Local

Direcția Veterinară desfășoară o campanie de informare privind punctele gastronomice

Mihai Boicu
25 oct 2017 923 vizualizări

Bucătăria proprie poate fi transformată într-un punct gastronomic local, iar mâncărurile preparate trebuie să fie specifice zonei respective

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea desfășoară în perioada 25 octombrie – 30 noiembrie o campanie de informare la nivel județean privind Punctele Gastronomice Locale. Această campanie are un dublu scop, de informare a publicului larg despre ce aceste unități de alimentație publică de tip familial și de a oferi celor interesați argumente pentru a deveni proprietarii unui Punct Gastronomic Local. ”Punctele Gastronomice Locale răspund cerinței crescânde în țara noastră de organizare a unor unități de alimentație publică de timp familial, care să ofere doritorilor produse și preparate alimentare specifice zonelor geografice ale României, în condițiile respectării unor norme și condiții de igienă, astfel încât alimentele să fie sigure și sănătatea consumatorilor să nu aibă de suferit. Pentru punerea în practică a acestui proiect, o primă etapă constând în identificarea și informarea potențialilor aplicanți a fost demarată la sfârșitul lunii august a acestui an și se va încheia pe data de 31 decembrie”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Vrancea. Punctele Gastronomice Locale au meniu diferit de cel al restaurantelor, cu o gamă sortimentală restrânsă, cu cel mult două feluri de ciorbe sau supe, două feluri principale și eventual 2 feluri desert, specifice zonei în care își desfășoară activitatea. Persoanele care vor să desfășoare acest tip de activitate trebuie să se autorizeze ca asociație familială, persoană fizică autorizată sau societate comercială. Prima condiție, având în vedere că aceste tipuri de activități depășesc cadrul consumului privat, este necesitatea obținerii documentului de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor. ”O altă condiție pe care trebuie să o îndeplinească un Punct Gastronomic Local este aceea ca alimentele să fie preparate numai de către proprietar sau de către membrii familiei acestuia, iar starea de sănătate a acestora trebuie să fie verificată periodic”, se mai precizează în comunicatul de presă al DSVSA Vrancea. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.