Local

Dosar penal în lucru la DNA Galați pe seama modului de cheltuire a bugetului CSM Focșani 2007

Ziarul de Vrancea
27 mar 2022 3252 vizualizări
Direcția Națională Anticorupție(DNA),Serviciul Teritorial  Galați instrumentează, cel mai probabil în REM,deocamdată, dosarul penal 16/P/2022 având ca subiect al cercetărilor modul de cheltuire al bugetului CSM Focșani 2007 desprinse din concluziile raportului încheiat în urma controlului efectuat în perioada 05 iulie-13 august 2021 la acest club, de Corpul de Control al Primarului Cristi Valentin Misăilă
Direcția Națională Anticorupție(DNA),Serviciul Teritorial Galați instrumentează, cel mai probabil în REM,deocamdată, dosarul penal 16/P/2022 având ca subiect al cercetărilor modul de cheltuire al bugetului CSM Focșani 2007 desprinse din concluziile raportului încheiat în urma controlului efectuat în perioada 05 iulie-13 august 2021 la acest club, de Corpul de Control al Primarului Cristi Valentin Misăilă

Uriașul scandal declașat anul trecut odată cu publicarea în Ziarul de Vrancea și-n alte publicații din presa locală, a raportului încheiat în urma controlului efectuat în perioada 05 iulie-13 august 2021 la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007, de Corpul de Control al Primarului Cristi Valentin Misăilă a determinat deschiderea unui dosar penal,  probabil în REM pe acest subiect, de către Direcția Națională Anticorupție(DNA), Serviciul Teritorial Galați. Din informațiile cotidianului nostru mai multe firme care apar menționate în amintitul raport având legătură cu modul de cheluirea a bugetului CSM Focșani 2007, inclusiv conducerea clubului finanțat din bugetul public al Municipiului reședință a județului Vrancea au primit adrese de tipul celei de mai jos de la Direcția Națională Anticorupție(DNA) ,Serviciul Teritorial Galați în care se precizează că documentele sunt solicitate în cadrul cercetărilor care se efectuează în cadrul dosarului penal 16/P/2022. Faptul că astfel de documente au fost solicitate și conducerii CSM Focșani 2007 a fost confirmat redacției Ziarului de Vrancea de către Liviu Macovei, președintele Comitetului Director al clubului

În legătură cu acest dosat Ziarul de Vrancea i-a adresat următoarea solicitare președintelui Comitetului Director al CSM Focșani, Liviu Macovei:”Domnule Macovei, din informațiile noastre s-a deschis dosarul penal nr 16/P/2022 în care se cercetează eventualele ilegalități desprinse din  raportul încheiat în urma controlului efectuat în perioada 05 iulie-13 august 2021 la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007, de Corpul de Control al Primarului Cristi Valentin Misăilă.Vă rugăm să ne precizați dacă aveți cunoștință despre acest lucru, dacă vi s-au solicitat documente sau declarații în calitatea pe care o aveți și care-i opinia dvs în legătură cu acest subiect”

Răspunsul președintelui Comitetului Director al CSM Focșani, Liviu Macovei la solicitarea Ziarului de Vrancea:”Da . Știu de acest lucru încă din data de 11.03.2022 . Am înțeles că se lucrează la transmiterea acestor documente către DNA . Domnul director Batog( n.r. directorul CSM Focșani 2007) are cu siguranță mai multe detalii .”

Ziarul de Vrancea i-a adresat și directorului CSM Focșani 2007 următoarea solicitare:”Domnule director Batog, din informațiile noastre s-a deschis dosarul penal nr 16/P/2022 în care se cercetează eventualele ilegalități desprinse din  raportul încheiat în urma controlului efectuat în perioada 05 iulie-13 august 2021 la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007, de Corpul de Control al Primarului Cristi Valentin Misăilă.Vă rugăm să ne precizați dacă aveți cunoștință despre acest lucru, dacă vi s-au solicitat documente sau declarații în calitatea pe care o aveți și care-i opinia dvs în legătură cu acest subiect.” 

Directorul Marius Batog al CSM Focșani 2007 nu a răspuns până la ora încheierii redactării acestui articol solicitării Ziarului de Vrancea

Dosarul DNA ar putea avea la bază reclamația viceprimarului Dimitriu și a consilierul Zîrnă 

Reamintim că într-o conferință de presă susținută pe 13 ianuarie 2022, la sediul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007, viceprimarul Ana Maria Dimitriu a anunțat că i-a făcut plângere la Direcția Națională Anticorupție (DNA) primarului Cristi Valentin Misăilă.Justificarea a fost pentru „legătura dumnealui cu CSM Focșani 2007 în ceea ce privește frauda care a avut loc ”.

Cu același prilej, viceprimarul Ana Maria Dimitriu a mai anunțat că l-a mai reclamat pe primarului Cristi Valentin Misăilă și la Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru incompatibilitatea acestuia în perioada cât a deținut funcția de Președinte al Comitetului Director al CSM Focșani 2007.

Ce a declarat viceprimarul Ana Maria Dimitriu în conferință de presă susținută joi 13 ianuarie 2022 la sediul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007:„Împreună cu colegul meu, consilierul Cristian Zîrnă, am depus și la Direcția Națională Anticorupție (DNA) o plângere, o sesizare prin care arătăm legătura dumnealui (n.r. a primarului Misăilă) cu CSM Focșani 2007 în ceea ce privește frauda care a avut loc aici.Mai mult decât atât, stă dovadă și declarația de dumnealui de avere, unde dacă vă uitați cu puțină atenție o să vedeți sume aproape nejustificate de bani pe care același primar de Focșani le are.De fiecare dată când i s-a cerut în calitate de președinte al CSM Focșani 2007 acest raport al Corpului de Control (n.r. Raportul Corpului de control al primarului Cristi Misăilă care a verificat activitatea CSM Focșani 2007), nu a fost adus la cunoștința Consiliului Local.

Pur și simplu, după ce dumnealui a intrat în posesia acestui raport, nu a făcut nici un demers mai departe pentru a îndrepta ceea ce s-a întâmplat aici”, a declarat viceprimarul Ana Maria Dimitriu joi, 13 ianuarie 2022, într-o conferință de presă susținută la sediul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007.”

Cu același prilej, viceprimarul Ana Maria Dimitriu a mai menționat:

„Noi, Consiliul Local, am intrat în posesia Raportului Corpului de Control de la CSM Focșani 2007 din presa locală care a publicat acest document, ceea ce duce la suspiciuni în ceea ce privește perioada 2016-2020 care planează asupra lucrurilor care s-au întâmplat aici (n.r. la CSM Focșani 2007). De ce spun asta, pentru că în mod normal Consiliul Local este cel care patronează să spunem CSM Focșani 2007 și care la fiecare cerere, la fiecare interpelare, la fiecare întrebare pe care o adresează unităților subordonate trebuie să primească în schimb tot ce solicită.

Acest raport al Corpului de Control l-am cerut în nenumărate rânduri pentru a afla în detaliu situația de aici, lucru care nu s-a întâmplat.(...) Probabil lucrurile acestea se petrec de aproximativ 5 ani, din primul mandat pe care mi l-au acordat cetățenii (n.r. primul mandat de consilier local al Anei Maria Dimitriu a fost în perioada 2016-2020) și arată clar suspiciunile care planează asupra aceluiași primar de Focșani. Pentru că dumnealui este singurul răspunzător de ceea ce s-a întâmplat aici. Știm că, să spunem, rolul principal l-a jucat același primar de Focșani pentru jaful generalizat care a avut loc la CSM Focșani 2007.(...)

Primarul, după cum bine știți, este ordonatorul principal de credite și dumnealui o perioadă a fost și Președinte al Comitetului Director al CSM Focșani 2007. Acest lucru arată incompatibilitatea în primul rând (n.r. a primarului Misăilă) și pentru acest lucru dumnealui are din partea mea o plângere la Agenția Națională de Integritate (ANI).”

Conferința de presă susținută la sediul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007 de viceprimarul Ana Maria Dimitriu și consilierul local Cristian Zîrnă pe 13 ianuarie 2022 a avut loc la aproape o lună după ce presa locală din Vrancea a luat cunoștință de raportul încheiat în urma controlului efectuat în perioada 05 iulie-13 august 2021 la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007, de Corpul de Control al Primarului Cristi Valentin Misăilă referitor la activitatea desfășurată la CSM Focșani 2007 în perioada 2018-2020.

Reamintim că Ziarul de Vrancea a publicat pe 15 decembrie 2021 articolul VIDEO | S-a spart „buboiul” cheltuirii banilor publici la CSM Focșani 2007. Ce arată raportul încheiat de Corpul de Control al primarului 

Ce a răspuns primarul Municipiului Focșani Cristi Valentin Misăilă după conferința de presă susținută la sediul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007 de viceprimarul Ana Maria Dimitriu și consilierul local Cristian Zîrnă pe 13 ianuarie 2022

Un proverb românesc spune că <<un prost aruncă o piatră în lac și zece deștepți se chinuie să o scoată!>>.

Cam așa s-a întâmplat astăzi( n.r. joi 13 ianuarie 2022) într-o conferință de presă unde doi reprezentanți ai <<partenerilor>> de la PNL, celebrii pentru istețimea lor au debitat mai multe inepții prin care doreau să lege neregulile descoperite la CSM Focșani 2007 de persoana mea.

În primul rând aș dori să fac precizarea că toate aspectele despre care s-a scris în mass-media în ultima perioadă sunt provenite dintr-un raport realizat de Corpul de Control al Primarului. 

Eu au trimis Corpul de Control să verifice activitatea CSM Focșani 2007 iar toate aspectele descoperite în activitatea clubului urmează să fie verificate și de Curtea de Conturi instituție pe care, de asemenea, am sesizat-o!

Cred că este mai mult decât evident că dacă aș fi fost în vreo înțelegere cu cineva de la CSM Focșani 2007, nu aș fi făcut astfel de demersuri! Mai mult de atât, dacă ar ști puțină carte, cei care au formulat acuzații la adresa mea ar ști că directorul CSM  Focșani 2007 este ordonator terțiar de credite și UNICUL responsabil pentru modul de gestionare a finanțelor clubului!

Însă cei mai sus menționați nu gândesc cu mintea lor! Ei au doar interesul politic de a-mi defăima imaginea!

Dacă o doamnă care și-a făcut din defăimarea mea o profesie, mă acuză de diverse chestiuni, asta nu înseamnă că se închide dosarul șefului ei, Grindă, de la Parchetul General. Și nici nu uită lumea de cum i-a ultragiat Grindă pe oamenii legii!

Pe de altă parte, dacă acești domni ar fi interesați de soarta CSM Focșani 2007, ar trebui să știe că lucrurile în cadrul clubului funcționează la fel! Aspectele sesizate de Corpul de Control continuă și acum, când din Comitetul Director face parte și eminența cenușie Zîrnă.

Și, pentru că cei care astăzi vorbesc despre ilegalități nu știu să facă ceva în viață, doresc să informez opinia publică și despre faptul că încă de anul trecut am solicitat și modificarea procedurilor de lucru la CSM Focșani 2007, tocmai pentru ca astfel de aspecte să nu se mai întâmple.

Conferința de presă organizată de cei doi liberali, în care am fost acuzat de toate incompatibilitățile și restul relelor de pe acest pământ  trebuie citită și în altă cheie!

Este evident că la nivelul Municipiului Focșani nu se dorește o coabitare politică PNL-PSD, așa cum există ea la nivel național dar și la nivel județean!

Deși personal am făcut toate demersurile pentru ca o astfel de colaborare să existe și în Municipiul Focșani, ea nu se dorește!

Sunt convins că agenda PNL Vrancea este alta decât agenda pe care liberalii o au, la acest moment, la nivelul Coaliției și la nivelul Guvernului României.

Dacă interesul PNL Vrancea și al președintelui Cătălin Toma este acela de a compromite activitatea și imaginea Primăriei Municipiului Focșani îi transmit, pe această cale, că nu îl onorează o astfel de abordare și că, din acest război surd al declarațiilor inconștiente și a boicotului proiectelor noastre au de pierdut doar focșănenii!

Deși Cătălin Toma nu locuiește în Municipiul Focșani nu cred că ar trebui să gândească în acești termeni la viitorul orașului nostru pentru că aici își educă copilul și aici este sediul administrativ al Consiliului Județean Vrancea.

Pentru că am început acest Drept la Replică cu un proverb, aș vrea să închei cu un alt proverb: <<Dă-i Doamne românului mintea cea din urmă!>>”-Cristi Valentin Misăilă, primarul Municipiului Focșani

Ce precizează raportul Corpului de Control al Primarului Cristi Valentin Misăilă cu privire la activitatea Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007 din anii 2018- 2020

Raportul încheiat în urma controlului efectuat în perioada 05 iulie-13 august 2021 la Club, de Corpul de Control al Primarului Cristi Valentin Misăilă, care a vizat perioada 2018-2020,  dezvăluie o serie de deficiențe grave, unele din ele cu iz inclusiv penal, foarte probabil.

Deși nu o spune cu subiect și predicat, din respectivul raport rezultă clar un lucru, de fapt cel mai important din întreg documentul și care confirmă bănuielile anterioare: că sunt suspiciuni bazate pe documente reale, care conduc la concluzia că bugetul CSM Focșani 2007 a fost pe post de „morișcă” de virat sume consistente de bani publici, direct sau prin intermediari, în conturile unor firme aparținând inclusiv anumitor persoane importante angajate sau chiar din conducerea clubului de la acea vreme.

După dezvăluirile care apar în raport, ar fi nu doar de așteptat, ci obligatoriu, având în vedere că discutăm de sume importante de bani publici, ca instituții abilitate ale statului să facă lumină în modul de cheltuire a bugetului CSM Focșani 2007.

Sumele tot mai mari solicitate de la an la an prin bugetul CSM Focșani 2007 (Execuţiile bugetare din anii 2019 și 2020 arată că CSM Focşani 2007 a avut în anul 2019 un buget de 10,9 milioane de lei, în 2020 bugetul a fost de 11,1 milioane de lei, iar în 2021 cheltuielile sar probabil de 12 milioane de lei) arată că „pofta” de a cheltui din ce în ce mai mult are explicații concrete nu tocmai liniștitoare pentru antrenorii-oameni de afaceri din club care-și alimentează aceste afaceri din banii publici ce le trec mâini. Neregulile semnalate de raportul Corpului de Control al Primarului referitor la activitatea Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007 din anii 2018 și 2020 cam acest adevăr scot la iveală, oricâr s-ar face unii interesați că nu pricep!. 

Concret, Corpul de Control al primarului Cristi Misăilă care a controlat activitatea CSM Focșani 2007 pentru perioada 2018 – 2020 a descoperit o serie de nereguli alarmante prin gravitatea lor, la adresa conducerii clubului din acea perioadă. Astfel, în contul acesteia sunt contabilizate nereguli care au dus la un prejudiciu de peste 1,3 milioane de lei. Acuzațiile menționate în raport sunt numeroase, cum ar fi: probleme cu cazarea, plățile făcute în numerar, decontarea cheltuielilor. Pentru toate acestea, Corpul de control a recomandat sesizarea Camerei de Conturi Vrancea.

O primă neregulă menționată în raport se referă la locuințele închiriate sportivilor, unde există suspiciunea că au fost contracte încheiate fictiv. Potrivit Corpului de control, contractele de închiriere au fost încheiate cu încălcarea prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare al CSM Focșani, fără aprobarea Comitetului Director, neavizarea de către compartimentele de specialitate și inexistența documentelor justificative privind predarea acestor locuințe. Prejudiciul se ridică la 513.849 lei.

O altă neregulă menționată în raport se referă la încheierea contractelor de prestări servicii pentru servirea meselor cu o agenție de turism și nu o unitate de alimentație publică, dar și lipsa documentelor justificative. Prejudiciul este de 573.692 lei.

Apar de asemenea menționate ca nereguli în raport cazarea în diferite structuri hoteliere, decontarea cheltuielilor făcute în club, plăți în numerar peste limita legală.

După neregulile scoase la iveală în raport, ar fi momentul ca nu doar Camera de Conturi Vrancea, ci și alte instituții abilitate ale statului să facă lumină în modul de cheluire a bugetului CSM Focșani 2007. Un nou director la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007 ar trebui, în primul rând, să fie capabil să stopeze gravele deficiențe, unele din ele cu iz inclusiv penal, foarte probabil, semnalate de raportul Corpului de Control al Primarului Cristi Valentin Misăilă referitor la activitatea Clubului din anii 2018- 2020.  

Din informațiile Ziarului de Vrancea din luna aprilie 2022 este programat și un audit al inspectorilor Camerei de Conturi pe subiectul constatărilor raportului încheiat în urma controlului efectuat în perioada 05 iulie-13 august 2021 la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007, de Corpul de Control al Primarului Cristi Valentin Misăilă

Citiți în documentul atașat raportul Corpului de Control al Primarului Cristi Valentin Misăilă referitor la activitatea Clubul Sportiv Municipal (CSM) Focșani 2007 din anii 2018- 2020


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.