Local

Ce s-a discutat la ședința Colegiului Prefectural Vrancea de miercuri 27 mai 2020

Ziarul de Vrancea
27 mai 2020 1326 vizualizări

Astăzi miercuri 27 mai 2020 a avut loc ședința Colegiului Prefectural într-o variantă de lucru redusă, la care au participat doar membrii, invitații permanenți primind materialele pentru ședință și având posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere până la începerea ei.

Primul punct de pe ordinea de zi, prin care se solicită conducătorilor instituțiilor cu reprezentare în Colegiul Prefectural o situație cu măsurile luate, eficiența lor și propuneri pentru alte măsuri necesare prevenirii/limitării infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, a fost adoptat în unanimitate, nu înainte ca medicul epidemiolog Janina Lazăr (Direcția de Sănătate Publică Vrancea) și inspectorul șef col. Chiscop Flaviu-Dorel (Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea) să prezinte o scurtă analiză a perioadei de urgență, caracterizată foarte obiectiv de col. Chiscop: am desfășurat activități specifice în condiții atipice. Medicul Lazăr a atras atenția asupra modului de testare de tip rapid, care nu este certificat de Ministerul Sănătății și care dă erori de peste 70%, deoarece are relevanță pentru toate tipurile de coronavirus. În plus, testarea trebuie să se facă în conformitate cu metodologia, nu după ureche sau cerințe, tocmai pentru ca rezultatele să fie corecte. 

Al doilea punct l-a avut în prim plan pe reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean, inspectorul general Dorin Cristea, care a prezentat situația la zi a unităților de învățământ vrâncene, dar și modul în care a decurs învățământul online, această modalitate căpătând o importanță deosebită în contextul pandemiei. De altfel, ISJ Vrancea a înaintat Ministerului Educației o listă cu 6840 de elevi fără acces la internet și dispozitive mobile, această problemă urmând să fie rezolvată până la începerea următorului an școlar. De altfel, săptămâna aceasta, prefectul județului Vrancea împreună cu inspectorii școlari vor merge în județ pentru a verifica dacă unitățile de învățământ sunt pregătite pentru reînceperea cursurilor pe data de 2 iunie. Până în acest moment, au fost trimise informări către școli pentru a se achiziționa dispensere cu dezinfectant dar și termometre. ”Școlile dar și administrațiile locale au fost receptive la aceste solicitări și majoritatea unităților școlare au fost deja dotate cu cele necesare. De asemenea, în acest week-end vor ajunge și măștile de protecție, care vor fi distribuite către școli. Îmi doresc ca toți elevii și profesorii să vină la școală în condiții de maximă siguranță ”, a precizat prefectul Gheorghiță Berbece. În baza unui protocol încheiat între Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Direcția de Sănătate Publică Vrancea la intrarea în școală, un asistent medical va face un triaj epidemiologic al elevilor. În situația în care, în localitate nu există vreun cadru medical, DSP Vrancea va delega un asistent medical din cadrul instituției. Orarul elevilor de cls. a VIII-a și a XII-a va fi unul redus, doar pentru pregătirea acestora în vederea susținerii examenelor naționale. Fiecare școală în parte va stabili circuitul de intrare și ieșire al elevilor de la cursuri, în grupuri de câte zece, pe intervale orare, astfel încât să nu se intersecteze.

Informații și fotografii transmise de purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Județul Vrancea

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.