Local

Din coșul de cumpărături al DDSP: Aproape 100 de euro pentru 100 grame de semințe de salvie roșie

Ionel Sclavone
19 oct 2017 1325 vizualizări

Direcția de Dezvoltare Servicii Publice plătește  aproape 100 de euro - 366,95 de lei plus TVA - pentru o sută de grame de semințe de salvie roșie (Salvia splendens). În urma unui calcul simplu, rezultă că un gram de semințe de salvie roșie costă aproximativ un euro.  

Salvia roșie este originară din Brazilia dar se cultivă și în țara noastră ca plantă decorative, în grădini și parcuri. Atinge înălțimea de 20 până la 60 de centimetri, se ramifică bine la bază, are frunze eliptice și face flori în formă de spic de culoare roșie, albă sau vișiniu.

Potrivit unui anunț publicat pe SEAP, portalul guvernamental de achiziții publice, Direcția de Dezvoltare din subordinea Primăriei a cumpărat semințe de flori din mai multe sortimente de la o firmă din București, Anthensis Internațional SRL.

Între soiurile achiziționate, așa cum am arătat mai sus, cele mai scumpe sunt semințele de Salvia splendens Red. Pe lângă acestea, Direcția de Dezvoltare a mai achiziționat semințe de condurul doamnei sau caneluța (Tropaeolum majus) la 137,5 lei plus TVA/100 de grame, floare de piatra sau portolac  (Portulaca grandiflora) la 91,75 lei plus TVA/100 de grame.

La un preț mai mic au fost cumpărate semințe de diverse soiuri de petunie (Petunia Supercascade Salmon, Petunia Supercascade Red, Petunia Aladdin Yellow, Petunia Aladdin Blue)  - 32,1 lei plus TVA/1.000 de semințe, Vinca Pacifica Mix Halo, Vinca Pacifica Mix Bolt, Vinca Pacifica Mix Lipstik la 36,67 lei plus TVA /1000 și lupin (Lupinus polyphylus) la 3,20 lei plus TVA/plic

Valoarea totală a semințelor achiziționate de Direcția de Dezvoltare se ridică la 4.206,42 lei, aproximativ 920 de euro, sumă la care se adaugă TVA.

Zilele trecute, DDSP a achiziționat, de la aceiași companie din București, bulbi de lalele, în valoare  aproximativ 2.500 de euro plus TVA. Potrivit anunțului din SEAP, instituția a cumpărat 17.000 de bulbi, în mărime de 10-12 centimetri care a plătit 11.123,85 de lei plus TVA. Este vorba de soiurile Abba, Blue Diamond, Monte Carlo, Verona - câte 250 de bulbi - și Purissima, Yellow Purissima, Princeps, Orange Breeze – câte 4.000 de bulbi.

Focșănenii sunt nemulțumiți de curățenie și spațiile verzi

După ce vara trecută primarul Cristi Misăilă și colaboratorii săi au redefinit noțiunea de spațiu verde „plantând“ pe ulevardele principale și în centrul municipiului ghivece pe trepiede și jardinière, anul viitor ne pregătesc o adevărată simfonie a lalelelor și nu numai.

Lipsa de preocupare pentru îngrijirea spațiilor verzi și pentru curățenia orașului este unul dintre principalele reproșuri aduse de focșăneni primarului Misăilă în primul an de mandat. Lăsate în paragină de lucrătorii serviciului de salubritate, spațiile verzi s-au uscat și au fost înecate de bălării. În unele zone,  buruienile au atins chiar și un metru înălțime iar grămezile de deșeuri abandonate la colțurile străzilor s-au transformat în adevărate focare de infecție, culcușuri pentru șobolani, pisici vagaboande și câini maidanezi.

Focșănenii consideră că orașul lor este unul dintre cele mai prost administrate din România, motiv pentru care l-au plasat pe ultimele locuri într-un clasament întocmit de platforma de imobiliare Storia, lansată de OLX.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.