Local

Copacii uscați și codurile portocalii. Birocrația avizelor sau indiferența responsabililor?

Alexandra TĂTARU
20 sep 2017 2425 vizualizări

Un nuc uscat ”așteaptă”, încă din martie, avizele de mediu și pe cei de la Direcția de Dezvoltare și Servicii Publice Focșani pentru a fi tăiat. Acesta poate fi doborât la prima furtună și există riscul să producă pagube materiale, chiar victime omenești.

Nu este deloc o glumă! Chiar dacă nu pare că ar fi în calea tuturor pietonilor și nici într-o zonă prea aglomerată, un nuc ce a crescut mai mare decât un bloc, pe strada Garofiței la intersecția cu strada Războeni, din Cartierul Gară, din nefericire s-a uscat. Fiecare copac care moare, în schimb, trebuie să fie înlăturat pentru a se evita orice risc, chiar și în timp de vreme senină. Unul dintre rezidenți, care se teme în fiecare zi ca acest copac să nu se prăbușească, ne-a spus că a făcut, încă din primăvară, o cerere la D.D.D.S.P. pentru a se face o evaluare și să se ia măsurile necesare pentru tăierea acestuia. ”Am înregistrat cererea cu nr.1710 la DDSP, la data de 14 martie a.c.. Au venit, au făcut fotografii, au spus că trebuie să obțină nu știu ce autorizații speciale pentru nuc și, de atunci, nu s-a mai întâmplat nimic. Am mai sunat de câteva ori și nu mi s-au dat explicații. Ultima dată, în urmă cu câteva zile, speriat de atâtea vijelii ce se tot abat asupra noastră, am sunat din nou. Mi s-a închis telefonul în nas”, ne-a povestit cetățeanul.

Având în vedere situația dramatică, recent petrecută în vestul și centrul țării, dar și numeroasele coduri portocalii care amenință mai mereu partea de sud și sud a țării, ar fi necesar și urgent ca în municipiul Focșani să se facă o evaluare, de către specialiștii în drept, a elementelor fizice din spațiu ce pot reprezenta factori de risc. Acoperișuri, copaci, stâlpi, panouri etc. Atât cei care emit avize și autorizații, cât și cei care trebuie să curețe, ar mai trebui să înțeleagă și faptul că fenomenele meteorologice severe nu țin cont de birocrație sau de lista de priorități a vreunei Direcții. Înlăturarea cât mai multor riscuri din zonele aglomerate determină mai puține efecte negative. Singura prioritate ar trebui să fie viața oamenilor. Iar oamenii, la rândul lor, să aibă o educație în caz de dezastru și să țină cont de avertismentele emise însoțite de indicații.  (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Maia Maia, acum 2370 zile, 15 ore, 25 minute
Vreau sa-i spun distinsului cetatean, ca nu va rezolva nimic cu autoritatile locale. vorbesc din experienta; eu a trebuit sa scriu la Ministerul mediului, Ziarul de Vrancea si Antena 3 , sa se miste citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.