Local

Despre Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Vrancea

Cristi Merchea
10 sep 2020 11161 vizualizări
Ora nouă dimineața. Am programare făcută online la Serviciul Pașapoarte din Focșani. Urc la etaj și două persoane așteaptă deja. Cozile de altădată au dispărut. Deja programarea online este un pas înainte.

Svelt, înalt, fără clasica burtă și ținuta zeflemstă a celor cu care ne obișnuisem ani și ani, un polițist tânăr vine și salută. Deja alt semn că lucrurile se schimbă și că aș fi putut nimeri aiurea și nu la biroul Pașapoarte.

Vorbește frumos, coerent, fără superioritatea și sictirul cu care te întâmpină funcționari ai Primăriei sau ai altor instituții ale statului. Îmi cere numele, iar de codul programării nu mai e nevoie. Îmi spune să mă așez și să aștept câteva minute până la eliberarea unuia dintre colegii care se ocupă cu fotografierea și amprentarea.

Și nici nu durează multe minute. Un alt cetățean, fără programare, vine de la țară și este îndrumat la Finanțe să plătească taxa. Când se va rezolva și plata online sau fără drumuri aiurea, deja va fi un alt punct în plus.

Nu durează mult nici fotografierea și înregistrarea datelor e gata. Pe hol nu mai e nimeni. Peste o săptămână îmi va sosi pașaportul acasă, mă asigură subofițerul la fel de amabil și profesional.

Întreb unde să dau un feedback pozitiv pentru servicii, dar aici sunt deja rămași ca mai înainte: au un formular pe hârtie pe care ar fi trebuit să-l completez cu pixul. Apropo de „digitalizarea” de care vorbeam cu subifițerul de la date. 

În fine, a treia zi, un curier sună la ușă că am un plic. Patru etaje a urcat gâfâind factorul. Mi-a adus pașaportul!!! Deja impresia de la Serviciul Pașapoarte devine surprindere. Și eu care voiam să-l fac la urgență...

A mai vrut fata care a urcat cu el 10 lei, dar a meritat.

Acum, eu nu prea scriu frumos despre serviciile statului, iar asta nu din convingere aiurea, ci pentru că, pur și simplu, nu mi s-au oferit ocazii. Iată că de data aceasta, Politia Romana mi-a schimbat ideea și mi-a arătat că se poate și la noi și că educația noii generații de polițiști, împletită cu digitalizarea, pot face minuni. Minuni care să devină normalitate.

Text + foto publicate pe contul de facebook:Cristi Merchea

Citiți și două comentarii  la postarea lui Cristi Merchea

C.I:”Si eu am avut aceeași experienta plăcută la schimbarea carnetului de conducere! Programare online, în 5 minute am rezolvat tot, în trei zile am avut noul carnet. Jos pălăria!”  

S.C.:”Chiar ieri o colegă spunea că a fost luată prin surprindere de amabilitatea celor de la Poliție. Ajunsese acolo să își schimbe buletinul. S-a uitat de mai multe ori în jur să se convingă că nu este în alt loc.”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.