERTRANS SA a realizat între altele, MASTER-planul transporturilor din România, studii de circulație pentru stabilirea fluxurilor de călători, proiectarea şi implementarea bazei de date tehnico-stradale, amplasare parcări etc., planuri de acțiune ale hărților strategice de zgomot pentru traficul feroviar.

Sigma Mobility Engineering SRL a fost înființată în aprilie 2014 și are sediul social într-un bloc de apartamente situat pe Bulevardul Republicii din Pitești. Firma are doi asociați, Gabriela Mitran și Sorin Ilie, cadre universitare la Facultatea de Mecanică şi Tehnologie a Universității din Pitești.

Potrivit informațiilor de pe website-ul Ministerului de Finanțe, în anul 2017 Sigma Mobility a funcționat cu un singur salariat și a obținut o cifră de afaceri netă de 879.012 lei. Banii au provenit, în special, din contractele cu autoritățile publice locale și județene. Începând cu anul 2015, Sigma Mobility Engineering SRL a derulat mai multe contracte publice, obținute aproape fără excepție prin încredințare directă, cu mai multe primării între care cele din Mioveni, Bocșa, Băilești, Focșani, Arad. În urmă cu doi ani, Primăria Focșani a plătit acestei firme de apartament aproximativ 72.000 de lei pentru un Plan de Mobilitate Urbană.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.