Local

De interes pentru podgorenii vrânceni: anunț despre carnetul de viticultor

Ziarul de Vrancea
1 aug 2019 2295 vizualizări

Amănunte pe acest subiect ne-au fost transmise prin intermediul unui comunicat de presă editat de Direcția pentru Agricultură Județeană Vrancea

Cultivatorii de viță-de-vie din soiuri nobile de vin, indiferent de suprafața înscrisă în Registrul plantațiilor viticole (R.P.V.), ce comercializează producția de struguri pentru vin din propria recoltă către persoane fizice și/sau juridice, au obligația deținerii și completării carnetului de viticultor. Cultivatorii de viţă-de-vie care nu sunt înregistraţi în R.P.V. vor avea asupra lor actele care atestă titlul sub care deţin suprafaţa plantaţiei viticole. Carnetul de viticultor se vizează anual de către Direcția pentru Agricultură Județeană, după verificarea, la data eliberării, a datelor înscrise în R.P.V.

Începând cu data de 1 august 2019 cultivatorii vrânceni care vor să comercializeze producţia de struguri pentru vin, pot ridica, contra sumei de 11,66 lei/buc., carnetele de viticultor corepunzătoare, de la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Vrancea, de luni până joi în intervalul orar 08.30-17.00 şi vineri 08.30-14.30.

În vederea eliberării carnetului de viticultor, solicitanții vor depune la D.A.J. Vrancea o cerere conform modelului http://www.dajvrancea.ro/formulare/ în care vor menționa producția de struguri din soiuri nobile pentru vin, pe fiecare soi deținut în cultură și campanie viticolă. Orice transport de struguri din soiuri nobile pentru vin va fi însoțit în mod obligatoriu, de la cultivator până la centrul de procesare, de fila din carnetul de viticultor, în original, corespunzătoare cantităților transportate.

Se exceptează de la completarea filei din carnetul de viticultor pentru transportul strugurilor din soiuri nobile pentru vin din producția proprie producătorii care vinifică întreaga cantitate de struguri în spațiile de vinificare proprii.

Director executiv, ing. Maria BUNGHEZ

Sursă foto imagine principală: https://www.stiriagricole.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.