Local

Cătălin Vrabie a început reconstrucția Casei Căsătoriilor

Ionel Sclavone
21 oct 2018 4155 vizualizări

Fostul consilier local PSD Cătălin Vrabie a început reconstrucția imobilului a care a adăpostit Casa Căsătoriilor din zona bulevardului Cuza Vodă. Lucrările au început cu o întârziere de câteva luni față de termenul la care fostul consilier PSD susținea că intenționează să le demareze. Termenul de execuție a fost stabilit, prin autorizația de construcție, la 24 de luni de la data primirii ordinului de începere.

Conform cu planurile proprietarului, la final, clădirea va avea parter și mansardă, chiar dacă se va încadra în aceleași dimensiuni, și va avea destinație de birou notarial. Până la acest moment a fost turnată fundația și au fost ridicați o parte din pereții exteriori.

Cătălin Vrabie a dărâmat fosta Casă a Căsătoriilor la începutul lunii aprilie la doar o zi după ce a primit autorizația de demolare din partea Primăriei. Ulterior, deși declara că este foarte grăbit și că intenționează să înceapă reconstrucția în luna mai, el a decalat acest termen cu mai multe luni.

Clădirea va fi ridicată pe amplasamentul inițial, după ce Consiliul Local a refuzat să accepte un schimb de terenuri, în suprafață de 174 metri pătrați, cu Vrabie. Deși a fost introdusă pe ordinea de zi în două ședințe consecutive, propunerea a picat la vot, în plen. Nici Cătălin Vrabie și nici primarul Cristi Misăilă, susținător al schimbului de terenuri n-au reușit să-i convingă pe consilerii locali că acest aranjament ar fi adus avantaje și municipalității, nu doar solicitantului.  

Dacă schimbul de terenuri ar fi trecut de Consiliul Local, proprietatea lui Cătălin Vrabie s-ar fi extins cu o suprafață de 174 de metri pătrați în spațiul verde din spatele Casei Tatovici. Pe de altă parte, acest lucru i-ar fi permis să-și amplaseze imobilul paralel cu blocurile din spate.

Casa Căsătoriilor a fost retrocedată foștilor proprietari în anul 2007, prin hotărâre judecătorească. Aceștia au scos-o la vânzare pentru 450.000 de euro după care, au redus prețul la 400.000 de euro și, mai apoi, la 253.000 de euro. Deși a fost o clădire simbol, cu valoare sentimentală pentru pentru numeroși focșăneni care și-au început viața în doi, spunând „Da!“ în fața ofițerului stării civile, Primăria n-a fost interesată să negocieze achiziția „Casei Căsătoriilor“. Foștii edili ai Focșaniului au apreciat că preţul cerut prea mare și au renunțat la negocieri.

Citiți și:Povestea fostei Case a Căsătoriilor din Focşani dărâmată marți, 03.04.2018;

Sosia Casei Căsătoriilor va fi construită pe același amplasament: Vrabie n-a reușit să-i convigă nici a doua oară pe consilierii locali să-i voteze proiectul;

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.