Local

De interes pentru vrânceni: Sălile de jocuri nu vor mai fi autorizate la parterul blocurilor de locuințe

Ionel Sclavone
9 feb 2025 2099 vizualizări

Sălile de jocuri nu vor mai fi autorizate să funcționeze în clădiri de locuințe, la parterul blocurilor. Un proiect legislativ propune modificarea procedurilor de autorizare.  

Spațiile destinate jocurilor de noroc nu vor mai putea fi înființate în clădiri rezidențiale și la parterul blocurilor de locuințe. Practic este vorba despre modificarea reglementărilor privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Concret, pentru a obține licența de organizare a jocurilor de noroc, operatorii vor trebui să îndeplinească o nouă condiție.

Proiectul stabilește ca spațiile dedicate organizării jocurilor de noroc să nu mai fie amplasate în clădiri rezidențiale sau la parterul unor clădiri cu destinație mixtă.

„Spațiul propus nu este situat la parterul unei clădiri rezidențiale sau la parterul unei cladiri cu destinație mixtă, clădiri definite potrivit dispozițiilor Legii nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare”, propune proiectul de reglementare.

Autorii susțin că este nevoie de o asemenea regulă ca urmare a înmulțirii numărului de săli de jocuri de noroc în diferite comunități. Or, se arată în proiect, aceste activități au consecințe grave asupra sănătății publice, dar și a siguranței sociale și economiei familiei.

Astfel, jocurile de noroc pot da dependență, mai ales în cazul tinerilor și a persoanelor vulnerabile, iar costurile economice și sociale sunt suportate de familiile afectate.

„Jocurile de noroc pot conduce la dependență, iar amplasarea sălilor de jocuri la parterul blocurilor, în apropierea locuințelor, poate facilita accesul constant al persoanelor vulnerabile la aceste activități, contribuind astfel la creșterea cazurilor de dependență. Prin urmare, este esențial să protejăm locatarii, dar în special tineretul și persoanele vulnerabile, limitând accesul acestora la astfel de locații. De asemenea, aceste săli pot atrage persoane deja dependente, încurajând comportamente riscante”, susțin autorii proiectului


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.