Local

Contract de 23 milioane de lei: Trei ofertanți interesați să facă curățenie la groapa de gunoi de la Haret

Ionel Sclavone
10 apr 2021 3785 vizualizări

Două firme și o asociere se luptă pentru contractul de peste 23 de milioane de lei pentru eliberarea gropii de gunoi de la Haret. Contractul a fost scos la licitație de Consiliul Județean în data de 13 octombrie 2020.

La licitație s-au înscris trei ofertanți. Pe de-o parte este vorba despre Iridex-Group-Plastic, companie din grupul Iridex, înființat de fostul senator al Partidului Conservator Corneliu Pascu. O altă firmă din același grup, Iridex Group Construcții SRL a obținut contractul pentru reabilitarea și închiderea depozitelor urbane neconforme din care a câștigat de 15.077.111,04 lei la care se adaugă TVA, în cadrul SMID Vrancea.

A doua firmă este Cassano Metal SRL, susținută de Rosal Grup. Conform presei centrale, în spatele Cassano Metal SRL s-ar afla controversatul afacerist Nelu Iordache. Acesta ar fi intrat în afaceri cu reciclarea deșeurilor după ce Ludovic Orban și PNL au preluat guvernarea în 2019.

Cassano Metal, în asociere cu o altă firmă, Utiltrailer, au fost acuzate de presă, în 2020, că ar fi depozitat deșeuri periculoase, provenite din Capitală, la două gropi de gunoi – din Ulmeni, județul Călărași și Tunari, județul Ilfov.

Rosal Grup, firma cu care participă în asociere Cassano Metal a fost înființată de Silviu Prigoană. Firma are contracte de salubrizare cu mai multe primării din țară.

Cel de-al treilea ofertant este o asociere de firme, formată din Unitip Global SRL și Dyad Stone Transport.

Licitație pentru eliminarea deșeurilor de la Haret

Consiliul Județean Vrancea a inițiat licitația pentru servicii de eliminare a deșeurilor de pe amplasamentul celulei 2 a Centrului de management integrat al deșeurilor Haret. Pe terenul cu pricina au fost depozitate deșeuri municipale colectate de pe raza județului Vrancea, începând cu anul 2013.

Scopul achiziției constă în degajarea suprafetei de teren pe care sunt depozitate deșeurile din incinta CMID Haret și aducerea terenului la starea inițială. Este vorba despre operațiuni de excavare și transport a deșeurilor existente, conform legislației privind depozitarea deșeurilor.

Pe suprafața respectivă urmează să fie construite celulele ecologice 2 și 3 ale CMID Haret, în vederea depozitării deșeurilor pentru o perioadă de minim 20 de ani.

Durata lucrărilor de curățare a terenului cu pricina și readucerea la starea inițială va fi, potrivit caietului de sarcini, în jur de 24 de luni.

Valoarea lucrărilor a fost estimată la 19.520.242 de lei plus TVA.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.