Local

Ce s-a discutat la dezbaterea despre drumul expres Focșani – Brăila

Ziarul de Vrancea
8 sep 2020 1818 vizualizări

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și ai firmei care realizează documentația pentru drumul expres Focșani – Brăila au organizat luni o dezbatere la Focșani, pentru a discuta despre traseul drumului și despre problemele care poate întâmpina. Ministrul Ion Ștefan, la dezbaterea despre drumul expres Focșani – Brăila: ”Să gândim proiectul în ansamblu, să nu ne trezim că a mai rămas ceva de făcut”

La discuții a fost prezent și Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, care a participat în mod frecvent la ședințele de lucru de la CNAIR și Ministerul Transporturilor cu privire la marile proiecte de infrastructură care vor lega Moldova de restul țării și din care Vrancea face parte. La dezbatere au venit reprezentanți ai Primăriei Focșani și ai instituțiilor care trebuie să elibereze avize construirea drumului expres, dar și primari din localitățile pe unde va trece. Pentru drumul expres au fost elaborate până acum patru posibile variante de traseu, care mai pot fi modificate. Reprezentanții firmei care realizează studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție au arătat că, în funcție de variantă, trasul drumului expres are o lungime între 75 și 81 de km și are cinci noduri rutiere. Nodul din capăt va fi situat la sud – est de Focșani și va asigura descărcarea traficului de pe viitoarea autostrada A7.  Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, a solicitat în mod special ca toate problemele legate de drumul expres să fie rezolvate de la început, cum ar fi dacă acesta va fi legat de centura Galațiului, pentru a nu mai fi nevoie  de intervenții  după realizarea obiectivului. ”Vă rog să tratați în mod unitar acest proiect, ca să nu ne trezim după un 1 an, 2 ani că mai trebuie să facem ceva. Trebuie să gândim în ansamblu această investiție, pentru că este foarte importantă. Noi în România avem o mare problemă cu lucrurile care nu sunt duse de la început la sfârșit și vreau ca la drumul expres Focșani – Brăila să nu se întâmple acest lucru. Vom introduce acest drum în programul de reziliență și vom avea asigurată finanțarea din fonduri europene”, a spus Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice. De asemenea, acesta a cerut ca traseul drumului expres să nu treacă prin situl Natura 2000 și alte rezervații, pentru a evita orice piedică care ar putea apărea în calea proiectului. Reprezentanții CNAIR au arătat că există o șansă mare pentru realizarea drumului expres, întrucât investiția este legată și de rentabilizarea proiectului podului de la Brăila peste Dunăre. 

Citiți și:La invitația prefectului Gheorghiță Berbece , astăzi a avut loc la sediul Instituției Prefectului Județului Vrancea o dezbatere pe tema drumului expres Focșani – Brăila. La întâlnire au participat  Ion Ștefan , ministrul Lucrărilor Publice, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai firmei care realizează documentația pentru acest drum, directori ai instituțiilor publice implicate în proiect și ai unor primării din zona unde vor avea loc lucrări. Pentru a evita eventualele întârzieri, ministrul Ion Ștefan a solicitat proiectanților ca traseul drumului expres să nu treacă prin situl Natura 2000 și alte rezervații naturale. Reprezentanții CNAIR au arătat că investiția este legată și de rentabilizarea proiectului podului de la Brăila peste Dunăre, fiind de o importanță majoră realizarea ei.

"Am dorit ca toate părțile implicate în această investiție să se afle la aceeași masă, pentru a se pune de acord și pentru a scurta timpul necesar realizării. Vrâncenii au nevoie de infrastructură, au nevoie de investiții, iar Guvernul Orban răspunde acestor cerințe", a declarat prefectul Gheorghiță Berbece.

Citiți și postarea ministrului Ion Ștefan pe contul său de facebook pe acest subiect:

Deschidem Focșaniul! Drumul expres Focșani-Brăila se va face cu fonduri europene.

Am participat astăzi, la Prefectura Vrancea, la o dezbatere pe tema viitorului traseu al drumului expres care va lega Focșaniul de Brăila, alături de reprezentanți ai CNAIR și ai autorităților publice locale.

Specialiștii au elaborat patru posibile variante de traseu, care mai pot fi modificate. În funcție de variantă, trasul drumului expres are o lungime între 75 și 81 de km și cinci noduri rutiere. Nodul din capăt va fi situat la sud – est de Focșani și va asigura descărcarea traficului de pe viitoarea autostrada A7.

Ca la fiecare ședință de la CNAIR, am solicitat în mod clar ca toate problemele legate de drumul expres să fie rezolvate de la început, cum ar fi dacă acesta va fi legat de centura Galațiului, pentru a nu mai fi nevoie de intervenții după realizarea obiectivului.

Drumul expres Focșani-Brăila trebuie tratat în mod unitar pentru a nu ne trezi, după un 1 an, 2 ani că mai trebuie să facem ceva. Trebuie să gândim în ansamblu această investiție, pentru că este foarte importantă pentru zona noastră. Noi, în România, avem o mare problemă cu lucrurile care nu sunt duse de la început la sfârșit și vreau ca la drumul expres Focșani – Brăila să nu se întâmple acest lucru. Vom introduce acest drum în programul de reziliență și vom avea asigurată finanțarea din fonduri europene.

Am mai cerut proiectanților, pentru a nu întârzia proiectul și pentru a nu afecta zonele protejate, ca traseul drumului expres să nu treacă prin situl Natura 2000.

Zona Focșani-Brăila va avea numai beneficii de pe urma acestui drum, întrucât investiția este legată și de rentabilizarea proiectului podului de la Brăila peste Dunăre, aceste investiții fiind prioritare pentru Guvernarea liberală condusă de Ludovic Orban.”


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.