Local

Fac ce vor pentru că pot. Fosta Miss Argeș, angajată să facă un documentar despre eroii Vrancei

Ionel Sclavone
11 aug 2020 6014 vizualizări

O fostă câștigătoare a unui concurs de frumusețe în județul Argeș, Raluca Bîrzotescu, va realiza un film documentar despre bătăliile de la Mărășești și Mărăști. Pentru aceasta, fosta Miss, în prezent fotomodel la Fashion TV, va încasa 132.000 de lei plus TVA de la Muzeul Vrancei, instituție subordonată Consiliului Județean condus de Marian Oprișan. Fosta miss Argeș deține o firmă specializată în prestații artistice, cu un singur angajat.

O fostă Miss Argeș, fotomodel de carieră, va realiza un documentar despre bătăliile Marelui Război, care s-au desfășurat în județul Vrancea, intitulat „Vrancea Eroica – 5 ani de colecţie”.

Pentru serviciile pe care le va oferi, duduia, pe numele său Raluca Bîrzotescu, va încasa suma de 132.000 de lei plus TVA de la Muzeul Vrancei, instituție subordonată Consiliului Județean condus de Marian Oprișan. Nu direct, ci prin intermediul firmei organizatoare de spectacole pe care o deține și care se numește Eurostar Artist SRL.

Astfel, Consiliul Județean a dat banul, iar Muzeul Vrancei a angajat-o pe Miss Argeș, mai exact firma pe care aceasta o administrează, Eurostar Artist SRL, să realizeze un film documentar de 50 de minute, despre eroii de la Mărăști și Mărășești, sub genericul „Vrancea Eroică – 5 ani de colecţie”. Pe lângă acesta, Miss Argeș va mai pregăti un teaser de 30 de secunde, altul de 15 secunde și câteva „colajuri de montaj” de câte un minut pentru promovarea online.

În 2010, la o vârstă destul de fragedă, Raluca Elena Bîrzotescu devenea Miss Argeș și, ca orice fată ajunsă în această postură s-a îndreptat spre o carieră în modelling.

Miss Argeș și Marele Război

Conform paginii sale de Facebook, fosta Miss Argeș, a studiat „Marketing and Public Relations la Universitatea Spiru Haret”, a lucrat ca PR într-un club, în Centrul Vechi, din București, ca model la Fashion TV și ca instructor de modelling.

După cum se vede, are exact calificările și experiența care o recomandă să realizeze un film documentar despre Marele Război și despre eroii de la Mărăști și Mărășești.

La fel de spectaculoasă este și firma pe care o administrează, Eurostar Artist SRL, care a fost înființată în noiembrie 2018 și are sediul în București. Conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), firma are ca obiect principal de activitate „Activități de interpretare artistică (spectacole)” și un singur angajat, bănuim pe Raluca Elena Bîrzotescu.

În doar câteva luni, din august și până în decembrie 2018, sub administrarea fostei Miss Argeș, Eurostar Artist SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 295.296 lei și un profit net de 195.030 lei.

La fel de bine i-a mers și în următorul an, 2019, dacă este să ne luăm după informațiile publicate pe site-ul MFP. Firma a înregistrat o cifră de afaceri similară, 297.280 și un profit net de 158.669 lei.

O achiziție dubioasă la Muzeul Vrancei

Singurele informații  pe care le-am găsit pe site-ul Muzeului Vrancei despre despre achiziția documentarului „Vrancea Eroică – 5 ani de colecţie” sunt cuprinse în două anunțuri scurte.

Primul (în ordinea în care apar pe site) ne aduce la cunoștință că „în urma expirării termenului de depunere a ofertelor pentru realizarea documentarului «Vrancea Eroică – 5 ani de colecție» a fost acceptată oferta depusă de SC EUROSTAR ARTIST SRL cu suma de 132.200 lei”.

Cel de-al doilea, care anunță licitația, este foarte vag și nu este însoțit de nici un caiet de sarcini, alte precizări legate de cerințele pe care trebuie să le îndeplinească cei interesați ori o adresă de la care pot fi solicitate aceste informații:  

„A N U N Ț: cerere oferte «Vrancea Eroică – 5 ani de colecție»

Cu ocazia împlinirii a 103 ani de la Istoricele Lupte de la Mărășești, Muzeul Vrancei dorește să realizeze documentarul «Vrancea Eroică – 5 ani de colecție». Această prezentare constă în următoarele:

documentar de 50 de minute; teaser de 30 secunde;  teaser de 15 secunde; colajuri de montaje de câte 1 minut pentru promovare online;  bannere identitate facebook; bannere identitate instagram; identitate și adaptare grafică.

Ofertele se trimit pe mail-ul Muzeului Vrancei până la data de 5.08.2020, ora 12,00, la adresa muzeulvrancei@yahoo.com”.

În lipsa altor date, dacă este să ne luăm după titlul documentarului, nu trebuie să vă așteptați la genul de filme documentare, pe care le vedeți pe Discovery, despre Marele Război, care au la bază un scenariu elaborat, cu istorici care povestesc despre ce-a fost și cum s-a întâmplat, cu imagini de epocă sau reconstituiri de lupte.

Mai curând va fi un material de genul „Best of” în care vor fi prezentate imagini din cele cinci ediții de spectacole omagiale care l-au avut în centru pe unicul, inegalabilul Marian Oprișan și care au secătuit bugetul județului de milioane și milioane de lei.

De altfel, dacă aveți în vedere expertiza fostei Miss Argeș care a fost angajată să realizeze acest documentar, vă dați seama, fără nici o altă explicație, că nici nu poate fi vorba de mai mult decât un montaj video.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.