Local

Consilierii locali liberali cer adoptarea unor măsuri de protecție socială pentru comercianții și chiriașii din Focșani

Ziarul de Vrancea
30 mar 2020 1140 vizualizări

Grupul consilierilor locali PNL, a depus pe adresa de e-mail a Primăriei Focșani două proiecte de hotărâre care fac referire la scutirea de la plată a chiriei și prelungirea de drept a tuturor contractelor de închiriere pe întreaga perioadă a instituirii stării de urgență a:
- persoanelor fizice/juridice care au încheiate contracte cu Administrația Piețelor Focșani
-chiriașilor ce dețin locuințe sociale, locuințe ANL, locuințe de serviciu pe raza Municipiului Focșani

 

Consilierii liberali din cadrul Consiliului Local Focșani au în vedere adoptarea a două proiecte de hotărâre care vizează  persoanele fizice și juridice,  deținătoare a  contractelor de închiriere  pentru teren sau spațiu comercial în piețele agroalimentare și chiriașii care locuiesc în locuințe sociale, din fondul locativ de stat, locuințe ANL  sau locuințe de serviciu pe raza Municipiului Focșani.

În primul proiect se are în vedere scutirea comercianților de la plata chiriei începând cu data de 17.03.2020 și posibilitatea prelungirii contractele de închiriere teren și/sau  spațiile comerciale  care expiră pe durata instituirii stării de urgență.

 

În al doilea proiect, consilierii liberali cer scutirea de la plata chiriei începând tot cu data de 17.03.2020,  pe toata  perioada instituirii stării de urgență, a chiriașilor, prelungirea de drept pe toata  perioada instituirii stării de urgență a duratei contractelor de închiriere și a contractelor de furnizare energie electrică pentru deținătorii contractelor de închiriere care expiră în această perioadă.

Demersul consilierilor liberali vine în contextul măsurilor adoptate pe fondul evoluției situației epidemiologice pe teritoriul României și evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada imediat următoare, care indică o creștere masivă a numărului de persoane infectate cu coronavirusul SARS-CoV-2, a închiderii activității unei părți a societăților comerciale/firme/instituții la care activează chiriașii din imobilele proprietatea Municipiului Focșani.

Neluarea unor măsuri urgente, cu caracter excepțional, în domeniul social și economic ar aduce grave prejudicii cu efecte pe termen lung asupra societăților comerciale, PFA-uri, întreprinderi individuale, cât  și asupra celor care dețin locuințe în sistem de închiriere.

În consecință, liberalii focșăneni cer întrunirea Consiliului Local al Municipiului Focșani în ședință extraordinară pentru adoptarea cât mai urgentă a celor două proiecte de hotărâre.

Proiectele sunt semnate de  Nicu Tănase, Ana-Maria Dimitriu, Laura Ciocoeaș, Alina Drumea, Corneliu Gheoca, Alin Dobre, Dan Buzoi, Costel Bîrsan și Ionuț Filimon.

Departament Comunicare Online PNL Vrancea, 30 martie 2020

Prezentăm în continuare justificările și conținutul celor două propuneri de proiecte de  hotărâri

1)- Propunerea de proiect de hotărâre referitor la scutirea de la plată a chiriei și prelungirea de drept a tuturor contractelor de închiriere pe întreaga perioadă a instituirii stării de urgență a  persoanelor fizice/juridice care au încheiate contracte cu Administrația Piețelor Focșani

CĂTRE,PRIMARUL MUNICIPIULUI FOCȘANI

În atenția ,

d-nului Secretar general al Municipiului Focșani, Eduard Marian Corhană

Având în vedere:

Grupul consilierilor PNL din cadrul Consiliului Local al Municipiului Focșani solicită în temeiul art.133 alin.(2) litera B din OUG nr.57/2019 întrunirea Consiliului Local al Municipiului Focșani în ședință extraordinară ce se va fi convoca deîndată conform art.134 alin.(4)pentru adoptarea următorului:

PROIECT DE HOTĂRÂRE:

Art 1.Scutirea de la plata chiriei începând cu data de 17.03.2020, pe toata perioada instituiriistării de urgență a persoanelor fizice/juridice care dețin contracte de închiriere pentru teren/spațiu comercial în piețele agroalimentare de pe raza Municipiului Focșani.

Art.2. Prelungirea de drept a tuturor contractelor de închiriere teren și/sau spațiile comerciale  care expiră pe durata instituirii stării de urgență.

Art.2.Măsurile prevăzute la art.1 și art.2 vorfi  puse în aplicare de Administrația Piețelor SA Focșani în toate piețele de pe raza Municipiului Focșani care va emite notificări în acest sens tuturor comercianților persoane fizice sau juridice ce dețin cu chirie teren și/sau spațiu commercial (tonetă, modul, etc)

Temeiul de drept: art.129 alin.(1), alin.2 litera D, alin.7 litera Q, art.139 alin.3 din OUG nr.57/2019

Prezentul proiect de hotărâre a fost depus on-line pentru a respecta dispozițiile Decretului nr.195/2020 și Ordonaței Militare nr.3/2020, condiții care fac inaplicabil art.134 alin.1 lit B din OUG nr.57/2019.

Data: 30.03.2020 Semnatura

TĂNASE NECULAI

DIMITRIU ANA-MARIA

CIOCOEAȘ LAURA

DRUMEA ALINA

GHEOCA  CORNELIU

DOBRE ALIN

BUZOI DAN

 BÎRSAN COSTEL

FILIMON IONUȚ

2)-1)- Propunerea de proiect de hotărâre referitor la scutirea de la plată a chiriei și prelungirea de drept a tuturor contractelor de închiriere pe întreaga perioadă a instituirii stării de urgență a   chiriașilor ce dețin locuințe sociale, locuințe ANL, locuințe de serviciu pe raza Municipiului Focșani

CĂTRE, PRIMARUL MUNICIPIULUI FOCȘANI

În atenția , d-nuluiSecretar general al Municipiului Focșani, Eduard Marian Corhană

Având în vedere:

Grupul consilierilor PNL din cadrul Consiliului Local al Municipiului Focșani solicită în temeiul art.133 alin.(2) litera B din OUG nr.57/2019 întrunirea Consiliului Local al Municipiului Focșani în ședință extraordinară ce se va convoca deîndată conform art.134 alin.(4) pentru adoptarea următorului:

PROIECT DE HOTĂRÂRE:

Art 1.Scutirea de la plata chiriei începând cu data de 17.03.2020, pe toata perioada instituirii stării de urgență a chiriașilor ce dețin cu chirie locuințe sociale, din fondul locativ de stat, locuințe ANL  sau locuințe de serviciu pe raza Municipiului Focșani.

Art.2.Prelungirea de drept pe toata perioada instituirii stării de urgență a duratei contractelor de închiriere care expiră în această perioadă .

Art. 3.Prelungirea de drept a contractelor de furnizare energie electrică pentru deținătorii contractelor de închiriere pe toata perioada instituirii stării de urgență.

Art.4.Pentru aplicarea măsurilor prevăzute la art.3 Serviciul administrarea domeniul public și privat, publicitate va dispune comunicarea către S.C. ELECTRICA S.A precum și altor furnizori de energie electrică a listei chiriașilor care beneficiază de prelungirea de drept a contractelor ca efect al stării de urgență , pentru a evita deconectarea locuințelor de la energie electrică.

Temeiul de drept: art.129 alin.(1), alin.2 litera D, alin.7 litera Q, art.139 alin.3 din OUG nr.57/2019

Prezentul proiect de hotărâre a fost depus on-line pentru a respecta dispozițiile Decretului nr.195/2020 și Ordonaței Militare nr.3/2020, condiții care fac inaplicabil art.134 alin.1 lit B din OUG nr.57/2019.

Data: 30.03.2020 Semnatura

TĂNASE NECULAI

DIMITRIU ANA-MARIA

CIOCOEAȘ LAURA

 DRUMEA ALINA

GHEOCA  CORNELIU

DOBRE ALIN

BUZOI DAN

BÎRSAN COSTEL

FILIMON IONUȚ


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.