Local

Cum a evoluat averea primarului Misăilă în patru ani de mandat

Ionel Sclavone
31 iul 2020 5560 vizualizări

În urmă cu patru ani, Cristi Misăilă, candidatul PSD, câștiga alegerile în fața liberalului Ion Ștefan și se instala la conducerea Primăriei municipiului Focșani. Cu acest prilej, depunea și prima sa declarație de avere, în calitate de primar. Pe final de mandat, este interesant să vedem cum a evoluat averea actualului primar, câți bani a câștigat, dacă a investit în case, terenuri sau mașini.

Cristi Misăilă și-a început mandatul la Primăria Focșani, în vara lui 2016, ca membru al PSD, formațiune pe listele căreia a candidat. El a venit de la Prefectură, unde a ocupat poziția de subprefect din 2012 și până în 2016, în preajma alegerilor, când a demisionat pentru a putea candida.

Conform CV-ului său,până să ajungă la Primăria Foc;ani, cu excepția unei perioade de câteva luni, în 1998, când a lucrat în firma familiei sale, Cristi Misăilă a activat doar la stat. El a activat în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice și a Gărzii Financiare de unde a plecat în 2011, când și-a pierdut postul în urma unui concurs pe care l-a picat, la Consiliului Județean Vrancea și, ulterior așa cum am arătat mai sus, la Prefecturii Vrancea.

Averea lui Misăilă la început de mandat

Conform declarației de avere pe care a depus-o în 2016, la începutul mandatului de primar al municipiului Focșani, Cristi Misăilă deținea trei terenuri, împreună cu fosta soție, Valeria, la Golești, Panciu și Movilița. Pe lângă terenuri, primarul mai figura și cu un autoturism Nissan Patrol fabricat în 1995.

Ca orice om căruia îi merge salariul la stat, Cristi Misăilă avea, la acel moment, trei credite bancare, unul de 22.743 de lei, care expiră în 2022, un altul de 62.257 scadent în 2020 și un al treilea de 45.000 de euro care se încheie în 2043.

La venituri, conform declarației de avere din 2016, Cristi Misăilă a trecut 5.000 de euro, rezultați din vânzarea unui teren și a unei case într-o comună din Bacău, salariul de la Prefectură, 54.816 lei, alocația pentru norma hrană, 9.528 de lei, alte 9.325 de lei, diferențe salariale obținute în baza unei hotărâri judecătorești.

Pe lângă acestea, tot la venituri a figurat cu 16.649 de lei câștigați ca membru al ATOP și 1.665 de lei primiți ca președinte al Comisiei de atribuire denumiri a județului Vrancea.

Nu am trecut veniturile obținute de fosta soție și nici alocațiile celor două fetițe, cu atât mai mult cu cât, la preluarea mandatului Cristi Misăilă și soția sa erau despărțiți.

În total, la intrarea în funcție, Misăilă a înregistrat venituri de 91.983 de lei la care se adaugă și cei 5.000 de euro obținuți din vânzarea terenului din Bacău.

Averea lui Misăilă pe final de mandat

Conform ultimei declarații de avere pe care a depus-o Cristi Misăilă, în această vară, cu câteva luni înainte de alegeri, averea sa nu a înregistrat creșteri sau diminuări spectaculoase. A rămas cu cele trei terenuri, pe care le deținea împreună cu fosta soție, la Panciu, Golești și Movilița.

În plus, însă, în document, el mai apare ca fiind coproprietar, din 2020, pe o altă suprafață de 4,9 hectare, în comuna Gugești, probabil tot alături de fosta soție.

De asemenea, Misăilă nu deține o casă de locuit, însă la mașini, pe lângă Nissanul din 1995 a mai apărut și un Opel Tigra din 2007. Se pare că acest autoturism ar aparține, în acte, actualei sale soții.

El a rămas cu cele trei credite bancare, enumerate mai sus, la care se mai adaugă și o datorie de 24.000 de lei pe care o plătește anual fetițelor sale, sub formă de pensie alimentară.

La venituri, Cristi Misăilă a trecut îndemnizația de primar, în valoare de 164.268 lei/an și suma de 22.500 de lei încasați din vânzarea unui teren.

În declarația de avere din 2020 nu figurează sumele destul de consistente încasate sub formă de dar de nuntă în 2018, respectiv 125.000 de lei, ceea ce ne face să credem că ori actualul primar este un tip foarte cheltuitor, ori că a folosit banii pentru a-și acoperi anumite datorii.

Ca să concluzionăm, putem spune că pentru Cristi Misăilă, ca persoană fizică, mandatul de primar a fost foarte profitabil. Aceasta dacă avem în vedere că i-a dublat veniturile, de la 91,9 mii lei, cât obținea în 2016, adunând toate salariile și îndemnizațiile, la 164,2 mii lei cât are acum.  

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.