Local

CUP le oferă locuitorilor comunei Bolotești explicații în loc de apă

Ziarul de Vrancea
11 iul 2020 2107 vizualizări

Într-un anunț făcut joi, 9 iulie 2020, pe Facebook, Compania de Utilitati Publice SA Focsani, firma care se ocupă de distribuția apei potabile în mai multe localități din județ, le oferă explicații cetățenilor comunei Bolotești, care au sesizat faptul că nu beneficiază de alimentare cu apă în perioada de vară la fel ca în alte perioade ale anului. Astfel, sunt detaliate cauzele care conduc la apariția acestor evenimente nedorite, precum și modalitățile în care compania înțelege să le rezolve. 

ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR DIN COMUNA BOLOTEȘTI

Venind în întâmpinarea mai multor cetățeni ai comunei Bolotești, care sesizează faptul că nu beneficiază de alimentare cu apă în perioada de vară la fel ca în alte perioade ale anului, dorim să detaliem cauzele care conduc la apariția acestor evenimente nedorite, precum și modalitățile în care compania noastră înțelege să le rezolve.

În primul rând, menționăm că sistemul public de alimentare cu apă din comuna Bolotești a fost proiectat și realizat pentru a asigura apa potabilă prin cișmele publice.

Ulterior, renunțându-se la aceste cișmele, consumul de apă a crescut exponențial prin realizarea branșamentelor individuale. Diametrele inițiale ale conductelor s-au dovedit a fi subdimensionate pentru un sistem centralizat de alimentare cu apă - cu branșamente individuale, acestea neavând secțiuni de transport suficient de mari. Cu timpul, sistemul de alimentare cu apă a început să se extindă, realizându-se rețele și branșamente noi către toate proprietățile, până în punctele cele mai înalte ale comunei, aflate la aceeași cotă de înălțime cu Rezervorul de înmagazinare de la Vităneștii de sub Măgura. De la 76 de cișmele publice stradale s-a ajuns la un număr de 1462 de branșamente individuale!!!

Astfel, în decursul timpului, necesarul de apă a crescut, însă cantitatea de apă asigurată din sursă a rămas aceeași. De aceea, în perioada secetoasă, când apa este utilizată în mod abuziv la întreținerea spațiilor verzi sau a culturilor agricole, proprietățile din partea de deal a comunei suferă ca urmare a lipsei apei potabile.

Din cauza faptului că rezervorul de apă de la Vităneștii de sub Măgura prezenta pierderi foarte mari de apă, în anul 2019 a fost scos din funcțiune. Acest lucru a făcut ca vârfurile de consum să nu mai poată fi compensate, înregistrându-se astfel variații de presiune până la zero bari în zonele înalte.

Pentru a înlătura aceste neajunsuri, operatorul CUP Focșani, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea și al Consiliului Local Bolotești, s-a preocupat în mod constant de implementarea programelor investiționale. Prin noul proiect POIM, care se află în plină desfășurare în localitatea dumneavoastră, va fi executat un rezervor de apă la o cotă superioară celui actual. Acesta va asigura presiunea necesară în toate zonele înalte ale comunei.

În același timp, Primaria Bolotești execută din fonduri proprii un foraj suplimentar în zona Găgești, strada Muncii, astfel încât, la finalizarea tuturor acestor lucrări, comuna Bolotești să beneficieze de apă potabilă în condiții corespunzătoare de calitate și cantitate.

Tot pentru a veni în întâmpinarea nevoilor locuitorilor din comună, CUP Focșani a proiectat și implementează în prezent, de asemenea prin proiectul investițional POIM, rețeaua principală pentru colectarea și transportul apelor uzate spre Stația de Epurare.

Considerând că v-am făcut părtași la o mică parte a problemelor tehnice existente în administrarea sistemului de alimentare cu apă potabilă din comuna Bolotești, atât în numele CUP Focșani, cât și al Primăriei Bolotești, ne cerem scuze pentru inconvenientele apărute și ne exprimam speranța că toate aceste neajunsuri vor dispărea o dată cu realizarea investițiilor pe care le derulăm în prezent.

Text informații + foto:Compania de Utilitati Publice SA Focsani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.