Local

Concediat de primarul Misăilă, șeful Serviciului pentru Situații de Urgență Focșani va reveni pe post cu hotărâre judecătorească

Ionel Sclavone
23 oct 2021 5887 vizualizări

Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de urgență Focșani, Georgian Nicolae, a mai înregistrat o victorie în Justiție împotriva Municipalității. Tribunalul Vrancea a anulat decizia primarului Cristi Misăilă, prin care a fost eliberat din funcție vara trecută. Decizia nu este definitivă, fiind atacată cu recurs la Curtea de Apel. Georgian Nicolae a mai fost repus în funcție de justiție, după ce a fost concediat de primarul Cristi Misăilă în 2019. El a fost concediat, din nou, în vara acestui an.

Șeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) la Municipiul Focşani, Georgian Nicolae, a fost repus de instanță în funcția din care a fost demis de primarul Cristi Misăilă.

Șeful SVSU Focșani a fost concediat de Cristi Misăilă în această vară, pentru a doua oară, și a acționat în justiție, căutându-și dreptatea. Judecătorii Tribunalului Vrancea au dispus, printr-o decizie pronunțată în urmă cu câteva zile, reîncadrarea sa.

„Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Dispoziția nr. 586/16.06.2021 emisă de Municipiul Focșani prin primar, dispoziție prin care s-a dispus încetarea contractului de muncă al reclamantului. Dispune reintegrarea reclamantului în funcţia și postul deţinute anterior emiterii dispoziției nr. 586/16.06.2021”, se arată în minuta judecătorilor.

Cu acest prilej, instanța a mai dispus ca Municipalitatea să-i plătească lui Georgian Nicolae drepturile salariale de care ar fi beneficiat conform contractului de muncă, de la încetarea raporturilor de activitate și până la reîncadrarea sa efectivă. La aceste sume se vor adăuga și dobânzile legale calculate la suma netă pe care acesta ar fi trebuit să o primească.  

„Obligă pârâtul Municipiul Focșani să plătească reclamantului despăgubiri egale cu drepturile salariale de care ar fi beneficiat reclamantul dacă nu s-ar fi emis dispoziția nr. 586/16.06.2021 de încetare a contractului de muncă al reclamantului, cu începere din data de 16.06.2021 şi până la efectiva reintegrare, drepturi ce vor fi actualizate cu inflația de la data la care trebuia să i se plătească lunar fiecare drept ți până la efectiva achitare. De asemenea, accesoriu obligaţiei principale stabilită la alineatul anterior, obligă pârâtul să plătească reclamantului şi dobânda legală calculată la suma netă ce ar fi trebuit să fie plătită reclamantului cu titlu de drepturi salariale începând cu data de 16.06.2021, dobândă ce se va calcula începând cu data la care s-ar fi achitat reclamantului lunar drepturile salariale (dacă nu s-ar fi emis dispoziția de încetare a contractului de muncă) şi până la efectiva achitare”, se mai arată în decizia judecătorilor.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs care se va judeca la Curtea de Apel Galați.  

Cazul lui Georgian Nicolae

Calvarul lui Georgian Nicolae, șeful SVSU Focșani, a început în anul 2019, când primarul Cristi Misăilă l-a eliberat din funcția pe care o deținea. S-a întâmplat în luna februarie a anulului 2019. Georgian Nicolae a chemat în instanță Primăria și a solicitat să fie repus în funcție și să i se plătească salariile restante. Hotărârile instanței i-au fost favorabile, atât la Tribunal cât și în recurs la Curtea de Apel, astfel că Georgian Nicolae a reveni în funcție.

Lucrurile nu s-au încheiat aici, iar în 26 martie, Georgian Nicolae a solicitat, tot în justiție, anularea fișei de evaluare a performanțelor profesionale din perioada 1 ianuarie 2020 – 31. 12.2020. Și de această dată a avut câștig în justiție la Tribunalul Vrancea.

„Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Fișa de evaluare a performanțelor profesionale individuale referitoare la persoana reclamantului Georgian Nicolae, cu privire la perioada 01.01.2020 – 31.12.2020 (act comunicat reclamantului la data de 01.03.2021). Cu apel în 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Vrancea.

Procesul nu s-a încheiat, fiind pe rol recursul care se va judeca pe 23 noiembrie la Curtea de Apel Galați.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.