Local

DSP Vrancea face publice precizări cu privire prelucrarea probelor luate de la pacienții cu simptome COVID -19

Ziarul de Vrancea
17 apr 2020 1766 vizualizări

Într-o comunicare de presă activată pe pagina de facebook DSP Vrancea precizează că a început prelucrarea probelor luate de la pacienții cu simptome COVID -19 și a emis ieri (n.r joi 16 aprilie 2020)primele buletine de analize.De asemenea sunt reamintite precizările protocoalelor în vigoare în baza cărora se efectuează în această perioadă testările în  România de la care nici laboratorul DSP Vrancea nu se poate abate.Redăm în continuate textul integral al postării. 

Cu toți traversăm o perioadă grea și nemaiîntâlnită!

Înțelegem îngrijorările vrâncenilor însă trebuie să aveți încredere în noi ca instituție și în specialiștii noștri. Lucrăm zi și noapte alături de toate instituțiile abilitate pentru a limita răspândirea visrusului COVID -19. Direcția de Sănătate Publică a început prelucrarea probelor luate de la pacienții cu simptome COVID -19 și a emis ieri primele buletine de analize. Facem din nou precizare că testarea se va face conform protocoalelor în vigoare și nu ne putem abate de la acestea. Astfel că, sunt testați:

1. Pacienți înainte de procedura de transplant (asimptomatici) și donatorii de organe, țesuturi și celule stem hematopoietice înainte de donare; pacienți cu transplant de celule stem hematopoietice aflați în tratament imunosupresor, înaintea fiecărei internări din perioada de monitorizare post-transplant — 2 teste la 24 de ore interval.

2. Pacienți asimptomatici cu imunosupresie în contextul bolii sau indusă medicamentos la internare în spital — 2 teste la 24 de ore interval.

3. Pacienți oncologici asimptomatici aflați în curs de chimioterapie — de 2 ori pe lună.

4. Pacienți oncologici asimptomatici înainte de intervenții operatorii sau manevre invazive.

5. Hemodializați simptomatici.

6. Hemodializați asimptomatici contacți cu caz confirmat, 2 testări, la 6-7 zile interval intre ele; pe durata acestei perioade aceștia vor fi dializați în sesiuni separate de restul pacienților.

7. Gravidele asimptomatice care se află în carantină/izolare la domiciliu sau au fost contact apropiat cu un caz confirmat.

8. Personalul de îngrijire din cămine de bătrâni — de 2 ori pe lună.

De asemenea, s-a hotărât că unitățile sanitare pot stabili protocoale de testare prin tehnici de RT-PCR, suplimentar, pentru personalul sanitar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, în a 6-7 zi de la ultimul contact posibil infectant, care pot fi realizate cu resurse proprii în laboratoarele pe care le dețin sau în alte laboratoare. Persoanele care au fost contact direct cu un pacient confirmat pozitiv COVID -19 va fi testat doar dacă prezintă simptome. Contacții asimptomatici sunt izolați la domiciliu timp de 14 zile iar în cazul în care apar modificări ale stării de sănătate vor contacta medicul de familie care mai departe va urma pașii legali.

Compartimentul de Comunicare al Direcției de Sănătate Publică Vrancea

Text informații + foto:DSP Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.