Local

Cu ocazia Adormirii Maicii Domnului - Autoritățile iau măsuri de siguranță sporite

Gabriel Sava
11 aug 2017 828 vizualizări

Polițiștii și jandarmii vor fi la datorie, atât pentru siguranța publică cât și pe principalele artere de circulație din județ u ISU va merge să verifice în special la bisericile care poartă hramul ”Adormirea Maicii Domnului” u reprezentanții ISU recomandă evitarea aglomerării locașurilor de cult

În perioada 12 – 15 august a.c., zilnic, se vor afla la datorie 250 de polițiști vrânceni de la ordine publică, de la rutieră, de la transporturi, precum și de la structurile de intervenție rapidă, investigarea criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și de la combaterea criminalității organizate, după cum au anunțat reprezentanții IPJ printr-un comunicat de presă. Cei 250 de polițiști vor acționa cu 85 de autospeciale pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public și privat, creșterea siguranței rutiere și a transporturilor feroviare, astfel încât cetățenii să se bucure în liniște de această sărbătoare.Vor fi organizate, zilnic, în această perioadă, 95 de patrule de siguranța publică, dintre care 32 în mediul urban. Totodată vor fi constituite patrule în sistem integrat cu efective ale IJJ Vrancea, precum și poliție locală. În aceste zile, 150 de polițiști vor fi prezenți și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase, evenimentele cultural-artistice, la evenimentele organizate cu ocazia sărbătoririi zilelor unor localități, precum și la bâlciurile tradiționale. La aceste evenimente se estimează că va participa un număr mare de persoane.

Radarele vor fi mobilizate pe drumurile din județ iar polițiștii de la TF vor patrula în trenuri

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluentei traficului, 60 de polițiști rutieri vor acționa, utilizând în medie, zilnic, 9 de aparate radar. O atenție deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către nordul Moldovei precum și DN 2D Focșani – Lepșa, dar și alte zone de agrement din județ (Soveja, Vânători, etc.). Totodată, polițiștii de la transporturi cu sprijinul colegilor de la I.J.J. Vrancea, vor patrula și asigura masuri de ordine în 9 stații și halte de mișcare CFR. De asemenea, polițiștii vor patrula în 21 de trenuri de persoane care se circula pe raza județului Vrancea, inclusiv cele care se deplasează înspre și dinspre Litoral.

Inspectorii ISU merg în verificări la bisericile din întreg județul

Personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea va executa controale de prevenire la unităţile de cult din judeţ, în special la cele care poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”, dar şi în locaţiile unde se aşteaptă să participe un aflux mare de persoane. Verificările au loc premergător marii sărbători creştine de marți, 15 august, când creştinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, şi se desfăşoară în scopul depistării şi înlăturării stărilor de pericol, a cauzelor potenţiale de incendiu şi a altor nereguli specifice. De asemenea, cu ocazia controalelor se distribuie pliante cuprinzând măsuri specifice care trebuie respectate în scopul evitării producerii unor evenimente neplăcute. ”Pericolul de incendiu creste, de cele mai multe ori, din neglijenta sau necunoaşterea regulilor specifice de apărare împotriva incendiilor. Astfel, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Vrancea verifică dotarea cu mijloace de primă intervenţie, existenţa şi modul de exploatare a mijloacelor de încălzire şi a surselor de alimentare cu energie electrică, precum şi locurile de depozitare a lumânărilor aprinse. Totodată, personalul clerical este instruit cu privire la regulile specifice de prevenire a situaţiilor de urgenţă”, spun reprezentanții ISU.

Accesul în incinta bisericii va fi permis în limita capacității

”Astfel, accesul în incinta lăcaşului de cult se va permite în limita capacităţii bisericii, iar uşile de acces/evacuare se vor menţine în poziţie deschisă, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros; în condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber. Trebuie asigurată dotarea lăcaşurilor de cult cu mijloace de intervenţie în caz de incendiu (stingătoare) iar instalaţiile electrice şi sistemele de preparat şi încălzit hrană trebuie întreţinute şi exploatate în bune condiţii, fără improvizaţii ori defecţiuni. Se va asigura amenajarea unor locuri speciale pentru depunerea lumânărilor aprinse, în timpul slujbelor religioase, în exteriorul lăcaşului de cult şi la distanţe de siguranţă faţă de construcţii, vegetaţie, arbori etc., de preferinţă în tăvi metalice umplute cu nisip şi se va asigura supravegherea lor pe toată durata menţinerii aprinse”, au mai indicat reprezentanții ISU.

Atenție unde vă parcați mașinile!

Parcarea autovehiculelor persoanelor care participă la slujbele religioase se face astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie în cazul producerii unor eventuale situaţii de urgenţă. Se va avea în vedere instruirea persoanelor cazate în spaţiile destinate primirii oaspeţilor sau în căminele de bătrâni din incinta mânăstirilor sau aparţinând de acestea, precum şi a persoanelor cu sarcini de supraveghere, pentru cunoaşterea şi respectarea regulilor de prevenire a incendiilor la exploatarea mijloacelor de încălzire, a instalaţiilor electrice, a sistemului existent de alarmare în caz de incendiu, utilizarea focului deschis cât şi privind interdicţia fumatului. Echipajele de pompieri din cadrul subunităţilor de intervenţie sunt pregătite să intervină operativ în cazul producerii unor eventuale situaţii de urgenţă. De asemenea, la nivelul autorităților publice locale, serviciile voluntare pentru situații de urgență au obligația de a desfășura activități de informare și instruire privind cunoașterea și respectarea regulilor și a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, de a verifica modul de aplicare a normelor, reglementărilor tehnice și dispozițiilor care privesc apărarea împotriva incendiilor, în domeniul de competență și de a asigura intervenția pentru stingerea incendiilor, salvarea, acordarea primului ajutor și protecția persoanelor, a animalelor și a bunurilor periclitate de incendii sau în alte situații de urgență. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.