Local

CJ Vrancea se războiește iar cu Primăria Ciorăști pentru proiectul „Vrancea Curată”

Mihai Boicu
25 nov 2018 3649 vizualizări
Foto  Primăria Ciorăști nu vrea ca punctele de colectare să fie amplasate în mijlocul satelor
Foto Primăria Ciorăști nu vrea ca punctele de colectare să fie amplasate în mijlocul satelor

Deși comuna Ciorăști a predat suprafețele necesare pentru proiectul ”Vrancea Curată”, Consiliul Județean Vrancea spune că nu le are și acuză din nou autoritățile locale că blochează proiectul. Se pare că problema este amplasamentul, întrucât punctele alese de Primăria Ciorăști nu sunt pe placul CJ Vrancea, care vrea altelePrimăria Ciorăști a vrut să iasă din proiectul ”Vrancea Curată”, dar a fost obligată de instanța judecătorească, în urma unor procese derulate-n justiție, să rămână.

VIDEO -cu înregistrarea utimei ședințe a Consiliului Județean Vrancea în care Primăria Ciorăști a fost acuzată că blochează proiectul ”Vrancea Curată”

Reprezentanții Consiliului Județean Vrancea au acuzat, la ultima ședință, autoritățile din comuna Ciorăști că blochează proiectul ”Vrancea Curată”, prin faptul că nu predau cele opt terenuri necesare pentru construcția punctelor de colectare a deșeurilor. În tot județul sunt 597 de puncte, din care până acum au fost construite 500, iar restul se află în diverse stadii de construcție. La Ciorăști nu s-a făcut nimic, directorul executiv al Direcției de Investiții din CJ susținând că nu s-a intrat în posesia terenurilor. Fiecare punct de colectare are o suprafață de 20 mp, deci în total este vorba de 160 mp de teren. ”Ar fi bine dacă și comuna Ciorăști ar da Consiliului Județean terenurile aferente pentru construirea celor opt puncte de colectare. Inițial aceste terenuri au fost predate în extravilanul localității, toate comasate, și ar fi obligat cetățenii comunei să meargă cu toții cu deșeurile într-un loc deși proiectul prevede ca aceste puncte de colectare să fie fazate pe sate.  Primarul PNL din Ciorăști a refuzat însă acest lucru”, a spus Romeo Iordache.

Chiar dacă Consiliul Județean Vrancea nu este de acord cu amplasamentul  terenurilor, acestea au fost date cu acte în regulă de Primăria Ciorăști. ”Cei de la Consiliul Județean Vrancea sunt nemulțumiți că nu le dăm terenurile în mijlocul satelor. Acest lucru nu se va întâmpla pentru că nu se precizează nicăieri că trebuie date acolo. Punctele de colectare sunt amplasate în așa fel încât accesul se face foarte ușor, pe asfalt, pe drumul județean 202 F. Consiliul Județean Vrancea trebuie să se preocupe să vină să ia deșeurile, pentru că în rest ne vom implica noi ca locuitorii comunei să își poată duce deșeurile la punctele de colectare”, a declarat primarul Nicolae Braicău.

Întrebat de Marian Oprișan dacă la această dată Consiliul Județean Vrancea are terenurile pentru punctele de colectare de Ciorăști, directorul Romeo Iordache a spus că nu, întrucât predarea acestora trebuie făcută cu documente prin intermediul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Vrancea. Contrar celor afirmate de directorul Direcției Tehnice, toate cele opt puncte au fost predate de către Primăria Ciorăști cu toate documentele necesare către Consiliul Județean Vrancea. Pe data de 16 februarie 2018, OCPI a emis cele opt încheieri prin care se intabulează dreptul de administrare în favoarea UAT Județul Vrancea. ”Admiterea cererii cu privire la: imobilul cu nr. cadastral 54018, înscris în cartea funciară 54018 UAT Ciorăști având proprietarii: comuna Ciorăști – domeniul public în cota de 1/1 de sub B2; se intabulează dreptul de administrare asupra A1 în favoarea UAT Județul Vrancea, sub B.4 din cartea funciară 54018 UAT Ciorăști”, se arată în una dintre încheieri.

Terenurile au fost predate ca urmării a adoptării Hotărârii nr. 68 din 30 octombrie 2017 de către Consiliul Local Ciorăști. Consiliul Local Ciorăști a fost nevoit să aprobe această hotărâre după ce autoritățile locale au pierdut procesul Consiliul Județean Vrancea cu privire la derularea proiectului ”Vrancea Curată”. Autoritățile locale au vrut să renunțe la proiect, deoarece acesta nu prevede colectarea deșeurilor de la populație din poartă în poartă, așa cum se întâmplă la ora actuală. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.