Local

CJ Vrancea depune pentru finanțare prin PNRR proiectul pentru construirea noului Spital Județean de Urgență Focșani

Ziarul de Vrancea
15 dec 2022 1868 vizualizări

Prin intermediul unui comunicat de presă, Consiliul Județean Vrancea anunță că va fi depus pentru finanțare prin PNRR proiectul pentru construirea noului Spital Județean de Urgență Focșani.

Proiectul pentru construirea noului Spital Județean de Urgență Focșani va fi depus pentru finanțare în cadrul PNRR.

 Un proiect major derulat de Consiliul Județean Vrancea este construirea noului spital județean din Focșani. Astăzi a avut loc o etapă importantă: aprobarea depunerii proiectului „Spitalul Județean de Urgență Focșani – județul Vrancea” pentru finanțare din fonduri europene, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 Pentru a fi finanțat, proiectul va fi depus în cadrul apelului deschis de Ministerul Sănătății pentru beneficiarii preselectați în cadrul apelului de proiecte competitiv pe Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta 12: Sănătate, Investiția: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.1 – Infrastructură spitalicească publică nouă, cu termen limită de depunere 20 decembrie 2022, dată până la care trebuie încărcată pe platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro cererea de finanțare și documentele suport.

 Acesta este unul dintre cele mai ambițioase proiecte din România pentru construirea unui spital de la zero, Consiliul Județean Vrancea aflându-se în stadiu avansat cu documentațiile premergătoare construirii, în acest moment fiind în etapa de finalizare licitația publică pentru proiectarea și verificarea proiectului tehnic al noului spital.

 Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a afirmat în cadrul ședinței Consiliului Județean de astăzi că administrația județeană va face toate eforturile pentru a obține finanțarea necesară pentru construirea noului spital. „Vom face toate demersurile pentru a depune acest proiect de anvergură pentru obținerea finanțării pe toate liniile care vor fi la dispoziția autorităților județene, prin accesarea de fonduri europene la nivel național. Astăzi facem demersurile pentru acest program, dar în perioada următoare, având în vedere că s-a aprobat și Programul Operațional pentru Sănătate, cu sume importante alocate, vom depune și vom solicita finanțare și pe acest program. Îi asigur pe toți vrâncenii că acest spital se va face!“, a afirmat președintele Cătălin Toma.

 Pe terenul de 17 hectare pe care Consiliul Județean Vrancea îl are în proprietate este proiectat noul Spital din Focșani, care va avea 900 de paturi (775 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori) și va cuprinde secții suplimentare față de vechiul spital, precum și bloc operator la cele mai înalte standarde, spațiu universitar și va fi dotat cu heliport.

 Proiectul implică construirea unui nou spital județean de ultimă generație pentru întreg județul Vrancea, care este conceput și în sensul preluării unui număr important de pacienți de la celelalte spitale din județ. Mai mult, în contextul în care nu există un spital regional care să deservească regiunea Sud-Est, adresabilitatea noului spital este estimată la nivelul întregii regiuni.

 Având în vedere amploarea și complexitatea acestui proiect, valoarea totală a acestei investiții este de aproape 3 miliarde de lei (588 milioane euro).

 Noul spital din Focșani va avea un impact major asupra salvării vieților și îmbunătățirea stării de sănătate a populației, obiectivul principal al proiectului fiind atingerea celor mai înalte standarde pentru creșterea calității serviciului medical şi pentru confortul pacienților internați.

Text informații + foto: Consiliul Județean Vrancea

Citiți și: VIDEO | Cum arată proiectul noului spital județean ce va fi construit la Focșani

Proiectul noii unități sanitare de la Focșani implică construirea unui spital de ultimă generaţie, conceput pentru a prelua un număr important de pacienţi de la celelalte spitale din judeţ. Mai mult, în contextul în care nu există un spital regional care să deservească regiunea Sud-Est, adresabilitatea noului spital este estimată la nivelul întregii regiuni.

Noul spital din Focșani va avea o capacitate de spitalizare de 900 paturi (775 paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori), va avea bloc universitar cu săli de curs și amfiteatru, săli de operație moderne și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport. Suprafaţa construită propusă (clădire principală + anexe) este de 20.030 metri pătrați.

Valoarea totală a obiectivului de investiţii este estimată la 2.942.716.046 lei, cu TVA inclus (588 milioane de euro). Proiectul va fi inclus pentru finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență. Obiectivul principal al proiectului este atingerea celor mai înalte standarde pentru creşterea calităţii serviciului medical şi pentru confortul pacienţilor internaţi.

 Noul spital de la Focșani va fi prima unitate spitalicească ce se va construi de la zero în România, în ultimii 30 de ani.

Citiți și:VIDEO + Foto | CJ Vrancea a aprobat studiul de fezabilitate pentru noul Spital Județean de Urgență care va fi construit la Focșani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.